سامانه پژوهشی – بررسی اندازه های شباهت برای مجموعه های فازی مردد، مجموعه های فازی مردد … |
منبع فایل کامل این پایان نامه این سایت pipaf.ir است |
- عدم قطعیت ناشی از ضعف دانش و ابزار بشری در شناخت پیچیدگیهای یک پدیده؛
2.عدم قطعیت مربوط به عدم صراحت و عدم شفافیت مربوط به پدیده یا ویژگی خاص.
یعنی، پدیده ممکن است ذاتا غیر صریح و وابسته به قضاوت افراد باشد مثلا ارزش رضایتمندی ایدهال در یک شغل، ممکن است برای کارمندی 80 از 100 و برای دیگری 95 از 100 باشد.
برخی از ویژگیهای متمایز منطق فازی عبارتند از: در منطق فازی، استدلالهای دقیق به عنوان موارد مرزی استدلالهای تقریبی تلقی میشوند؛ در منطق فازی هر چیزی درجه پذیر است؛ هر سیستم منطقی میتواند فازی شود؛ در منطق فازی، دانش به عنوان مجموعهای از محدودیتهای تغییرپذیر تعبیر میگردد.
این نظریه از بدو تولد تا کنون کاربردهای بیشماری به خود دیده است. در سال 1974، ممدانی[4] در دانشگاه لندن، برای نخستین بار از منطق فازی برای کنترل یک موتور بخار ساده استفاده کرد. اولین کاربرد صنعتی منطق فازی در سال 1980 توسط اسمیت[5] ، برای کنترل کوره سیمان استفاده شد. در دهه 1980 موسسه فوجی الکتریک از منطق فازی در کنترل فرایند تصفیه آب بهره برد. بعد از آن، شرکت هیتاچی یک سیستم کنترل خودکار قطار را بر مبنای منطق فازی توسعه داد. گفتنی است که در اوایل دهه 1990 موسسات ژاپنی در زمینه کاربرد منطق فازی پیشتاز بودهاند.
فازی در کارخانههای بزرگ نظیر ذوب آهن، صنایع خودروسازی، شیشهسازی، تصفیه آب، واحدهای تولید انرژی و در واحدهای تولیدی کوچک نظیر کارخانههای ساخت ماشین لباسشویی و وسائل الکترونیکی کاربردهای گوناگونی پیدا کرده است. کاربرد منطق فازی در صنایع خودروسازی مربوط به تنظیم و کنترل ترمزهای ضد قفل، سیستم ترمز ضدلغزش و گیربکس اتوماتیک برای خودروها، تشخیص عیب در فرایند تولید، محاوره بین ماشین و انسان، کنترل کیفیت و غیره بوده است.
این پایان نامه مشتمل بر چهار فصل است. فصل اول شامل برخی تعاریف و مفاهیم اولیه می باشد. در فصل دوم اندازه های شباهت برای مجموعه های فازی مردد را بررسی می کنیم. در فصل سوم اندازههای شباهت برای مجموعههای فازی مردد بازهای مقدار مورد بررسی قرار خواهد گرفت و فصل چهارم در بر گیرنده اندازههای شباهت برای مجموعههای فازی مردد دوگان میباشد.
فصل اول
تعاریف اولیه
مقدمه
در این فصل میخواهیم تعاریف و مفاهیم اولیه از مجموعه های فازی را که اساس و مبنای مطالب این پایاننامه هستند و در فصول بعد از آنها استفاده میشود را بیان کنیم. برای درک مفهوم مجموعههای فازی نیاز به شناخت دقیقی از مجموعههای قطعی می باشد. قبل از شروع مباحث مجموعههای فازی، تعاریف و مفاهیم اولیه مجموعههای قطعی را یاد آوری می کنیم. تمام تعاریف این فصل از منابع استخراج گردیده است.
1.1. مجموعههای غیر فازی
تعریف1.1.1.(مجموعه قطعی[6]) یک مجموعه گردآیهای از اشیای کاملاً معین و متمایز می باشد که اشیای تشکیل دهنده آن را اعضای مجموعه یا عناصر مجموعه می نامیم.
1) ℕ= به طور مثال مجموعه اعداد طبیعی
2) W= مجموعه اعداد حسابی
3) ℤ = مجموعه اعداد صحیح
4) ℚ = مجموعه اعداد گویا
= مجموعه اعداد گنگ
6) مجموعه اعداد حقیقی
یک مجموعه را به چهار طریق می توان نشان داد:
1) نمایش تفصیلی یا فهرستی: در این نمایش اعضای مجموعه به صورت فهرست داخل { } قرار می گیرند.
2) نمایش ریاضی: در این روش اعضای مجموعه با توجه به خاصیت یا شرط مربوط مشخص می شود.
3) نمایش نمودار ون: در این روش معمولا برای نمایش مجموعه از اشکال هندسی استفاده می شود.
4) روش تعلق(تابع عضویت): در این روش عضو بودن یا عضو نبودن یک شی در مجموعه مد نظر است، این کار توسط یک تابع به نام تابع عضویت انجام می پذیرد. فرض کنید مجموعه مورد نظر باشد، تابعی از مجموعه به مجموعه به صورت زیر تعریف میشود:
در واقع عضو بودن با عدد 1 و عدم عضویت با عدد مشخص میشود.
.12. روابط و اعمال روی مجموعهها
تعریف 1.2.1[].(شمولیت یا زیرمجموعه بودن[7]) مجموعههای و را روی مجموعه مرجع X در نظر بگیرید، اگر هر عضوعضوی از B باشد آنگاه را زیر مجموعه Bگوییم و این گونه نمایش میدهیم:
Í Û ( x Þ x), .
تعریف 1.2.2 [].مجموعه تمام زیر مجموعههایرا مجموعه توانی مینامیم و با نماد P(A) نمایش میدهیم.
تعریف 1.2.3[].(اجتماع[8] دو مجموعه) اگرA و دو مجموعه دلخواه روی مجموعه مرجع X باشند، اجتماع آنها به صورت زیر تعریف میشود:
.
تعریف 1.2.4[].(اشتراک[9] دو مجموعه) فرض کنید وB دو مجموعه دلخواه روی مجموعه مرجع باشند، اشتراک آنها به صورت زیر تعریف میشود:
تعریف1.2.5[10].(تفاضل دو مجموعه) فرض کنیدودو مجموعه دلخواه روی مجموعه مرجع باشند، تفاضل دو مجموعه به صورت زیر تعریف میشود:
.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 05:16:00 ق.ظ ]
|