منبع فایل کامل این پایان نامه این سایت pipaf.ir است

 

 

    1. ……… ۴٫ ……. ۶٫ …….. ۳٫ ……… ۲٫ ………

 

 

    1. ……… ۹٫ ……. ۱۰٫ ……. ۱۱٫ …….. ۸٫ ………

 

 

جمع:……….. ……… ………. ………. ………
بالاترین نمره ای که به دست آید، نشان دهنده شیوه ای است که آن مدیر یا کارمند از نظر مدیریت مساله تعارض به کارمی برد.
(۳-۴-۳) پرسشنامه ادراک تعارض
برای آزمون و سنجش میزان تعارض ادراک شده درمیان مدیران و کارمندان شعبات بانک ملت تبریز از پرسشنامه استانداردی که توسط دوبرین (۱۹۸۳) ابداع شده استفاده گردیده است و برای دستیابی به نتایج دقیق تر در جامعه مورد بررسی، بومی شده است. این پرسشنامه شامل ۱۳سوال بوده که در قالب پنج گزینه شامل ۱=کاملا” مخالفم ، ۲= مخالفم ، ۳= نظری ندارم ، ۴= موافقم، ۵= کاملا” موافقم طراحی گردیده است و میزان ادراک تعارض را از نظر مدیران و کارمندان مورد سنجش قرار می دهد که این امرمربوط به ارزیابی فرضیه (۶) می باشد. همچنین در فرضیه های (۱) تا (۵) نیز برای بررسی رابطه بین ادراک تعارض و هر یک از سبک های مدیریت تعارض ، این پرسشنامه به همراه پرسشنامه سبک مدیریت تعارض مورد استفاده و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد که نمونه ای از هر دو پرسش نامه در قسمت پیوست ها آورده شده است.
(۳-۵) جامعه و نمونه آماری
جامعه آماری ؛ عبارت است از «مجموعه ای از افراد ، اشیاء و … (واحد) که حداقل در یک صفت مشترک باشند به عبارتی؛ جامعه آماری عبارت است از اینکه عناصر و افرادی که در یک مقیاس جغرافیایی مشخص دارای یک یا چند صفت مشترک باشند ». در تعریفی دیگر «جامعه آماری عبارت است از مجموعه ای از افراد یا واحد ها که حداقل یک صفت مشترک دارند.» (خاکی ،۱۳۸۷، ۲۵۰)
نمونه آماری ؛ عبارت است از« نشانه ها که از یک قسمت، یک گروه یا جامعه ای بزرگتر انتخاب می شود ، بطوریکه این مجموعه معرف کیفیات و ویژگی های آن قسمت ، گروه یا جامعه بزرگتر باشد.» در تعریف دیگری ؛ «هر بخشی از جامعه آماری را نمونه گویند.» بنابراین «نمونه عبارت است از تعداد محدودی از آحاد جامعه آماری که بیان کننده ویژگی های اصلی جامعه باشد.» (آذر ،۱۳۸۲، ۶).
جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مدیران و کارمندان شعبات بانک ملت شهرستان تبریز می باشد که در سال ۱۳۹۱ در این شعبات مشغول به کار می باشند. طبق آمار دریافتی از سرپرستی کل شعبات بانک ملت شهرستان تبریز، ۵۱ شعبه در این شهرستان وجود داشته است، که در کل می توان گفت حجم جامعه آماری تحقیق حاضر ۸۶۰ نفر بوده که از این تعداد ۵۴۲ نفر کارمند و ۳۱۸ نفر مدیر می باشد که در سال ۱۳۹۱ در شعبات بانک ملت شهرستان تبریز مشغول به کار می باشند. در این بین، تعداد ۲۰۰ نفر به عنوان نمونه از بین اعضای جامعه آماری با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده است.
(۳-۶) متغییرهای پژوهش
متغییرمستقل ؛ یک ویژگی و خصوصیت است که بعد از انتخاب توسط محقق در آن دخالت یا دستکاری میشود ومقادیری را می پذیرد تا تأثیرش بر روی متغییر وابسته مشاهده شود. (خاکی،۱۳۸۷ ، ۱۶۷).
متغییر وابسته ؛ متغییری است که هدف محقق تشریح یا پیش بینی تغییرپذیری در آن است ، به عبارت دیگر یک متغییر اصلی است که در قالب یک مسأله برای تحقیق مورد بررسی قرار می گیرد. (همان منبع، ۱۶۶).
متغییر مداخله گر ؛ متغییری است که محقق برای استنتاج از نحوه تاثیر متغییر مستقل برمتغییر وابسته مورد نظر قرار می دهد؛ تأثیر متغییر مداخله گر را نه می توان کنترل کرد و نه به طور مستقیم و مستقل از سایر متغییرها مشاهده کرد،لذا به این تأثیر در تحلیل نهایی اشاره می شود، متغییر مداخله گر معمولا” بر اعتبار درونی وبیرونی تحقیق اثر می گذارد (حافظ نیا، ۱۳۸۴، ۴۵).
در این تحقیق متغییرهای مستقل ، سبک های مدیریت تعارض طبق «مدل کنت توماس» می باشد که عبارتند از: سبک رقابتی، سبک سازش، سبک مصالحه، سبک همکاری و سبک اجتناب.
متغییر وابسته تحقیق عبارت است از: ادراک تعارض .
و متغییرهای مداخله کننده تحقیق عبارتند از: پست سازمانی ، جنس، سن، تحصیلات و سابقه خدمت .
(۳-۷) روش نمونه گیری و برآورد حجم نمونه
در کتاب های روش تحقیق ، روش های متعددی برای انتخاب نمونه مطرح شده است ؛ متداولترین روشهای نمونه گیری در پژوهش های علوم رفتاری عبارتند از:نمونه گیری تصادفی ساده،نمونه گیری سیستماتیک یا منظم،نمونه گیری طبقه ای و خوشه ای.( (آذر ، ۱۳۸۲ ، ۳)
در این پژوهش ، روش نمونه گیری به صورت طبقه ای (نسبی )انجام گرفته و سپس با توجه به حجم نمونه به دست آمده، ۷۴ نفر مدیر و ۱۲۶ نفر کارمند به صورت تصادفی ساده انتخاب شده اند. در روش نمونه گیری تصادفی ساده هر یک از عناصر جامعه مورد نظر برای انتخاب شدن ، شانس مساوی دارند. در این روش افراد یا اشیای مورد نیاز از فهرست جامعه آماری که به همین منظور شماره گذاری و تهیه شده است به صورت تصادفی انتخاب می شوند. مطابق قانون احتمال ، افراد انتخاب شده باید دارای ویژگی هایی همانند جامعه ای که از آن انتخاب شده اند باشند.
در این تحقیق برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران که یکی از روش های معتبر در تعیین حجم نمونه میباشد استفاده شده است.
۸۶۰N = ، حجم جامعه آماری
۰۶/۰z = ، میزان خطای نمونه گیری
۹۵/۰d = ، نسبت فاصله اطمینان




 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...