مطالعه رابطه بین تغییر پذیری اقلام تعهدی و نوسان پذیری بازده آتی … |
در جدول فوق ضریب ثابت یا همان عرض از مبدا برابر ۰۶۵۹۱۵/۰ است و چون سطح معناداری مربوط به آن برابر ۰۱۸۷۹۲/۰و کمتر از ۰۵/۰ است. نتیجه گرفته میشود که این ضریب در مدل رگرسیونی تاثیر دارد. همچنین ضریب متغیر تغییرپذیری اقلام تعهدی برابر ۳۴۷۸۲۶/۰بوده و چون سطح معناداری ان برابر ۰۰۶۴۴۵/۰ و کمتر از ۰۵/۰ است. پس نتیجه گرفته میشود که این متغیر نیز در مدل رگرسیونی تاثیر دارد. ضریب تعیین این مدل برابر ۷۲۹۱۳۰/۰ است. مقدار آمار فیشر برای این مدل برابر ۶۴۶۴۶۵/۰ است و سطح معناداری مربوط به ان برابر ۰۱۴۵۰۷/۰ و از ۰۵/۰ کمتر است. بنابراین نتیجه میشود که مناسبت مدل پذیرفته میشود. بدین معنا که مدلی که در آن نوسانپذیری آتی بازده سهام متغیر وابسته و متغیر تغییرپذیری اقلام تعهدی متغیر مستقل است معنادار است.
یکی از شرایط استفاده از رگرسیون به منظور استخراج نتایج نبودن خود همبستگی بین باقیماندههای مدل است. آزمون دوربین – واتسون آزمونی برای بررسی خود همبستگی بین باقیماندهها است. اگر مقدار آماره این آزمون بین ۵/۱ تا ۵/۲ باشد خود همبستگی وجود دارد در جدول فوق چون مقدار اماره این آزمون برابر ۸۷۱۱۴۶/۲ است پس می توان گفت که خود همبستگی وجود ندارد و میتوان از رگرسیون به منظور استخراج نتایج استفاده کرد. حال که مناسب بودن مدل پذیرفته شد و ضرایب رگرسیونی محاسبه شدند می توان مدل رگرسیونی را به صورت زیر نوشت.
y = 0.065915 + 0.347826 x
فرضیه ۲: بین نوسانپذیری بازده آتی سهام برای جزء غیر اختیاری (بنیادی) اقلام تعهدی دوره جاری و جزء اختیاری (مدیریتی)، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
جدول زیر مربوط به ضریب همبستگی بین متغیر نوسانپذیری آتی بازده سهام شرکت و جزء غیر اختیاری (بنیادی) اقلام تعهدی دوره جاری و جزء اختیاری (مدیریتی) است.
جدول (۴-۵) ضریب همبستگی بین متغیر نوسانپذیری آتی بازده سهام شرکت
دانلود کامل پایان نامه در سایت pifo.ir موجود است. |
جزء غیر اختیاری | جزء اختیاری | ||
ضریب همبستگی نوسانپذیری آتی سطح معناداری |
۷۷۲/۰ ۰۰۰/۰ |
۷۳۸/۰ ۰۱۱/۰ |
با توجه به جدول فوق ضریب همبستگی بین متغیر نوسانپذیری آتی بازده سهام شرکت و جزء غیر اختیاری (بنیادی) اقلام تعهدی دوره جاری برابر ۰٫۷۷۲ است. چون سطح معناداری برابر ۰٫۰۰۰ بوده و کمتر از ۰٫۰۵ است پس نتیجه گرفته میشود که متغیر جزء غیر اختیاری (بنیادی) اقلام تعهدی دوره جاری بر نوسانپذیری آتی بازده سهام شرکت تاثیر مثبت و معنادار دارد. همچنین ضریب همبستگی بین متغیر نوسانپذیری آتی بازده سهام شرکت و جزء اختیاری (مدیریتی) برابر ۰٫۷۳۸ است. چون سطح معناداری برابر ۰٫۰۱۱ بوده و کمتر از ۰٫۰۵ است پس نتیجه گرفته میشود که متغیر جزء اختیاری (مدیریتی) بر نوسانپذیری آتی بازده سهام شرکت تاثیر مثبت و معنادار دارد. مدل رگرسیونی که در آن متغیر نوسان پذیری آتی بازده سهام شرکت متغیر وابسته و متغیرهای جزء غیر اختیاری (بنیادی) اقلام تعهدی دوره جاری و جزء اختیاری (مدیریتی) متغیرهای مستقل هستند به صورت زیر است.
y = c + b x1 + d x2 + e
که در آن y متغیر نوسان پذیری آتی بازده سهام شرکت و X1 متغیر جزء غیر اختیاری (بنیادی) اقلام تعهدی دوره جاری و X2 متغیر جزء اختیاری (مدیریتی) و e خطای اندازهگیری و c و b و d ضرایب رگرسیونی میباشد. جدول زیر به منظور بررسی این مدل آورده شده است.
جدول(۴-۶) ضرایب رگرسیونی متغیرها
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">
کمترین مربعات : روش انجام
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-09-21] [ 10:44:00 ب.ظ ]
|