سامانه پژوهشی – اثر القاي خلق مثبت بر افزايش اميد در بين دانشجويان دانشگاه بوعلي سينا- قسمت … |
جلسات
محتوا
روش
1
آشنايي
تشريح اهداف
ابتدا هدف از حضور در اين کلاس براي آزمودنيها شرح داده شد، اهداف اصلي از هر جلسه به آنها بيان شد و تعريف جامعي از القاي خلق مثبت ارائه گرديد.
2، 3، 4 و 5
تمرين تکرار جملات مثبت
10 تصوير به مدت 3 دقيقه به آزمودنيها نشان داده شد که روي هر تصوير جمله مثبتي نوشته شده بود که از آزمودنيها خواسته شد تا جملات مثبت را يادداشت کرده و در طول 3 دقيقه به معناي آن جملات مثبت فکر کنند و ترجيحأ آنها را به همراه داشته و با خود تکرار نمايند و تا آغاز جلسه بعد جملات مثبت ارائه شده را حفظ نمايند و در زمان ياس و نااميدي آنها را با خود زمزمه نمايند.
6
جمعبنديجلسات گذشته
نتيجهگيري از بحثهاي جلسات گذشته
اجراي پس آزمون
با ارائه يک جمع بندي از مباحث ارائه شده در جلسات گذشته و يک نتيجهگيري کلي ارائه شده از آزمودنيها خواسته شد در صورت داشتن سوالي در رابطه با جلسات گذشته آن را مطرح کرده و به صورت مشارکتي با ساير آزمودنيها به سوالات پاسخ دهند. در پايان آزمون اميد اسنايدر جهت پسآزمون از آنها گرفته شد.
6-3 روش آماري
به منظور توصيف دادهها؛ علاوه بر جدول و نمودار، از شاخصهاي مرکزي و پراکندگي آمار توصيفي استفاده شده است و براي آزمون فرضيه پژوهش از تحليل کواريانس استفاده شد.
البته قبلاً مفروضههاي آنها شامل: فرض خطي بودن رابطه نمرات پيشآزمون و پسآزمون اميد در گروههاي کنترل و آزمايش، فرض همگني واريانسها و فرض همگني شيبهاي رگرسيون مورد بررسي قرار گرفته شد. در ضمن تحليل دادهها به وسيله نرم افزار آماري SPSS19 انجام شد.
1-4 مقدمه
در اين فصل دادههاي جمع آوري شده مورد تجزيه و تحليل آماري قرار ميگيرد. اطلاعاتي كه از اجراي پرسشنامه اميد بين60 نفر از دانشجويان دانشگاه بوعلي، در گروههاي آزمايش و کنترل بدست آمد، جمع آوري، كد گذاري و وارد رايانه شد و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. در اين فصل نتايج تجزيه و تحليلهاي آماري انجام شده در سه بخش ارائه ميشود؛
بخش اول: با به کارگيري آمار توصيفي[140] ويژگيهاي جمعيت شناختي نمونه و نمرات بدست آمده از سنجش متغيرهاي تحقيق مورد بررسي قرار گرفته است. آمار توصيفي شامل جداول توزيع فراواني، شاخص گرايش به مرکز(ميانگين)[141] و شاخص پراکندگي(انحراف معيار)[142] و نمودارهاي ميلهاي ميباشد که توسط آنها دادههاي بدست آمده توصيف شده است.
بخش دوم: در اين بخش به شناسايي دادههاي پرت و همچنين بررسي نرمال بودن توزيع دادهها، پرداخته شده است. بررسي اين موضوعات از طريق ايجاد نمودارهاي جعبهاي و آزمون کولموگروف-اسميرنوف[143] انجام گرديده است.
بخش سوم: در بخش سوم با به کارگيري برخي آزمونهاي آمار استنباطي[144] به بررسي و آزمون فرضيات تحقيق پرداختهايم. در اين بخش با استفاده از تحليل کواريانس يک متغيره [145] معنيداري تفاوت ميانگين نمرات “اميد”، بين گروههاي آزمايش و کنترل، بررسي شده است.
همچنين در اين بخش قبل از انجام تحليل کواريانس يک متغيره، به بررسي پيش فرضهاي آن نيز پرداختهايم. اين پيش فرضها و آزمونهاي مربوطه عبارتند از:
1- بررسي وجود رابطه خطي بين نمرات متغير هم تغيير و متغير وابسته با استفاده از ايجاد نمودار پراکنش[146]
2- بررسي همگني شيبهاي رگرسيون با استفاده از تحليل واريانس[147]
3- بررسي همگني واريانسها با استفاده از آزمون لون[148]
2-4 توصيف دادهها
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 05:47:00 ق.ظ ]
|