فایل دانشگاهی – بررسی عوامل تاثیر گذار بر شکل گیری هویت سازمانی و اثرآن بر تعهد … |
كل پرسشنامه
47
886/0
همان طور که در جدول (3-2) مشاهده میشود مقدار آلفای کرونباخ کل پرسشنامه 886/0 مي باشد که از 0.7 بیشتر است، بنابراین روایی پرسشنامه تائید می گردد.
3-8 قلمرو تحقیق
الف: قلمرو موضوعی:
قلمرو موضوعی این تحقیق درحوزه رفتار سازمانی است.
ب: قلمرو زمانی:
فرآیند این تحقیق از ابتدای سال 1393انجام و در خرداد ماه 1393 پرسش نامه توزیع و جمع آوری شد.
ج: قلمرو مکانی:
قلمرو مکانی شرکت توزیع نیروی برق تهران ، منطقه شمیران می باشد .
. 3-9 روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
در این تحقیق ، برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از نمونه ها، هم از روش های آمار توصیفی و هم از روش های آمار استنباطی استفاده شده است.
روش های آماری مورد استفاده در این تحقیق عبارتند از:
ابتدا به کمک آزمون “کلموگروف- اسمیرنوف” به بررسی نرمال بودن توزیع متغیرهاي تحقيق می پردازیم. پس از تعیین نرمال بودن یا نبودن متغیرها روش آماری مناسب تعیین می گردد.در “آزمون كلموگروف- اسميرنوف” فرض صفر برابر است با نرمال بودن توزيع متغير مورد نظر. در صورتي كه سطح معني داري آزمون كمتر از 05/0 باشد فرض صفر رد شده و توزيع متغير نرمال نيست.
3-9-1 آزمون همبستگي پيرسون
این آزمون زمانی استفاده می شود که هر دو متغیر دارای مقیاس فاصله باشند و توزیع متغیرها نرمال باشد. مقدار یا میزان همبستگی بین مثبت یک (1+) و منفی یک (1-) متغیر است. مقدار (1-) معادل مقدار (1+) است. تفاوت این دو مقدار در جهت رابطه آن هاست؛ به این معنا که علامت منفی بیانگر رابطه معکوس یعنی با افزایش در یک متغیر، متغیر دیگر کاهش پیدا می کند و بالعکس و علامت مثبت بیانگر رابطه مستقیم یعنی با افزایش در یک متغیر، متغیر دیگر افزایش پیدا می کند و بالعکس، است. فرض صفر در آزمون پیرسون عدم وجود رابطه معنی دار بین متغیرهای مورد بررسی است و فرض مقابل وجود رابطه معنی دار بین دو متغیر است.
فرض صفر : عدم وجود رابطه معنی دار بین دو متغیر مورد بررسی
فرض مقابل : وجود رابطه معنی دار بین دو متغیر مورد بررسی
در صورتی که سطح معنی داری آزمون کمتر از 05/0 باشد ، فرض صفر رد شده و با اطمینان 95درصد می توان گفت رابطه معنی داری بین دو متغیر وجود دارد. در این حالت با توجه به مقدار ضریب همبستگی و علامت آن می توان گفت اگر ضریب همبستگی مثبت باشد، رابطه بین دو متغیر مستقیم است یعنی با افزایش یکی دیگری نیز افزایش می یابد.اگر منفی باشد بدین معنا است كه با کاهش یکی دیگری افزایش می یابد و بالعکس. مقدار ضریب همبستگی پیرسون با کمک رابطه زیر به دست می آید :
r =
3-9-2 رگرسيون خطي
استفاده از این تکنیک در مقام داوری، میزان عینیت را افزایش می دهد. ضریب تعیین در رگرسیون معیاری است برای بررسی کفایت برازش مدل. شاخص ضریب تعیین نسبتی از واریانس متغیر وابسته را که متغیرهای مستقل آن را تبیین می کنند. در معادله رگرسیونی بتا ها ضریب های تفکیکی استاندارد شده رگرسیونی هستند و وزن هر متغیر و سهم آن را در تغییرات متغیر دیگر نشان می دهند. اثر متغيرهاي مستقل بر وابسته را با کمک ضرایب استاندارد بتا در معادلات رگرسیونی به دست می آوریم.
3-9-3 آزمون دوربین – واتسون(DW)
یکی از مفروض هایی که در رگرسیون مدنظر قرار میگیرد استقلال خطاها( تفاوت بین مقادیر واقعی و مقادیر پیش بینی شده توسط معادله رگرسیون) از یکدیگر است. در صورتی که فرضیه استقلال خطاها رد شود و خطاها با یکدیگر بستگی داشته باشند ، امکان استفاده از رگرسیون وجود ندارد. به منظور بررسی استقلال خطاها از یکدیگر از آزمون ” دوربین– واتسون ” استفاده میشود که آماره آن به کمک رابطه زیر محاسبه میشود
که در آن : et میزان اختلال یا خطا در دوره زمانی (برای مثال سه سال) t وet-1 میزان اختلال یا خطا در دوره زمانی قبل (برای مثال سال قبل) t.
اگر همبستگی بین خطاها را با نشان دهیم در این صورت آماره دوربین واتسون به کمک رابطه زیر محاسبه می شود.
DW=2(1-)
چنانچه مقدار این آماره در بازه 5/1 تا 5/2 قرار گیرد، (عدم همبستگی بین خطاها) پذیرفته میشود و در غیر این صورت رد میشود(همبستگی بین خطاها وجود دارد).
3-9-4 ضريب تعيين (R2)
مهمترين معياري است كه با آن ميتوان رابطه بين دو متغير x و y را توضيح داد و ميزان انحراف مشاهدات y را با برآورد خط رگرسيون اندازهگيري ميكند. اين ضريب بين صفر تا يك در نوسان بوده به طوري كه مقدار صفر بيانگر آن است كه خط رگرسيون هرگز نتوانسته تغييرات y را به متغير مستقل x نسبت دهد. مقدار يك نيز بيانگر آن است كه خط رگرسيون به طور دقيق توانسته است تغييرات y را به متغير مستقل x نسبت دهد. در رگرسيون چندمتغيره در صورتي كه نمونه كوچك باشد، ضريب تعيين تعديل شده به جاي ضريب تعيين استفاده ميشود و با بزرگتر شدن حجم نمونه اين دو ضريب به همديگر نزديك ميشوند.
3-9-5 آزمون معنيدار بودن در الگوي رگرسيون
دانلود متن کامل این پایان نامه در سایت abisho.ir |
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 06:17:00 ق.ظ ]
|