مقاله علمی با منبع : بررسی سیاستهای تقسیم سود در شرکتهایی که در گزارشگری مالی خود مرتکب تقلب … |
۱۳۸۸
بررسی رابطه بین کیفیت سود و سود تقسیمی در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران
شرکتهایی که سود پرداخت میکنند از پایداری سود بیشتری در دورههای آتی برخوردارند و همچنین این اثر برای شرکتهای با نسبت توزیع بالاتر، بیشتر مشخص میگردد.بدین ترتیب سود تقسیمی حاوی اطلاعاتی درباره کیفیت سودهای گزارششده است.
علوی طبری و همکاران
۱۳۸۸
رابطه کیفیت سود و سود تقسیمی در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران
نتایج نشان میدهد با معیار تجدید ارائه صورت سود و زیان، شرکتهایی که کیفیت سود بالاتر دارند سود تقسیمی را در زمان مقرر پرداخت نمیکنند؛ با معیار وجود اقلام استثنائی، شرکتهایی که فاقد اقلام استثنائی هستند، کیفیت سود بالاتری دارند و سود تقسیمی بیشتری پرداخت میکنند و برعکس ، و هیچکدام از چهار معیار کیفیت سود با تغییرات سود تقسیمی رابطه معنادار ندارند.
در مورد موضوع کیفیت سود و سود تقسیمی تحقیقات زیادی در ایران انجامشده است که به بعضی از آنها اشارهشده است. اما این تحقیق در مقایسه با سایر تحقیقات مشابه انجامشده در این حوزه دارایتفاوت بارزی است: در حالی که در تمامی تحقیقات انجام گرفته در داخل کشور به بررسی رابطه بین وضعیت تقسیم سود و کیفیت گزارشگری مالی پرداختهاند، در هیچ یک از این تحقیقات رابطه بین تقلب در گزارشگری مالی و سیاستهای تقسیم سود مطالعه نشدهاست. تحقیق پیش رو با تمرکز بر شرکتهایی که صورتهای مالی خود را تجدید ارائه کردهاند، و با طبقهبندی این شرکتها در دو گروه متقلبانه و یر متقلبانه این فرصت را ایجاد نمودهاست تا سیاستهای تقسیم سود را شرکتهایی که در گزارشگری مالی خود مرتکب تقلب مالی شدهاند بررسی شود. هر چند در برخی تحقیقات انجام شده از معیار تجدید ارائه به عنوان نشانهای از بی کیفیتی سود و گزارشگری مالی استفاده شدهاست و تجدید ارائه در تحقیق حاضر نیز مبانی اصلی تشخیص گزارشگری مالی متقلبانه است، با این وجود، همانگونه که پیش از این نیز بیان شد، در این تحقیق به انگیزههای منتج به تجدید ارائه صورتهای مالی توجه شده و تنها آن دسته از تجدید ارائههایی متقلبانه در نظر گرفته شدهاند که ناشی از انگیزههای فرصتطلبانه مدیریت باشد. موضوعی که در تمامی تحقیقات پیشین به آن توجه نشدهاست.
۲-۱۲ خلاصه فصل
در این فصل ابتدا در خصوص هدف گزارشگری مالی، سود و کیفیت سود توضیحاتی ارائه شد. سپس معیارها و روشهایاندازهگیری آن، تقسیم سود ونظریههای مربوطه مطرح شد. در نهایت تحقیقات انجامشده در زمینه کیفیت گزارشگری مالی و سود تقسیمی در داخل و خارج کشور مورد بررسی قرار گرفت.
فصل سوم: روش تحقیق
روش تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
فرضیههای تحقیق
مدل مورد استفاده برای آزمون فرضیهها
اندازهگیری متغیرهای تحقیق
متغیرهای وابسته
متغیرهای مستقل
متغیرهای کنترلی
جامعه و نمونه آماری
قلمرو تحقیق
جمعآوری دادههای تحقیق
روش تجزیه و تحلیل دادهها
نحوه نتیجهگیری در خصوص فرضیههای تحقیق
فرضیات مدل رگرسیون لوجستیک
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;" width="531">
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 03:32:00 ق.ظ ]
|