سایت مقالات فارسی – تاثیر ابعاد بسته بندی بر تصمیم خرید- قسمت 12 |
ترموپلاست ها
موادي هستند که با گرما نرم و در اثر کاهش حرارت سخت می شوند. اينمواد بعلت داشتن خواص از قبيل مقاومت در برابر ضربه – کشش – سايش – وخراش در بسته بندي هاي مختلف استفاده مي شود و در ساخت جعبه هايشفاف – جواهرات – لوازم آرايش – بطري هاي بادي – جعبه ها و بشکه هاي
براي بسته بندي محصولات غذايي – روغنها- چربي ها – گازوئيل و نوشابه هاو شامپوها بکارميرود.
- ترموستها
پلاستيکهايي هستند که در اثر گرما ذوب و پس از سرد شدن مجدا تحت تاثيرگرما قرار نمي گيرند تا زماني که در دماي بسيار بالا بسوزند اين مواد از آنجايی که مقاومت خوبي دربرابر روغنها – اکسيداسيون و چربيها دارند و از طرفي بي بو و شفاف هستند لذا در کليه صنايع – براي بسته بندي کوتاه مدت نظير آب آشاميدني و در مصارف بهداشتي و دارويي بکار مي روند و همچنيين از انواع مختلف ترموستها بصورت آستر و لاك جهت پوشش داخلي قوطيهاي بسته بندي مواد غذايي استفاده مي شود.
مزايای بسته بندي پلاستيکي
- داراي وزن مخصوص کم و قيمت نازلند.
- از قابليت شکل پذيري بالاي در دستگاههاي اتوماتيک بستهبنديبرخوردارند.
- آنها در برابر تعداد زيادي از کالا هاي بستهبنديشده که خاصيت اسيدي و يا قليايي دارند مقاومند.
- پلاستيکها به انرژي کمتري در توليد و شکل دهي نسبت به قوطي فلزي و بطري شيشه اي نياز دارند.
- با اضافه نمودن افزوني هاي مجاز ميتوان خصوصيات پلاستيک را بهبود بخشيد.
6.پايداري شيميايي بالايي دارند .
- محدويت کمتري در احتمال نشت و اثر مايعات وجود دارد.
8.. سرعت توليد بالا داردند.
- قابليت بازيافت و استفاده مجدد جزء در موارد خاص دارند.
- قابليت چاپ ، تزئين و جلوه بسيار مطلوبي دارند.
معايب بسته بندي پلاستيکي
1.قابليت برگشت پلاستيکها به محيط زيست بسيار بطئي و کند است و تجزيه آن نیز مشکل است در نتيجه چرخه طبيعت را برهم مي زند.
- اکثر پلاستيکها به اشعه(UV) خورشيد حساسند و مشکلاتي از قبيل شکنندگي يا بروز بيماريها را موجب مي شوند.
- عموما از پلاستکها در دماي بالا نمي توان استفاده نمود.
- مواد افزودني مانند پلاستيسا يزرو …. به منظور افزايش قابليتهاي نظيرانعطاف بيشتر و مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش غالبا مشکلاتي در بازيافت بوجود مي آورد.
5.از معايب مهم پلاستيک اين است که بعنوان ماده کمک کننده در کارخانه استفاده و در هنگام تماس با مواد غذايي به مواد غذايي منتقل مي شود.( مير نظامي ضيابري،1378)
د) بسته بندي کاغذي و مقوايي
بسياري از محصولاتي که از فيبر هاي سلولزي ساخته شده اند، کاغذ ( Paper ) اطلاق ميگردد.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 05:46:00 ق.ظ ]
|