فایل دانشگاهی – مطالعه رابطه بین حاکمیت شرکتی و مالیات بر ارزش افزوده در شرکت سهامی مخابرات … |
برای دانلود فایل متن کامل پایان نامه به سایت 40y.ir مراجعه نمایید. |
عدادی مسئولیتها و شیوههای به کار برده شده توسط هیئت مدیره و مدیران موظف با هدف مشخص کردن مسیر استراتژیکی که تضمینکننده دستیابی به هدفها، کنترل ریسکها و مصرف مسئولانه منابع است” (حساسیگانه، ۱۳۸۵)
رو[۸] (۲۰۰۴)، حاکمیت شرکتی را به عنوان ارتباط بین هیئتمدیره، مدیران ارشد و سهامداران تعریف میکند. نهادهای حاکمیت شرکتی، سازوکارهای مکرری هستند که اختیار را بین این سه گروه تقسیم میکند و تصمیمهای گرفتهشده در سازمان را تحت تاثیر قرار میدهند و تعدیل و کنترل مینمایند.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال ۲۰۰۴، حاکمیت شرکتی را به این صورت تعریف میکند: “حاکمیت شرکتی مجموعهای از روابط بین مدیریت، هیئتمدیره، سهامداران و سایر ذینفعان شرکت است. همچنین حاکمیت شرکتی، ساختاری را فراهم میکند تا هدفهای سازمان و ابزار دستیابی به این هدفها تعیین گردد و بر عملکرد مدیران در شرکت نظارت شود.”
بهطور جامع میتوان گفت که حاکمیت شرکتی، قوانین، مقررات، ساختارها، فرایندها، فرهنگها و سیستمهایی است که موجب دستیابی به هدفهای پاسخگویی، شفافیت، عدالت و رعایت حقوق ذینفعان میشود (حساسیگانه، ۱۳۸۵).
حاکمیت شرکتی خوب، باید انگیزههای درست برای هیئتمدیره و مدیریت شرکت بهوجود آورد تا آنها هدفهایی را که به نفع شرکت و سهامداران است، دنبال کنند. همچنین حاکمیت شرکتی باید کنترل اثربخش را نیز تسهیل کند (OECD،۲۰۰۴).
ارکان حاکمیت شرکتی شامل کمیته حسابرسی، حسابرس مستقل، حسابرسی داخلی و هیئتمدیره میشود. بهعلاوه میتواند گروههای دیگر مانند سهامداران، سازمانهای حرفهای و دیگر ذینفعان را نیز دربرگیرد (استاسیوکاس و ریوپسیس[۹]، ۲۰۰۵).
برای اطمینان از عملیات حاکمیت شرکتی، باید بین اجزای مختلف سیستم حاکمیتی، یعنی حسابرسی داخلی، مدیریت اجرایی، مدیر مالی، هیئتمدیره، سهامداران و حسابرسان خارجی، همکاری وجود باشد. مطالعات مختلف نشان میدهد که نقش حسابرسی داخلی در حاکمیت شرکتی باید نسبت به سایر فعالیتهای آن اولویت داشته باشد (یاسین و دیگران[۱۰]،۲۰۱۲).
سایر تعاریف و نگرشها به حاکمیت شرکتی داخل طیفی که نگاه حداقلی و حداکثری آن تبیین شد قرار میگیرد. تعاریفی که ذیلا” ارائه میشود گزیدهای از نگرشهای مختلف به حاکمیت شرکتی را نشان میدهد:
حاکمیت شرکتی، شیوههای به کار گرفته شده توسط مدیران شرکت با هدف تعیین استراتژیهایی است که موجب دستیابی شرکت به اهداف تعیین شده، کنترل ریسک و مصرف بهینه منابع میشود (فدراسیون بین المللی حسابداران[۱۱]– ۲۰۰۴)؛
حاکمیت شرکتی سیستمی است که شرکتها را هدایت و کنترل میکند. تمرکز اصلی بر ایفای وظیفه مدیران ارشد سازمانی در رعایت اصول شفافیت، درستکاری و پاسخگویی است (گزارش کادبری – ۱۹۹۲)؛
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 02:34:00 ق.ظ ]
|