منبع فایل کامل این پایان نامه این سایت pipaf.ir است

شده است و بر همین اساس روش پژوهش، جامعه آماری، روش نمونه‌گیری و حجم نمونه، ابزارهای اندازه‌گیری، روش جمع‌آوری داده‌ها، روش‌های تجزیه و تحلیل داده‌ها و محدودیت‌های پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است.
۳-۲٫ روش پژوهش
برای انجام پژوهش حاضر از روش کتابخانه‌ای استفاده شده است. همچنین، با توجه به اهداف و ماهیت موضوع، پژوهش از نوع توصیفی- کاربردی بوده و تجزیه و تحلیل داده‌ها با تکنیک علم‌سنجی انجام شده است.
۳-۳. جامعه پژوهش
جامعه این تحقیق بر اساس مراجعه به سایت ویکی‌پدیا تعیین شده است. در تحقیق حاضر، جهت پاسخگویی به سؤالات پژوهش و آزمون فرضیه‌های آن، دو گونه جامعه مورد مطالعه قرار گرفته است:
الف. جامعه نویسندگان، مشتمل بر:
۲۴۲۲ نویسنده فعال که طبق آخرین بازبینی از صفحه مربوط به فهرست کاربران فعال[۹۹] در تاریخ ۷/۰۹/۹۱ به دست آمد.
ب. جامعه مقالات، مشتمل بر:
۸۸ مقاله با کیفیت برتر در حوزه‌های موضوعی مختلف که از زمان شروع به کار ویکی‌پدیای فارسی تا تاریخ فروردین۱۳۹۲ (آوریل۲۰۱۳-۲۰۰۳) برگزیده شده‌اند[۱۰۰].
۳-۴٫ روش نمونه‌گیری و حجم نمونه
با توجه به اهمیت دو معیار میزان ویرایش، و حجم کلی ویراستاران منحصر به فرد،که به ترتیب نشانگر دقت زیاد، و تنوع ویراستاران در ویکی پدیا می‌باشد(زوارقی و ابراهیمی، ۱۳۸۷)، بنابراین با هدف دستیابی به بیشترین اطلاعات معتبر از جامعه نویسندگان مورد بررسی، انتخاب نویسندگان فعال با دو شرط زیر انجام شده است:
نویسندگان فعال ثبت نامی(دارای حساب کاربری) ، بدون ربات‌ها و بدون کاربران با آی‌پی بسته شده،
نویسندگان فعالی که طی سی روز آخر در ویکی‌پدیا حداقل ۱۵ فعالیت ویرایشی داشته‌اند.
به این ترتیب با اعمال دو شرط پیش‌گفته نمونه‌ای ۳۶۲ نفری از نویسندگان فعال به شیوه هدفمند انتخاب شد.
در مورد جامعه مقالات به دلیل تعداد کم مقالات برگزیده شده در ویکی‌پدیا، نمونه‌گیری انجام نشده و کل جامعه مورد بررسی قرار گرفته است.
۳-۵٫ ابزار گردآوری داده‌ها
برای گردآوری داده‌های مربوط به هر دو جامعه نویسندگان فعال و مقالات برگزیده ابتدا به دانشنامه ویکی‌پدیای فارسی به عنوان منبع اصلی پژوهش مراجعه شد. سپس با استفاده از ابزار آماری تولسرور مخصوص ویکی‌ها، داده‌های مورد نیاز هر دو جامعه پژوهش جمع‌آوری شده و از طریق نرم‌افزار اکسل، داده‌ها بصورت منابع الکترونیکی مورد نیاز پژوهش، مدیریت شد.
۳-۶٫ روش جمع‌آوری داده‌ها
۳-۶-۱٫ روش جمع‌آوری داده‌های جامعه نویسندگان فعال
مراحل گردآوری:
داده‌های مربوط به تعداد ویرایش‌های نویسنده فعال در صفحه مقاله[۱۰۱]، با استفاده از ابزار ویرایش‌های کاربر[۱۰۲] به عنوان بخشی از ابزار تولسرور، با وارد کردن نام کاربری نویسنده فعال و تعیین نوع ویکی[۱۰۳] در فیلدهای موجود در صفحه مربوطه) تصویر شماره ۳-۱)بدست آمد.
تصویر۳-۱٫صفحه ابزار ویرایش‌های کاربر
قابل ذکر است در صفحه ابزار ویرایش‌های هر کاربر علاوه بر تعداد ویرایش‌های صفحات مختلف ویکی‌پدیا، اطلاعات دیگری چون تاریخ شروع به کار کاربر در ویکی‌پدیا نیز قابل دسترس است. بنابراین داده‌های مربوط به تاریخ اولین ویرایش کاربر که در پاسخ به سوال سوم پژوهش مورد نیاز است، در این مرحله از گردآوری با استفاده از ابزار ویرایش‌های کاربر به دست آمد.
تعداد مقالات ایجاد کرده نویسنده فعال نیز با استفاده از ابزار صفحات ایجاد کرده کاربر[۱۰۴] به عنوان بخش دیگری از ابزار تولسرور و به ترتیب با وارد کردن نام کاربری نویسنده فعال، تعیین نوع ویکی، انتخاب صفحه مقاله و نیز انتخاب گزینه Exclude redirected جهت حذف صفحات تغییر مسیر داده شده، در صفحه مربوطه(تصویر شماره۳-۲) بدست آمد.
تصویر۳-۲٫صفحه ابزار صفحات ایجاد شده کاربر




 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...