سامانه پژوهشی – بررسی ارتباط بین پیش بینی جریان وجه نقد عملیاتی و قیمت گذاری اقلام تعهدی … |
![]() |
دانلود متن کامل این پایان نامه در سایت abisho.ir |
داشته باشد و به عبارت دیگر کمترین انحراف را از مشاهدات نشان دهد(یعنی مجموع مربعات پسماند به حداقل برسد).
روش OLS برای برآورد ضرایب نیاز به هیچ شرطی روی جمله اخلال ندارد اما برای آنکه ضرایب برآورد شده نااریب(بدون تورش) باشند و استنتاج آماری از طریق آنها امکان پذیر باشد، برقرار بودن فروض کلاسیک رگرسیون خطی الزامی است. اگر بعد از انجام OLS، آزمونهای آماری بر نقض یکی از فروض کلاسیک صحه بگذارند، دیگر استفاده از روش OLS برای برآورد مقادیر، مجاز نخواهد بود. در این صورت باید مدل یا روش برآورد تغییر داده شود.به طور سنتی در داده های مقطعی انتظار “واریانس ناهمسانی” و در دادهای سری زمانی انتظار” خود همبستگی” را داریم.(گجراتی، ۱۳۸۷).
۳-۱۱-۱۲-۲).روش حداقل مربعات تعمیم یافته(GLS)
در صورت مشاهده ی ناهمسانی واریانس ، میتوان از “روش حداقل مربعات تعمیم یافته(GLS)[159] ” برای برآورد ضرایب استفاده کرد. البته استفاده از این روش نیازمند حدسهایی در مورد ماتریس واریانس-کوواریانس جملات اخلال است که در این مورد، استفاده از ماتریس واریانس-کوواریانس جملات اخلال مدل OLS برآورد شده به عنوان نقطه شروع و استفاده از روشهای تکرار شونده[۱۶۰] میتواند راهگشا باشد.
۳-۱۲).خلاصه فصل
روش پژوهش علمی، کلیه مراحل سیستماتیک جمع آوری دادهها، طبقه بندی، تجزیه و تحلیل منطقی آنها برای رسیدن به هدف پژوهش را در بر میگیرد که در این فرایند یک عمل یا یک موقعیت نامعین، مشخص میگردد. در این فصل روش شناختی پژوهش حاضر ارائه گردید، به طوریکه ابتدا دلایل و مبانی تدوین فرضیهها، فرضیههای پژوهش و سپس مدلهای آزمون فرضیههای مزبور بیان شد. در ادامه به شیوهی محاسبهی متغیرها و دلایل به کار گیری متغیرهای مزبور در مدلهای ارائه شده پرداخته شد. مکان و دورهی زمانی پژوهش، جامعه آماری و شیوهی نمونهگیری از دیگر موارد بیان شده در این فصل میباشد. در نهایت چگونگی استخراج و آماده سازی اطلاعات و آزمون های آماری و معیارهای استفاده شده به منظور مقایسهی مدلها و نرم افزارهای آماری مورد نیاز بیان شد. با توجه به مطالبی که در خصوص آزمون فرضیهها و نحوه رد یا تایید آنها بیان گردید، در فصل چهارم دادههای جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای Eviews8 مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند و فرضیهها آزمون میشوند.
فصل چهارم:
تجزیه و تحلیل دادهها
۴-۱).مقدمه
تجزیه و تحلیل اطلاعات به عنوان بخشی از فرآیند روش پژوهش علمی، یکی از پایههای اصلی مطالعه و بررسی است. به عبارتی دیگر در این فصل برای پاسخگویی به مسأله تدوین شده و یا تصمیمگیری در مورد تأیید یا رد فرضیه یا فرضیههایی که برای پژوهش در نظر گرفته است، از روشهای مختلف تجزیه و تحلیل استفاده می شود. پس از آنکه در فصل گذشته روش پژوهش مشخص شد، اکنون نوبت آن است که دادههای مورد نیاز برای آزمون فرضیه های پژوهش جمعآوری شوند و با استفاده از روشهای آماری متناسب با روش پژوهش و نوع متغیرها، دستهبندی و تجزیه و تحلیل گردند.
همانطور که در فصل قبل بیان شد، پژوهش حاضر دارای ۴ مدل اصلی برای آزمون فرضیه های پژوهش و ۲ مدل جانبی برای برآورد متغیرهای مستقل اقلام تعهدی اختیاری و پیش بینی جریان وجه نقد عملیاتی می باشد ؛ لذا در این فصل ابتدا متغیرهای مورد نیاز برای برآورد آزمون فرضیه ها محاسبه می شود(برآورد مدل های جانبی)، در این فصل با استفاده از داده های جمع آوری شده در اکسل که شامل۱۴۸ شرکت در دوره زمانی۱۳۹۳-۱۳۸۹ می باشد فرضیه های تحقیق مورد آزمون قرار می گیرد. روش آزمون فرضیات، روش داده های پانل است که با نرم افزار ۸Eviews انجام خواهد شد. در نهایت آزمون فرضیه ها مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت.
۴-۲). آزمون های آماری لازم جهت تحلیل رگرسیون چندمتغیره
در این تحقیق از تحلیل رگرسیونی و روش داده های ترکیبی، برای آزمون فرضیات و برآورد متغیرها
استفاده شده است. تحلیل رگرسیونی روشی برای مطالعه سهم یک یا چند متغیر مستقل در پیش بینی متغیر وابسته است. آزمون های آماری لازم و نوع آماره استفاده شده جهت تحلیل رگرسیون چند متغیره در سطح اطمینان۹۵% در جدول شماره(۴-۱) آورده شده است
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 04:11:00 ق.ظ ]
|