بررسی تأثیر شیوه های مدیریت زنجیره تأمین بر مزیت رقابتی و عملکرد … |
۶
۹۰۹/۰
۳-۱۰- روش تحلیل دادهها
برای تحلیل دادههای گردآوری شده، آمار تحلیلی به دو صورت آمار توصیفی و استنباطی بهکار برده میشود. در ابتدا با استفاده از آمار توصیفی، شناختی از وضعیت و ویژگیهای جمعیت شناختی پاسخدهندگان حاصل میشود و در ادامه این پژوهش به بررسی روابط علی بین متغیرهای موجود در مدل مفهومی پژوهش بهوسیله نرم افزار SPSS 16 و LISREL 8.7 میپردازیم.
۳-۱۰-۱- فنون تحلیل توصیفی
در بخش توصیفی پژوهش، از روشهای آمار توصیفی[۴۷] شامل ترسیم جداول توزیع فراوانی و درصد، شاخص مرکزیِ میانگین و مقایسه آن در بخشهای مختلف و شاخصهای پراکندگیِ انحراف معیار و واریانس مربوط به شرکتهای مورد مطالعه بهره گرفته شده است.
۳- ۱۰- ۲- فنون تحلیل استنباطی
در بخش آمار استنباطی[۴۸] نیز از روشهایی مانند مقایسه میانگینها، تحلیل واریانس و مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج حاصل از این آزمونها بهطور مفصل در فصل چهار شرح داده شده است.
فصل چهارم
تحلیل دادهها
۴-۱- مقدمه
تحلیل دادهها فرآیندی چند مرحلهای است که طی آن دادههای که از طریق بهکارگیری ابزارهای گردآوریآوری در نمونه(جامعه) آماری فراهم آمدهاند، خلاصه، کدبندی و دستهبندی و در نهایت پردازش میشوند تا زمینه برقراری انواع تحلیلها وارتباط بین این دادهها بهمنظور آزمون فرضیهها فراهم آید. در واقع تحلیل دادهها شامل سه عملیات اصلی است: ابتدا شرح و آمادهسازی دادههای لازم برای آزمون فرضیهها، سپس تحلیل روابط میان متغیرها و در نهایت مقایسه نتایج مشاهده شده با نتایجی که از فرضیهها انتظار داشتند. در این فرآیند دادهها هم از لحاظ مفهومی و هم از لحاظ تجربی پالایش میشوند و تکنیکهای گوناگون آماری نقش بهسزایی در استنتاجها و تعمیمها به عهده دارد.
تحلیل دادهها برای بررسی صحت و سقم فرضیهها برای هر نوع پژوهش از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر پژوهشهایی که متکی بر اطلاعات گردآوری شده از موضوع مورد پژوهش است، تحلیل اطلاعات از اصلیترین و مهمترین بخشهای پژوهش محسوب میشود. دادههای خام با استفاده از نرم افزارهای آماری مورد تحلیل قرار میگیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار میگیرند.
برای تحلیل دادههای گردآوری شده آمار تحلیلی به دو صورت آمار توصیفی و استنباطی مطرح میگردد. در ابتدا با استفاده از آمار توصیفی، شناختی از وضعیت و ویژگیهای جمعیت شناختی پاسخدهندگان حاصل میشود و در ادامه این پژوهش به بررسی روابط علی بین متغیرهای موجود در مدل مفهومی پژوهش میپردازیم.
تحلیل دادههای آماری در این پژوهش بهوسیله نرمافزار SPSS 16 و LISREL 8.7 انجام میشود. در این بخش سعی شده است که تمام عملیات آماری انجام شده برروی پرسشنامه در قالب دستهبندی معین، ارایه شود.
۴-۲- آمار توصیفی
این قسمت شامل اطلاعات زمینهای در مورد جنسیت، سن، سابقه خدمت، و میزان تحصیلات پاسخدهندگان به پرسشنامه است. از ۲۱۰ پرسشنامهای که در میان پاسخدهندگان توزیع شد، ۱۷۸ پرسشنامه بهصورت سالم عودت داده شد که نتایج حاصل از بررسی بهصورت زیر است:
۴-۲-۱- جنسیت
جدول (۴-۱) وضعیت جنسیت پاسخدهندگان را نشان میدهد، یافتههای حاصل از پژوهش در زمینه توزیع فراوانی جنسیت نشان میدهد که از ۱۷۸نفر از افراد مورد پژوهش ۱۳۰ نفر(۷۳%) مرد و ۴۸ نفر(۲۷%) زن هستند.
جدول(۴-۱)توزیع فراوانی مربوط به جنسیت پاسخدهندگان در بین جامعه مورد پژوهش
برای دانلود فایل متن کامل پایان نامه به سایت 40y.ir مراجعه نمایید. |
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 03:04:00 ق.ظ ]
|