پایان نامه بررسی تفاوت مابین بازده روز بعد از تعطیلی با بازده سایر روزها در شاخص کل بورس |
آزمون نرمال بودن توزیع متغیرها
از آنجا که یکی از مفروضات مدل رگرسیون، نرمال بودن توزیع دادههاست، لذا نرمال بودن توزیع متغیرهای تحقیق، مورد بررسی قرار گرفت. به منظور آزمون نرمال بودن متغیرها از آزمون جارک- برا (JB) استفاده میشود. در آزمون نرمال بودن توزیع دادهها، فرض صفر این است که توزیع دادهها نرمال میباشد. اگر احتمال ارائه شده بر اساس این آزمون بزرگتر از ۵ درصد باشد، فرض صفر پذیرفته شده و در غیر اینصورت رد میشود. این آزمون بدین صورت است که:
H0: توزیع متغیرها نرمال هستند
H1: توزیع متغیرها نرمال نیستند
با بررسی متغیرها مشخص شد که مقدار این آماره کمتر از ۰۵/۰ است و به معنی غیر نرمال بودن متغیرها است. برای نرمالسازی متغیرها، از تبدیل جانسون[۱] در نرم افزار Minitab 16 استفاده شد. همانطور که در نمودار ۴-۱ مشاهده میشود، احتمال آماره دادههای اولیه کمتر از ۰۵/۰ است که حاکی از نرمال نبودن متغیرهاست بعد از نرمالسازی توسط نرم افزار Minitab، احتمال آماره دادهها افزایش یافته و متغیرها نرمال شدهاند.
[۱]. Johnson Transformation
آزمون ایستایی
با توجه به اینکه در این تحقیق از روش حداقل مربعات معمولی (OLS) جهت تخمین معادلات استفاده شده است، لازم است جهت جلوگیری از کاذب بودن نتایج تحقیق، ایستایی متغیرها مورد بررسی قرار گیرد. ایستایی متغیرهای استفاده شده در این تحقیق با استفاده از روش دیکی_فولر تعمیم یافته[۱] انجام گردیده است.
۴-۵-۱ نتایج آزمون دیکی- فولر تعمیم یافته
آزمون دیکی- فولر (DF) و دیکی- فولر تعمیم یافته (ADF) از روشهای متداول آزمون تعیین درجه هم انباشتگی سریهای زمانی است که در فصل قبل در مورد آن توضیح داده شد.
نتایج حاصل از این آزمون در جدول (۴-۴) ارائه شده است.
[۱]. Augmented Dickey Fuller (ADF)
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
متن کامل
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-01-10] [ 09:22:00 ب.ظ ]
|