دانلود متن کامل پایان نامه در سایت jemo.ir موجود است

ه ذینفعان استقرار نظام پیشنهادات به شمار می‌روند. در سازمانهایی که نظام فوق را اجرا کرده اند دستاوردهای خوبی داشته‌اند که در زیر به چند نمونه آن اشاره می‌شود:

 

 

 

    • اشاعه فرهنگ همکاری داوطلبانه و خود جوش

 

 

    • بهبود روحیه و انگیزه کارکنان

 

 

    • افزایش میزان خلاقیت، نوآوری و ابتکار

 

 

    • تقویت مسئولیت پذیری و تعلق سازمانی

 

 

 

 

    • کاهش مقاومت در مقابل تغییر

 

 

    • افزایش توانمندسازی مدیران و کارکنان

 

 

    • افزایش پویای و انعطاف‌پذیری

 

 

    • گردش بهتر اطلاعات و اطلاع رسانی

 

 

    • افزایش درآمدها و کاهش هزینه‌ها

 

 

    • افزایش میزان وقت، سرعت و صحت

 

 

در بعضی از شرکتها و سازمانها هدف از استقرار نظام پیشنهادات را افزایش درآمد و کاهش هزینه‌ها می‌دانند در حالی که هدف اصلی باید ایجاد انگیزه، رضایت شغلی و ایجاد زمینه‌های مناسب برای تعامل گروهی در محیط غیر رسمی باشد که به دنبال خود ممکن است افزایش درآمد و کاهش هزینه ها را هم داشته باشد. فرصتهایی که خلاقیت و نوآوری از طریق سیستم پیشنهادات ایجاد می‌کند باعث نشاط کارکنان در کار شده و روحیه کارکنان را بهبود می بخشد. رشد و پیشرفت هر شرکت و سازمانی را وجود نیروهای با انگیزه، خلاق و نوآور رقم می‌زنند. (به خلاقیت کاربردی به جای اطاعت کورکورانه پاداش دهید)
۲-۲۳-۱۴- ارکان تشکیلاتی و اجرایی نظام پیشنهادات
ارکان تشکیلاتی و اجرایی نظام پیشنهادات عبارت است از: پیشنهاددهندگان، شورای عالی نظام مشارکت، کمیته‌های نظام پیشنهادات،دبیرخانه نظام پیشنهادات گروه های کارشناسی.
شورای عالی نظام پیشنهادات؛ به منظور اجرای دقیق و صحیح مجموعه برنامه‌های نظام مدیریت مشارکتی تشکیل می‌شود. وظایفی مانند، بررسی و تصویب پیشنهادهای رسیده از کمیته‌ها و تعیین مجری ذیربط، تصویب وتخصیص بودجه، رسیدگی به شکایات پیشنهاددهندگان، نظارت بر تشکیل کمیته‌های نظام پیشنهادات و گروههای کارشناسی وتعیین حدود اختیارات و وظایف آنان،ارزیابی و برآورد میزان صرفه‌جویی اقتصادی ویاسایرمنافع و تعیین و تصویب پاداش، برعهده این شورا است.
کمیته‌های نظام پیشنهادات؛ این کمیته‌ها به منظور بررسی اولیه پیشنهادات، تشکیل می‌شوند. اعضای آنها از مدیران عالی رتبه یانمایندگان آنان میباشد.وظایف این کمیته‌هاعبارتنداز : دریافت پیشنهادات از طریق دبیرخانه و انجام کارهای کارشناسی در خصوصی تصویب یا رد آنها، بررسی و معرفی بهترین پیشنهاد دهندگان، بهترین کارشناسان، بهترین مجریان و پیشنهاد جوایز ویژه آنان به شورای عالی، تصمیمات کمیته در مواردیکه از طرف شورای عالی به آنان تفویض اختیار گردیده، نهایی و لازم ‌لاجراست و حدود اختیارات را شورای عالی مشخص می‌کنند.
دبیرخانه نظام پیشنهادات؛ شورای عالی دارای یک دفتر به نام دبیرخانه خواهد بود. دبیرخانه زیر نظر مستقیم شورای عالی وتوسط دبیر آن اداره میگردد، وظایفی مانند،دریافت پیشنهادات وارجاع آن به کمیته، راهنمایی پیشنهاددهندگان در جهت اصلاح و تکمیل گزارشات آنان، انجام امور مربوط به کنترل برنامه، هماهنگی و پیگیری و نظارت بر حسن اجرای طرحهای قبول شده، تهیه و تنظیم فرم‌ها، دفاتر، منابع آماری و اطلاعاتی مورد استفاده، گزارش عملکرد ماهیانه نظام پیشنهادات و ثبت و حفظ سوابق پیشنهاددهندگان، به عهده دبیرخانه است.




 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...