برای دانلود متن کامل این فایل به سایت torsa.ir مراجعه نمایید.

=”https://mop.altervista.org/wp-admin/post-new.php#footnote-105″>[105]
اصول و ریشه های کفر سه چیز هستند: حرص، کبر و حسد
ب: نقش کبر در جرائم معنوی
کبر یکی از صفات اخلاقی مذموم است که در اثر جهل و کم عقلی و فراموشی جای و جایگاه انسان و قرار گرفتن در جای و جایگاه خداوند و ادعای کبریایی به وجود میآید. «امام زین العابدین ع فرمود: اولین چیزی که با آن خداوند نافرمانی شد کبر است[106]»
کبر و غرور دارای آثار و عوارض خطرناک فردی و اجتماعی است و منجر به انجام جرائم شرعی و عرفی میشود.
قرآن کریم در ماجرای آفرینش آدم اولین صفت روحی که باعث معصیت خداوند شد را کبر معرفی نمود (وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلائِکَةِ اسْجُدُوا لآدَمَ فَسَجَدُوا إِلا إِبْلِیسَ أَبَى وَاسْتَکْبَرَ وَکَانَ مِنَ الْکَافِرِینَ[107]). و (یاد کن) هنگامی را که به فرشتگان گفتیم بروی آدم سجده و خضوع کنید همگی سجده کردند جز ابلیس که سرباز زد و تکبر ورزید (و به خاطر نافرمانی و تکبرش) از کافران شد.
بنابراین نزدیکترین افراد به شیطان کسانی هستند که دارای این ویژگی روحی هستند. معمولا افراد متکبر افرادی هستند که دارا و ثروتمند هستند و یا دارای صفت و یا صفاتی مثل علم و زیبایی و … هستند که خود را بزرگتر از دیگران میدانند و دیگران را کوچک و حقیر میدانند که لازمه آن دیکتاتوری و اطاعت محض از آنها است. انسانهای متکبّر اکثرا بیماران روانی خطرناک هستند که به خود و دیگران آسیب میزنند و اعمال مجرمانه انجام میدهند.
از نظر قرآن کریم ریشه اصلی کفر و اطاعت نکردن از خداوند کبر است. « بلیقَد جآءَتَکَ ءایاتی فَکَذَّبتَ بها وَ استَکبَرتَ و کُنتَ مِنَ الکافِرینَ 2» آری آیات من به سراغ تو آمد، اما آن را تکذیب کردی و تکبّر نمودی و از کافران بودی.
بنابراین انسان با این صفت در مقابل خداوند و مردم گردنکشی میکند و هیچ حد و مرزی نمیشناسد، خود را خدا میداند و اصلا کسی جز خود را نمیبیند و ترور شخص و شخصیت برایش مفهومی ندارد و خود را مجاز به انجام هرکاری که دلش میخواهد میداند. انسان متکبّر چون داشتن همه چیز را فقط حق خود میداند و دیگران را ناحق میداند. اگر در وصول به خواسته هایش تعلل و یا کاستی ببیند، رقبای خود را تخریب میکند که تخریب همان ترور شخصیت و جرائم علیه شخصیت معنوی افراد است.
ج: نقش حسد در جرائم معنوی:
یکی از صفات روحی که مانند آتش جهنم، روح انسان را میسوزاند و دیگران را نیز خاکستر میکند و آسایش و امنیت فرد و اجتماع را سلب میکند حسد است. حسد در درون و روح آدم است که اگر کنترل نشود به بیرون راه پیدا میکند و آثار مخرب خود را نشان میدهد.
پیامبر اکرم ص فرمود: (رَفِعَ عَنْ أُمَّتِی وَ الْحَسَدُ مَا لَمْ یُظْهِرْ بِلِسَانٍ أَوْ یَدٍ[108]) حسد مادامیکه در زبان و یا دستان امت من ظاهر نشود، محاسبه نمیشود.
امام صادق ع نیز فرمود:( اِن الْمُؤْمِنَ لا یَسْتَعْمِلُ حَسَدَهُ [109]) یعنی مؤمن حسدش را بکار نمیبرد.




 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...