سامانه پژوهشی – بررسی اندازه های شباهت برای مجموعه های فازی مردد، مجموعه های فازی … |
برای دانلود متن کامل این فایل به سایت torsa.ir مراجعه نمایید. |
طرح میکنیم.
یادآوری4.1.1. فرض کنید و دو مجموعه فازی مردد دوگان روی
اندازه فاصله بین و را به صورت نمایش میدهیم که ویژگیهای زیر را دارا میباشد:
∘ 1;
;
.
فرض کنید یک مجموعه فازی مردد دوگان باشد، اگر O ⊑P ⊑Qآنگاه و
یادآوری4.1.2. فرض کنید و دو مجموعه فازی مردد دوگان رویباشند. اندازه شباهت بین و را به صورتنمایش میدهیم که ویژگیهای زیر را دارا میباشد:
(S1) ∘ 1;
(S2) ;
(S3) ;
فرض کنید یک مجموعه فازی مردد دوگان باشد، اگر آنگاه (S4)
،
شود.
تعریف4.1.2. فرض کنید و دو مجموعه فازی مردد دوگان روی و برای هر تعریف میکنیم.
فرض4.1.2. در بسیاری از مواقع یا میباشد که برای انجام صحیح عملیات و مقایسه پذیر بودن، میبایست در هر دو مجموعه فازی مردد دوگان، تعداد مقادیر توابع عضویت در عناصر متناظر با یکدیگر، تعداد مقادیر توابع عدم عضویت برای عناصر متناظر با یکدیگر و در نهایت تعداد مقادیر این دو تابع با یکدیگر برابر باشند، به عبارتی دیگر ، ، و برقرار باشند. اگر این تساویها برقرار نباشد میبایست آن مجموعهای که تعداد عناصرش کمتر است را توسعه دهیم تا با مجموعه دیگر برابر شود که این امر را به صورت زیر انجام میدهیم:
1) اگر آنگاه را با اضافه کردن کمترین مقدار در آن، توسعه میدهیم تا تعداد عضوهایش با تعداد عضوهای برابر شود. اگر باشد، را با اضافه کردن کمترین مقدار در آن توسعه میدهیم تا تعداد عضوهایش با تعداد عضوهای شود.
2) اگر آنگاه باید با اضافه کردن کمترین مقدار در آن توسعه داده شود تا تعداد عضوهایش با تعداد عضوهای برابر شود. اگر باشد، میبایست با اضافه کردن کمترین مقدار در آن توسعه داده شود تا تعداد عضوهایش با تعداد عضوهای برابر شود.
3) اگر آنگاه باید با اضافه کردن کمترین مقدار در آن، توسعه داده شود تا تعداد عضوهایش با تعداد عضوهای برابر شود. اگر باشد، باید با اضافه کردن کمترین مقدار در آن توسعه داده شود تا تعداد عضوهایش با تعداد عضوهای برابر شود. بعد از انجام مراحل1، 2و3 برای رسیدن به تساویهای زیر دوباره مراحل را تکرار میکنیم. از انجام مراحل فوق تساویهای زیر حاصل میشود
.
تذکر4.1.2. حالت بیان شده در فرض بالا به صورت بدبینانه[123] در نظر گرفته شده است. اگر بخواهیم خوشبینانه[124] عمل کنیم میتوان با اضافه کردن بیشترین مقدار در مجموعهای که تعداد مقادیرش کمتر است، آن را توسعه دهیم.
در تعریف زیر به دنبال آن هستیم تا به ارائه چند تعریف، به معرفی رابطه ترتیب بر روی مجموعههای فازی مردد دوگان بپردازیم.
تعریف4.1.3. فرض کنید و دو مجموعه فازی مردد دوگان رویباشند. با توجه به تعریف روابط ترتیب مابین عناصر فازی مردد دوگان به صورت زیر تعریف شده اند:
برای ، را شبه کوچکتر نسبت و را شبه کوچکتر نسبت گوییم و به ترتیب به صورت و نمایش میدهیم اگر
,
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 05:16:00 ق.ظ ]
|