پژوهش دانشگاهی – بررسی چالش های حاکم بر بسته بندی فیروزه نیشابور- قسمت ۳۴ |
منبع فایل کامل این پایان نامه این سایت pipaf.ir است |
ی قبل از فروش محصول صورت پذیرد.
۴-۳-۴۰-۲ نحوه بسته بندی
درج اطلاعات کامل محصول روی بسته بندی ، ظاهر جذاب ، راحتی حمل و نقل ، انبارداری وشرایط اقلیمی،سهولت بازشدن وکاربردمحصول ازویژگیهای یک بسته بندی مناسب می باشد.همانطور که بسته بندی هزینه زاست ،از سویی دیگر موجب ایجاد ارزش افزوده در محصول می گردد که می تواند تا حدودی هزینه های مذکور را تعدیل نماید.
بسته بندی عضوی از زنجیره ارزش یک کالا می باشد که در نهایت به افزایش ارزش نهایی کالا کمک می کند. لازم بذکر است که این ارتقاء کیفی در صنعت بسته بندی تا یک نقطه مشخصی جایز بوده و از آن نقطه به بعد چیزی جز اتلاف هزینه و از بین بردن تولید آن کالا را نخواهد داشت .
فصل سوم:
بسته بندی))
-بسته بندی چیست؟
-کارکردهای بسته بندی
-عملکردهای بسته بندی
۳.بسته بندی:
۱-۳ بسته بندی چیست؟
در تعریف بستهبندی آمده است که بستهبندی به معنای تهیه ظرف محافظ یا سیستمی که سلامت کالای «مظروف»رادرفاصله تولیدتامصرف حفظ کند وآنرا از ضربات، صدمات، لرزش، فشار وارتعاش مصون نگهدارد واز سوی دیگر بستهبندی به مثابه یک فرهنگ بومی، یا ملی و اقلیمی سیستمی است که از سویی موجبات ایجاد ارتباط بین تولید کننده و توزیع کننده را فراهم می آورد و از سوی دیگر بین آن دو و مصرف کننده ارتباط منظم و قابل اطمینانی برقرار می کند. با توجه به مطالب فوق مشخص میشود که به بستهبندی باید با دو دید کاملاً متفاوت ولی همسو، نگریست، دیدی معطوف به شرح وظیفه یک ظرف در قبال مظروفش و دیدی که بیشتر جنبه فرهنگی دارد و به نحوی با روحیه، خصلتها، آداب و رسوم، موقعیت اقلیمی و منطقهای کالا و به طور کلی فرهنگ سازنده و کشور تولید کننده آن مربوط میشود. این یعنی که بسته بندی، نظامی است مرکب که هم وظیفه حفاظتی دارد و هم نقش فرهنگ ارتباطی را بازی می کند و واجد جنبه اطلاع رسانی است و می تواند به عنوان یک رسانه، نقش آفرینی نماید.
عصر کنونی را عصر ارتباطات نام نهاده اند و از آن روست که گسترش آگاهی و رشد ذهن بشری در مقابل عینیت و محیط از یک سو و پیشرفت وسایل ارتباطی از سوی دیگر به انسان و کم و کیف ارتباط او با محیط عینی و ذهنی اش، جایگاه ویژه ای بخشیده است. انسان امروزی به هر شکل و در هر کجا که زندگی می کند با توجه به نیازهای متنوع و روز افزونی که دارد، خواه ناخواه با دنیایی از علائم، تابلوها، بستهبندی های متفاوت کالاها و ابزارهای تبلیغاتی سر و کار دارد. تبلیغات تجاری و بازرگانی، امروز میلیون ها نفر را به خود جلب کرده و خود یکی از مشاغل و بخشهای سود آور اقتصادی شده است. نه تنها معرفی کالا ها و خدمات، بلکه رقابت های تجاری نیز بدون تبلیغات مؤثر و گسترده میسر نیست.
امروزه پیشرفت و توسعه فنآوری در جهان بر همه ی فعالیت های انسان تأثیر گذار بوده است و هم زمان با این امر، توسعه ارتباطات و وسایل ارتباط جمعی نیز توانسته است تبادل اطلاعات و اطلاع رسانی را در جهان به صورت گسترده ای جریان دهد. بدیهی است شرکت در این توسعه فنآوری و استفاده از پیشرفت وسایل ارتباط بصری همگانی با توجه به ارزش های فرهنگی، ذوق فردی وبیانی نو امری لازم وجدی می باشد. یکی از وسایل ارتباط بصری، بستهبندی کالا ها است که در رویت مصرف کنندگان میباشد. بستهبندی کالا در تمامی جهان دو نقش بسیار مهم را ایفا میکند. ۱- مظروف ساختن کالا ۲- معرفی بهتر کالا و تشویق مخاطب به خرید آن.
در واقع میتوان گفت بستهبندی به عنوان یک فروشنده خاموش قلمداد میشود، زیرا کالا ها مستقیماً خود را به خریدار نمایش نمی دهند و این پوشش آن ها است که با اشکال مختلف و جملاتی کوتاه، معرف جنس داخل آن ها می باشد واطلاعات لازم را به مخاطب (خریدار) ارائه میدهد، بدین ترتیب بستهبندی به عنوان اولین وسیله ارتباط بصری با مخاطب محسوب میشود.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 02:49:00 ق.ظ ]
|