دانشکده اصول الدین

قم

گروه علوم قرآن و حدیث

پایان­نامه کارشناسی ارشد

موضوع:

استنادهای قرآنی خطبه فدکیه حضرت فاطمهB

استاد راهنما:

دکتر عبدالرضا زاهدی

استاد مشاور:

دکتر محمدحسین خلیل خلیلی

زمستان 1392 

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

چکیده

پژوهش حاضر درصدد است تا استنادهای قرآنی حضرت فاطمهBدر خطبه فدکیه را مورد بررسی قرار دهد.

سرزمین «فدک» میراث الهی حضرت فاطمهB،و در واقع نمادی از معنای بزرگی در مذهب تشیّع است که در محدوده یک قطعه زمین نمی­گنجد.

حضرت فاطمهBبعداز رحلت پیامبراکرمJعلاوه­­ بر غصب فدک، با حادثه غصب مقام خلافت حضرت علیA و آغاز فتنه و روی­گردانی دستگاه حکومت از معارف قرآن کریم، مواجه شدند.

از این­رو به منظور بازپس­گیری حق خود همراه با گروهی از بانوان خویشاوند در مسجد پیامبرJ حاضر شده و به ایراد خطبه پرداختند. که در واقع فریاد اعتراض حضرت صدیقهBبه انحراف پدید آمده در جهان اسلام و نیز دفاع از حق وصایت امیرالمؤمنینA و انتقاد از خیانت مردم نسبت به حق الهی ایشان می­باشد.

پژوهش حاضر شامل شش فصل بوده و مباحث اصلی که هدف این نوشتار است در چهار فصل جای گرفته است: فصل دوم مبادی بحث است، که علاوه بر تاریخچه فدک و معرفی خطبه، به بحث ارث در خطبه نیز می­پردازد.

فصل سوم استنادهای قرآنی خطبه در باب توحید و صفات خداوند را بیان می­کند. فصل چهارم به مسائل مربوط به حوزه معارف نبوی مانند بعثت رسول­ اکرمJو تلاش‌های ایشان در دعوت به توحید، و نجات امت­های پیش از بعثت از اوضاع رقت بارِ عصرِ جاهلی اشاره دارد. فصل پنجم به قسمت­هایی ازخطبه می­پردازد که حائز بیشترین اهمیت است. فرازهایی از­خطبه که دربردارنده شرح وقایع رخ داده پس از رحلت پیامبراکرمJ، معرفی امیرالمؤمنینA و خدمات ایشان به اسلام، مسئله غصب خلافت که نوعی دفاع از ولایت است، ونیز احوال مردم در فتنه­های پیش آمده پس از رحلت پیامبراکرمJ می­باشد.

در این پژوهش ابتدا قسمتی از خطبه و شرح آن بیان شده، سپس استنادهای قرآنی آن ذکر می­گردد. در جمع­آوری این پژوهش که با شیوه کتابخانه­ای انجام گرفته، علاوه بر شروح خطبه، از منابع تفسیری و حدیثی نیز استفاده شده است.

حاصل و نتیجه کلی بحث این است که خطبه حضرتB بر آیات قرآن استوار است، که اوج اشراف و آگاهی ایشان به ظاهرو باطن آیات را بیان می­کند.

واژگان کلیدی: استناد، قرآن، خطبه، فدک، حضرت فاطمهB

و…..

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...