بررسی سیاستهای تقسیم سود در شرکتهایی که در گزارشگری مالی خود مرتکب … |
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید. |
یههای تحقیق نشان داد تعداد مدیران غیر موظف و درصد مالکیت اعضای هیات مدیره که از ساز و کارهای راهبری شرکت محسوب میشوند، در ارتقای کیفیت سود شرکتهای پذیرفتهشده در بورس نقش با اهمیتی دارند (مشایخ و اسماعیلی، ۱۳۸۵).
عامری (۱۳۸۶)
در این تحقیق با عنوان “سیاست تقسیم سود و عوامل موثر بر آن در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار و رابطه آن با کیفیت سود”، پژوهشگر سیاست تقسیم سود شرکتها را باهدف بررسی روند نسبت تقسیم به تفکیک صنایع مختلف و رابطه نسبت تقسیم سود با اندازه شرکت مورد آزمون قرارداد. رابطه بین کیفیت سود و نسبت تقسیم سود، با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون بین مجموع اقلام تعهدی و نسبت تقسیم سود آزمون شد. برای محاسبه اقلام تعهدی تعریف ریچاردسون (۲۰۰۴) بکارگرفته شد که شامل تغییرات سرمایه در گردش، تغییرات داراییهای عملیاتی غیر جاری و تغییرات داراییهای مالی میباشد؛ همچنین برای محاسبه اندازه شرکت از ارزش بازار شرکت استفاده شد. نتایج تحقیق نشاندهنده عدم وجود روند یکنواخت در سیاست تقسیم سود شرکتهای مورد آزمون بود. زمانی که آزمون به تفکیک صنایع انجام شد، تنها در ۵ صنعت لاستیک و پلاستیک، ماشینآلات و تجهیزات، ماشینآلات و دستگاههای برقی، محصولات غذایی و انواع آشامیدنی و منسوجات، سیاست تقسیم سود از الگوی نسبتاً یکنواختی برخوردار بود؛ در حالی که در سایر صنایع روند یکنواخت مشاهده نشد. همچنین رابطه معناداری بین نسبت تقسیم سود و اندازه شرکت وجود داشت که قوی نبود. بنابراین میتوان توجیه کرد که شرکتهای بزرگتر سود بیشتری تقسیم میکنند. در مورد آزمون رابطه بین کیفیت سود و تقسیم سود، وی نتیجه گرفت که هر چه کیفیت سود بالاتر، اقلام تعهدی کمتر و جریانهای نقد بالاتر باشد، نسبت تقسیم سود هم بیشتر است (عامری، ۱۳۸۶).
تهرانی و ذاکری (۱۳۸۸)
پژوهشگران در این تحقیق به بررسی رابطه بین کیفیت سودوسودتقسیمی درشرکتهای پذیرفتهشده دربورس اوراق بهادارتهران پرداختند. دراین تحقیق کیفیت سودبه عنوان پایداری سودتعریف شده است.نتایج تحقیق نشان میدهدشرکتهایی که سودپرداخت میکنندازپایداری سودبیشتری دردورههای آتی برخوردارندوهمچنین این اثربرای شرکتها ی بانسبت توزیع بالاتر،بیشترمشخص میگردد. بدین ترتیب سودتقسیمی حاوی اطلاعاتی درباره کیفیت سودهای گزارششده است (تهرانی و ذاکری، ۱۳۸۸).
علوی طبریو همکاران (۱۳۸۸)
در این تحقیق پژوهشگران رابطه کیفیت سود و سود تقسیمی در شرکتهایپذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران را بررسی کردند. برای اندازهگیری کیفیت سود، از چهار معیار اقلام تعهدی، وجود اقلام استثنائی، تجدید ارائه صورت سود و زیان و همبستگی پیرسون بین درآمد عملیاتی جاری و آتی استفاده کردهاند. نتایج تحقیق نشان میدهد با معیار تجدید ارائه صورت سود و زیان،شرکتهایی که کیفیت سود بالاتر دارند سود تقسیمی را در زمان مقرر پرداخت نمیکنند؛ با معیار وجود اقلام استثنائی، شرکتهایی که فاقد اقلام استثنائی هستند، کیفیت سود بالاتری دارند و سود تقسیمی بیشتری پرداخت میکنند و برعکس ، و هیچکدام از چهار معیار کیفیت سود با تغییرات سود تقسیمی رابطه معنادار ندارند(علوی طبری و همکاران، ۱۳۸۸).
مرادزادهفر و بابایی[۶۴](۲۰۱۲)
در این تحقیق آنها به مطالعه اثر سیاست تقسیم سود بر مدیریت سود واقعی در میان شرکتهای پرداختکننده سود پرداختند. نتایج حاصل از تحقیق نشان میدهد که سیاست تقسیم سود بر مدیریت سود واقعی اثر گذار است (مرادزاده فر و بابایی، ۲۰۱۲).
نگاره شماره (۲-۱): خلاصه پیشینه مطالاعات خارجی و داخلی مرتبط با موضوع تحقیق
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 03:32:00 ق.ظ ]
|