جدول شماره (۱-۱) تراز ساده یک بانک اسلامی
۱ _ مبتنی بر رابطه داین و مدیون
۲ _ مبتنی بر رابطه وکالت است، بانک بر اساس وکالت عام یا خاص، سپرده های سرمایه گذاری را در قالب عقود اسلامی به فعالیتهای مختلف اقتصادی تخصیص می دهد.
۳ _ مبتنی بر رابطه داین و مدیون است. مشتری مکلف به باز پرداخت اصل وام، با جبران کاهش ارزش پول است.
۴ _ مبتنی بر رابطه شراکت
۵ _ مبتنی بر رابطه متبایعین
۶ _ مبتنی بر رابطه جاعل و عامل
۲-۶ تاریخچه تشکیل بانک پارسیان
بانک پارسیان، به استناد ماده ۹۸ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۷/۰۱/۱۳۷۹ ماده واحده قانون اجازه تاسیس بانکهای غیر دولتی مصوب ۲۱/۰۱/۱۳۷۹ و سایر مقررات مربوطه طی شماره ۱۷۸۰۲۸ در تاریخ ۱۵/۰۶/۱۳۸۰ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید.
مجوز عملیات بانکی به شماره ۲۳۴۸/ه مورخ ۲۶/۰۶/۱۳۸۰ از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دریافت گردید و فعالیتهای بانکی از تاریخ ۱۲/۱۱/۱۳۸۰ با افتتاح چهار شعبه در تهران آغاز شد.
در تاریخ ۰۴/۰۸/۱۳۸۳ بانک پارسیان به عنوان چهارصدویکمین شرکت در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد و در تاریخ ۱۰/۰۹/۱۳۸۳ اولین داد و ستد بر روی سهام بانک انجام پذیرفت. این بانک در حال حاضر ۲۹۳ شعبه در ایران که شامل ۱۶۴ شعبه در تهران، ۱۲۸ شعبه در شهرستان ها و ۱ شعبه در منطقه آزاد دارد.
ساختار سازمانی بانک پارسیان متشکل از شش معاونت است. هر معاونت به واحدهای کوچکتر تحت عنوان مدیریت تقسیم می‌شود. مدیریت‌های مستقل نیز زیر نظر مدیرعامل اداره می‌شوند. کمیته‌های حسابرسی و کنترل داخلی و کمیته ریسک زیر نظر هیأت مدیره اداره می‌شوند.
اداره شعب که بزرگترین واحد سازمانی بانک است بر عهده مدیریت امور شعب می‌باشد که خود زیر مجموعه معاونت اجرایی است. بانک نیروی‌های خود را با توجه به ضوابط استخدامی از میان دانش آموختگان رشته‌های حسابداری، ریاضی محض و کاربردی، رایانه، بانکداری، مدیریت و اقتصاد انتخاب می‌کند که تا پایان سال ۱۳۹۲ بالغ بر ۴۴۷۷ نفر پرسنل بوده که از این تعداد ۳۰۶۰ نفر مرد و مابقی زن میباشد.
۲-۷ شرکتهای وابسته به بانک پارسیان
از جمله شرکت های وابسته به بانک پارسیان میتوان به شرکت تجارت الکترونیک، شرکت بیمه امین پارسیان، شرکت لیزینگ پارسیان، شرکت توسعه ساختمانی پارسیان، شرکت توسعه هتل های پارسیان، شرکت کارگزاری پارسیان، شرکت تامین اندیش پارسیان، صندوق قرض الحسنه پارسیان، شرکت توسعه اعتماد مبین، صرافی پارسیان، شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان، شرکت خدمات سیستمهای کاربردی کاسپین و تعدادی دیگر که به اختصار به تعدادی از آنها اشاره میشود.
۲-۷-۱ شرکت تجارت الکترونیک پارسیان
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان به دنبال بسط وگسترش صنعت استفاده از کارتهای الکترونیکی در دنیای پیشرفته و طرح موضوع بکارگیری این صنعت در بازار ایران در سال ۱۳۷۹ تشکیل و به ثبت رسید.
هدف از تأسیس شرکت ایجاد و گسترش و توسعه بستر مناسب جهت ارایه خدمات کارت‌های الکترونیکی بانکی و تجارت الکترونیکی تعیین شده است.
این شرکت با یاری خداوند متعال مفتخر است اولین خدمت نوین خود را با نام کارت اعتباری پارسیان به هموطنان گرامی و سازمانها در کشور معرفی نماید.
بانک پارسیان بعنوان سهامدار اصلی شرکت و بدلیل تخصصی بودن فعالیت کارت و همچنین توجهویژه‌ای که به استفاده از فن‌آوریهای روز در صنعت بانکداری دارد. ضمن سرمایه‌گذاریدر این شرکت کلیه اختیارات و وظایف مربوط به صدور کارت اعتباری خود را به شرکت تجارتالکترونیک پارسیان تفویض نموده است.
این شرکت علاوه بر ارایه خدمات کارت، شبکه گسترده‌ای از مراکز فروش کالا و خدمات رابعنوان پذیرندگان کارت ایجاد و مدیریت می‌نماید.
۲-۷-۱-۱مهمترین اهداف و مأموریتهای شرکت تجارت الکترونیک پارسیان:
ایجاد و گسترش بستر مناسب برای ارایه خدمات کارت‌های الکترونیکی و تجارت الکترونیکی.
شناخت و بکارگیری آخرین فن‌آوریهای جهان در زمینه خدمات کارت‌های الکترونیکی و تجارتالکترونیکی و بومی سازی آن در داخل کشور.
طراحی، تولید، ترویج و گسترش فرهنگ بهره‌گیری از خدمات کارت‌های الکترونیکی و تجارتالکترونیکی در بخشهای مختلف اقتصادی کشور.
پیش‌بینی نیازهای جدید جامعه در زمینه کارت‌های الکترونیکی و تجارت الکترونیکی و طراحی خدمات مربوط به آن.
۲-۷-۲ شرکت لیزینگ پارسیان:
شرکت لیزینگ پارسیان (سهامی خاص) در تاریخ ۲۳/۱۱/۱۳۷۹ با نام اولیه شرکت لیزینگ خودرو سواری (سهامی خاص) با شماره ۱۷۰۹۳۱ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است. شرکت با سرمایه‌گذاری شرکت گسترش صنایع ایران خودرو به منظور لیزینگ انواع خودروسواری تأسیس شده و بهره‌برداری از آن از ابتدای مهرماه سال ۱۳۸۰ شروع شده است. در سال ۱۳۸۱، ۶۰% سهام شرکت به بانک پارسیان واگذار گردید و متعاقب آن بانک مذکور ۴۰% دیگر از سهام شرکت را خریداری و به عنوان شرکت مادر، صددرصد سهام شرکت را در اختیار گرفت و نام شرکت از شرکت لیزینگ خودروسواری (سهامی خاص) به شرکت لیزینگ پارسیان (سهامی خاص) تغییر یافت. در تاریخ ۱۹/۳/۱۳۸۳ نیز، ۴۰% از سهام شرکت، به شرکت تجارت الکترونیک پارسیان که از شرکتهای تحت پوشش بانک پارسیان می‌باشد انتقال یافت.
تا قبل از سال ۱۳۸۳ حوزه فعالیت

