متن کامل – ارزیابی فاکتورکل مواد جامد محلول (TDS ) در آب آشامیدنی مرغداریهای گوشتی شهرستان … |
دانلود متن کامل پایان نامه در سایت jemo.ir موجود است |
۵۰۰۰ تا ۶۹۹۹
این نوع آبها به هیچ عنوان برای طیور مناسب نیستند، و اغلب سبب انواع مشکلات بویژه در سطوح بالاتر که احتمال کاهش رشد و تولید تخم مرغ یا افزایش تلفات رخ میدهد، می شوند.
۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰
این نوع آبها اصلا برای طیور مناسب نیستند، اما ممکن است برای حیوانات دیگر مناسب باشد.
بیشتر از ۱۰۰۰۰
این نوع آبها را نباید به هیچ عنوان برای طیور و یا حیوانات دیگر مورد استفاده قرار داد.
منبع : انجمن ملی تحقیقات آمریکا ، ۱۹۷۴
در آزمایشی که برای مطالعه آبها برای رقیق سازی واکسن آزمایش شدند ، برای مطالعه این آبها نمونهها از مناطق مختلف خارطوم جمعآوری شدند ، نتایج حاصل نشان داد که آب با کدورت پایین و میزان TDS پایین برای رقیقسازی واکسن بسیار مفید و بهتر است . (Khalafalla, 2011 ,lKhali )
– بنا به گزارش پوررضا و همکاران (۱۳۷۸)،به منظور مطالعه TDS آب مناطق مختلف استان اصفهان بر عملکرد جوجه های گوشتی ،آزمایش های اصلی در یک طرح کاملا تصادفی با استفاده از تعداد ۲۸۸جوجهدرفاصله ۷تا۵۶ روزگی با یکنواخت کردن عوامل ژنتیکی و محیطی و با استفاده از تیمارهای انتخابی در یک سالندارای شرایط یکسان ، در ۳ تکرار ،با ۶ تیمار (کمتر از ۱۰۰۰،۲۰۰۰ تا۳۰۰۰ ، ۳۰۰۰تا ۴۰۰۰، ۴۰۰۰تا ۵۰۰۰ و بیشتراز ۵۰۰۰) .
نتایج آزمایش:
آب مناطق خشک و کم باران و نیمه کویری از کیفیت نامطلوبی برخوردار است . آب مناطق کوهپایه ای وپرباران از کیفیت مطلوب و قابل قبولی برخوردار بوده ،برای طیور قابل استفاده است .مصرف آب حاوی TDS بیش از pmp 1500 ، باعث کاهش در وزن جوجه ها ومصرف غذا گردید. این نتایج گزارش سایرمحققین مبنی بر تاثیر منفی ناشی از افزایش مصرف TDSونمک را بر رشد ومصرف غذا در جوجه های گوشتی تایید می کند ،دلیل این امر بیشتر به تاثیر TDSوسایر املاح موجود در آب بر بهم زدن تعادل اسید و باز بدن مربوط می شود .افزایش مصرف آب به دلیل دفع مازاد املاح موجوددر آب امری روشن است .نقش وجود بیش از حد بعضی از املاح معدنی در افزایش مصرف آب و رطوبت بستر توسط محققین دیگر گزارش شده است . بالا رفتن رطوبت باعث بیماری کوسیدیوز گردید که می توان درصدی از تلفات را به بروز این بیماری در گروه هایی که آب حاوی TDS بالا مصرف کردند مربوط دانست .وجود ضایعات کلیوی و کبدی و روده ای ناشی از مصرف آب های دارای TDS و املاح بالا علت اصلی مرگ و میر می باشد . بنا براین TDS و املاح بالا نه تنها رشد و عملکرد را کاهش می دهند ، بلکه به دلیل ایجاد این گونه ضایعات تلفات را نیز افزایش می دهند.میزان تلفات در مرغداریهای موجود در مناطقی که آب آنها دارای TDSبالا می باشد، حدودا بین ۱۰تا ۲۰
درصد زیادتر از سایر نقاط است و مرغداران این مناطق از این موضوع شکایت دارند نتایج نشان داد که دلایل این مرگ و میررا باید بیشتر در ارتباط با آب مصرفی آنها ونه عوامل تغذیه ای جستجو کرد . وجود همبستگی مثبت و معنی دار بین درصد تلفات و TDS آب هم موِید این نکته است،بخصوص این که همبستگی بسیار بالای آب و رطوبت بستر با بروز بیماری کوکسیدیوز و نقش این بیماری را در بالا بردن تلفات نباید نادیده گرفت .
مصرف TDS بالا به طور غیر مستقیم نیز بر تلفات ناشی از سایر بیماریها از جمله بیماری نیوکاسل موثر است . به طوری که نتایج این آزمایش نشان داد ، برغم شرایط یکسان و واکسیناسیونهای منظم ویکنواخت،تیتر آنتی بادی برای نیوکاسل در گروههایی که آب حاوی TDS بالا مصرف کرده اند کمتر از گروه هایی بود که سختی آب کم تر از ۳۰ قسمت در میلیون داشتند . بدون تردید این موضوع نقش بسزایی در افزایش تلفات در گروههای دریافت کننده TDS بیشتر از ۳۰۰۰ دارد. کاهش چربی حفرهی بطنی در طیوری که آب حاوی TDS بالا مصرف کرده اند ، به دلیل کمتر بودن وزن بدن آنهاست ، زیرا چربی حفرهی بطنی تابعی از وزن بدن است و اصولا مرغ های سنگین تر دارای چربی حفره ی بطنی بیشتری هستند .
با این که در جوجه های مصرف کننده ی آب با TDS بیش ازppm 3000 ،عدم تمایل به حرکت مشاهده گردید ، ولی عوارضی که حاکی از اختلالات استخوانی باشد ،دیده نشد .عدم اختلاف معنی دار درمیزان خاکستر ران ،تا اندازه ای موید عدم تاثیر سوء TDS بر وضعیت استخوان می باشد . نتایج به دست آمده در این ناهنجاریهای پاو تعداد فلجی مطابقت ندارد .
– وجود بیش از حد املاح معدنی در آب باعث بر هم خوردن تعادل کاتیونی- آنیونی در بدن طیور میشود که نتایج آن : اختلالات استخوانی ، بروز ضایعات استخوان ران ، کاهش درصد خاکستر استخوان ران ، افزایش میزان شکنندگی استخوان ران است.
– آب آشامیدنی تصفیه شده باعث افزایش رشد و بهبود ضریب تبدیل غذایی در جوجه های گوشتی می شود.
– عدم اختلاف معنی دار بین کلسیم خون تیمارها نشان می دهد که TDS تاثیر منفی بر جذب کلسیم وسطح آن در خون دارد(بجز یک تیمار).
جدول۲-۲ :ترکیب شیمیایی نمونه های آب موردمطالعه
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-09-21] [ 10:21:00 ب.ظ ]
|