ضریب تعیین تعدیل شده ۴۵/۰

 

 

آماره دوربین واتسون ۱۶/۲

 

آمارهF 144/4

 

احتمال آمارهF 000/0

 

 

 

 

 

 

 

 

۴-۱۴-۱٫ آزمون فرضیه سوم
با توجه به مطالبی که در فصل سوم بیان شد، فرضیه سوم این پژوهش بیانگر ارتباط معنی دار بین اقلام تعهدی و بازده تعدیل شده بر اساس بازار می باشد.
همانگونه که نتایج مندرج در جدول (۴-۱۱) نشان می دهد، سطح اهمیت برای ضریب کل اقلام تعهدی کمتر از سطح خطای ۵درصد و ضریب برآورد شده آن منفی می باشد. در نتیجه میتوان اظهار داشت که در شرکت های مورد بررسی نابهنجاری اقلام تعهدی وجود دارد و با افزایش اقلام تعهدی سرمایه در گردش، بازده تعدیل شده بر اساس بازار کاهش می یابد. به طوریکه با افزایش یک درصدی اقلام تعهدی سرمایه در گردش، بازده تعدیل شده بر اساس بازار به میزان ۰۲/۰- درصد کاهش می یابد.
۴-۱۴-۲٫ آزمون فرضیه چهارم
با توجه به مطالبی که در فصل سوم بیان شد، فرضیه چهارم این پژوهش بیانگر تأثیر موثر پیش بینی جریان نقدعملیاتی بر نابهنجاری اقلام تعهدی می باشد.
که با توجه به نتایج جدول (۴-۱۱)و سطح اهمیت مثبت و معنی دارِ متغیر تأثیر متقابل اقلام تعهدی کل و پیش بینی جریان نقدعملیاتی می توان اظهار داشت که؛ پیش بینی جریان نقد عملیاتی، ارتباط منفی بین اقلام تعهدی و بازده تعدیل شده بر اساس بازار را کاهش می دهد. در نتیجه پیش بینی جریان نقدعملیاتی نابهنجاری ناشی از اقلام تعهدی سرمایه در گردش را کاهش می دهد، به طوریکه با افزایش یک درصدی پیش بینی جریان نقد عملیاتی، نابهنجاری اقلام تعهدی به میزان ۰۰۶/۰ درصد کاهش می یابد.
همچنین نتایج جدول فوق نشان داد که تمامی متغیرهای کنترلی با بازده تعدیل شده بر اساس بازار ارتباط معنی دار دارند؛ در حالیکه پیش بینی جریان نقد عملیاتی تأثیری بر بازده تعدیل شده بر اساس بازار ندارد.
همچنین ضریب تعیین این مدل تقریباً ۴۵/۰ است. این عدد نشان می دهد که ۴۵ درصد تغییرات متغیر وابسته، توسط متغیرهای مستقل مذکور قابل تبیین است و از آنجائیکه آماره دوربین- واتسون این مدل نزدیک به ۲ است (۱۶/۲ ) ، می توان گفت که در این مدل خودهمبستگی مرتبه اول وجود ندارد(تأیید یکی از مفروضات رگرسیون). به علاوه نتایج مندرج در جدول (۴-۱۱) نشان می دهد که p-value آزمونF کوچکتر از ۵ درصد است و از آنجائیکه ، آماره F اعتبار کلی مدل را نشان می دهد در نتیجه می توان گفت این مدل با احتمال ۹۵% معنی دار بوده و از اعتبار بالایی برخوردار است. با این تفاسیر فرضیه سوم و چهارم این پژوهش در سطح اطمینان ۹۵% رد نخواهد شد. نتایج کامل این آزمون در پیوست شماره ۱۲ در انتهای پایان نامه نشان داده شده است.
۴-۱۵٫ آزمون فرضیه پنجم و ششم
همانگونه که نتایج مندرج در پیوست شماره (۱۳) نشان می دهد، P-value محاسبه شده برای متغیرهای کنترلی و نسبت سود به قیمت نسبت ارزش دفتری به بازار و اندازه شرکت بزرگتر از ۵ درصد است، که نشان از معنی دار نبودن تأثیر این متغیرها بر بازده تعدیل شده بر اساس اندازه می باشد. لذا این متغیرها ، به عنوان متغیرهای زائد در نظر گرفته شده و مدل بعد از حذف متغیرهای مذکور دوباره برآورد می شود. جدول (۴-۱۲) نتایج حاصل از برآورد مدل مذکور را بعد از حذف متغیرهای زائد نشان می دهد:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جدول(۴-۱۲):نتایج آزمون فرضیه پنجم و ششم پژوهش بعد از حذف متغیرهای زائد
SARit+1 = β۰ +β۱ DACC it + β۲ FOCF it +β۳ AWC it* FOCF it +β۴ Size it +β۵ B/M it +β۶ E/P it ۷ INSOWN it++ β۸LEV it + ε it
متغیر ضریب برآورد شده خطای استاندارد آمارهt P-value
 
 
 
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;" width="531">