 

دانلود متن کامل این پایان نامه در سایت abisho.ir

شرکت را صرفاً لیزینگ خودروهای سواری نو تشکیل می‌داد. در سال ۱۳۸۳ براساس استراتژیها و سیاستهای تعریف شده، تنوع و توسعه حوزه فعالیتها در دستور کار هیئت مدیره قرار گرفت و به تدریج فعالیت در حوزه انواع خودروهای سنگین و کار، تجهیزات پزشکی، تجهیزات صنعتی، ماشین‌آلات سنگین اعم از ماشین‌آلات راهسازی، معدنی و ساختمانی، شناورهای دریایی و مسکن به پرتفوی فعالیتی شرکت افزوده گشت و در حال حاضر نیز زمینه‌ها و امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد نیاز جهت ورود به حوزه لیزینگ هواپیما و اقلام مصرفی بادوام نظیر لوازم خانگی و تجهیزات کامپیوتری و IT فراهم گردید.
سرمایه اولیه شرکت مبلغ یک میلیون ریال بوده است که طی چند مرحله افزایش سرمایه، سرمایه ثبت شده شرکت براساس آخرین مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام در تاریخ ۲۹/۱۱/۱۳۸۴، مبلغ ۵۹۵ میلیارد ریال گردیده است.
۲-۷-۳ شرکت بیمه پارسیان:
بیمه کشور و دولتی بودن آنها، سازو کار و شرایط ویژه ای در ساختار آنان بوجود آورد که با برنامه های توسعه اقتصادی کشور هماهنگی های لازم را نداشت و در بسیاری از موارد سبب کند شدن مبادلات اقتصادی و تجاری می گشت. لذا بحث تشکیل بانک ها و شرکت های بیمه خصوصی در نیمه دوم دهه ۱۳۷۰ مطرح گردید و پس از طی مراحل قانونی در اوایل دهه ۱۳۸۰ اجرایی شد.
در این میان بانک های خصوصی با استقبال بسیار خوبی از طرف مردم روبرو شدند و این سبب شد که مدیران و صاحبان سرمایه در بانک های مذکور به فکر ارائه تسهیلات و خدمات بیشتری به مشتریان خود افتاده و در عین حال دست به سرمایه گذاری های جدیدی بزنند که در عین سود آور بودن، نیاز های مردم را در ارتباط با امور اقتصادی برآورده سازد.
یکی از این روش ها تأسیس شرکت های بیمه خصوصی توسط همین بانک ها بود. در این جهت بانک پارسیان که یکی ازموفق ترین بانک های خصوصی نو پا بود، با پایه گذاری شرکت بیمه پارسیان و جذب همکاری سایر مؤسسین در صدد نفوذ به بازارهای بیمه ای کشور بر آمد. ولی بدلیل توجه مدیران این بانک به ارائه خدمات هرچه بهتر و سریعتر به مشتریان خود و همچنین روان سازی امور اجرایی مراودات بانک و بیمه، طرح تأسیس یک شرکت نمایندگی در بیمه پارسیان که کلیه امور بیمه ای مربوط به شعب بانک و مؤسسات تابعه را بطور متمرکز و با برنامه ریزی دقیق به انجام رساند، مطرح گردید. بر اساس همین نظریه شرکت خدمات بیمه ای امین پارسیان در سال ۱۳۸۳ رسما” فعالیت خود را آغازنمود.




 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...