9-3- روش گردآوری داده ها:
اطلاعات را می توان به روشهای گوناگون، در مکانهای مختلف و از انواع منابع گردآوری کرد. روشهای گردآوری اطلاعات مشتمل است بر مصاحبه حضوری، مصاحبه تلفنی، مصاحبه رایانه ای، پرسشنامه حضوری، پستی یا الکترونیکی؛ مشاهده افراد یا رویدادها با ضبط(یا بدون ضبط) صوتی یا تصویری، وانواع سایر فنون انگیزشی همچون آزمونهای برون فکنی(سکاران، 243،1390).
برای تهیه ادبیات موضوع در پژوهش حاضر با استفاده از مطالعات کتابخانه ای شامل مقالات لاتین و فارسی، کتب، مجلات و نیز استفاده از اینترنت ، همچنین برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه بسته با استفاده از مقیاس 5 نقطه ای استفاده و روش ارسال و جمع آوری آن نیز به وسیله مراجعه حضوری انجام شد.
10-3- آزمون های آماری مورد استفاده:
علم آمار در یک تقسیم بندی کلی به دو دسته آمار توصیفی و آمار استنباطی تقسیم می شود. از آمار توصیفی بیشتر در جهت تجزیه تحلیل متغیرهای جمعیت شناختی در قالب جداول و نمودار استفاده می شود و مشخصه های آماری چون فراوانی، درصد فراوانی و…. را ارائه می دهد. از آمار استنباطی جهت بررسی پایایی پرسشنامه، از مدل ساختاری به منظور رد یا تایید فرضیات تحقیق و از تحلیل عاملی تاییدی نیز جهت تعیین روایی هر یک از سوالات تحقیق بهره خواهیم برد.
11-3- تجزیه و تحلیل عاملی تاییدی:
محقق، روایی سازه را از طریق تحلیل عاملی انجام داده است.
در تحلیل عاملی تاییدی، پژوهشگر به دنبال تهیه مدلی است که فرض می شود داده های تجربی را بر پایه چند پارامتر نسبتا اندک، توصیف، تبیین یا توجیه می کند. این مدل مبتنی بر اطلاعات پیش تجربی درباره ساختار داده هاست که می تواند به شکل 1) یک تئوری یافرضیه 2) یک طرح طبقه کننده معین برای گویه ها یا پاره تست ها در انطباق با ویژگی های عینی شکل و محتوا 3) شرایط معلوم تجربی 4) دانش حاصل از مطالعات قبلی در باره داده های وسیع باشد( هومن،295،1391).
به بیانی دیگر تحلیل عاملی تاییدی به بررسی این مطلب می پردازد که آیا داده های موجود با ساختار به شدت محدود شده پیش بینی که شرایط همانندی را برآورده می سازد، برازش دارد یا نه( هومن، 297،1391). در تحقیق حاضر با توجه به اینکه متغیرها و ابعاد آن مشخص است و به دنبال تعیین ابعاد دیگر در مدل نیستیم، لذا از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است.
12-3- مدل معادلات ساختاری:
مدل یابی معادله ساختاری یک تکنیک تحلیل چند متغیری بسیار کلی و نیرومند از خانواده رگرسیون چند متغیری و به بیان دقیق تر بسط مدل خطی کلی است که به پژوهشگر امکان می دهد مجموعه ای از معادلات رگرسیون را به گونه همزمان مورد آزمون قرار دهد. مدل یابی معادله ساختاری یک رویکرد آماری
جامع برای آزمون فرضیه هایی درباره روابط بین متغیرهای مشاهده شده و مکنون است، که گاه تحلیل ساختاری کوواریانس و گاه مدل یابی علی نامیده شده است(هومن،11،1391).
یک مدل کامل معادله ساختاری شامل دو مولفه است:
الف) یک مدل ساختاری که ساختار علی مفروض بین متغیرهای مکنون( سازه های نظری که به گونه مستقیم مشاهده پذیر نیستند) را مشخص می نماید.
ب) یک مدل اندازه گیری که روابط بین متغیرهای اندازه گیری شده یا نشانگرها( متغیرهایی که به گونه مستقیم مشاهده پذیر است) و متغیرهای مکنون را که برای آنها برآورد تقریبی به کار می رود، تعریف می کند( هومن،34،1391).
به سه دلیل استفاده از مدل‌يابي معادلات ساختاري ضرورت دارد که عبارتند از:
الف) با توجه به اين‌که هدف اصلي معادلات ساختاري تجزيه‌ و تحليل متغيرهاي مکنون مخصوصاً تحليل ارتباطات علّی بين اين متغيرهاست اين روش توانايي بيشتري از ساير روش‌هاي تحليلي دارد.
ب) روش مدل‌يابي معادلات ساختاري مي‌تواند روابط به‌هم پيوسته و همزمان دروني متغيرهاي وابسته و مستقل يک مدل را برآورد کند.
ج) نرم‌افزارهايي مانند ليزرل قادر است پارامترهاي مدل‌ها را به طور دقيق و سريع برآورد کرده و برازش مدل‌هاي ساخته شده را مورد ارزيابي قرار دهد.
کلانتري(1388) استفاده از مدل‌يابي معادلات ساختاري را در شرايط زير توصيه مي‌کند:
1- در برخي مواقع متغيرهاي مشاهده شده داراي خطاي اندازه‌گيري هستند که بايد در تحليل موضوع مورد مطالعه، اينگونه خطاها مد نظر قرار گيرند.
2- در برخي از مواقع روابط بين متغيرها پيچيده بوده و جريان علّی به طور همزمان بين متغيرهاي مشاهده شده وجود دارد.
3- در برخي مواقع نيز بعضي از متغيرهاي مهم مشاهده نشده‌اند.
براي فائق آمدن بر اين کاستي‌ها از مدل‌يابي معادلات ساختاري استفاده مي‌شود، زيرا اين مدل‌ها قادرند اينگونه خطاها و ملاحظات پيچيده علّی موجود در بين متغيرها را مد نظر قرار دهند(کلانتري،1388، ص 34).
در واقع ما از بخش مدل اندازه گیری مدل معادلات ساختاری به منظور تعیین روایی استفاده می کنیم و از بخش مدل ساختاری که به آن تحلیل مسیر نیز می گویند جهت رد و یا تایید فرضیه ها استفاده خواهیم کرد.
13-3- جمع بندی فصل سوم:
در این فصل پس از بررسی روش تحقیق، جامعه آماری و نمونه مورد مطالعه و حجم نمونه مشخص گردید. از بین 400 پرسشنامه توزیع شده، تعداد 341 پرسشنامه قابل استفاده است که این عدد از مقدار تعیین شده مطابق ف

 

برای دانلود فایل متن کامل پایان نامه به سایت 40y.ir مراجعه نمایید.

رمول نمونه گیری نامحدود یعنی 336 بیشتر است. پس از آن روایی و پایایی ابزار تحقیق مورد بررسی و تایید قرار گرفت و در نهایت روش ها و تکنیک های آماری مورد استفاده برای تحلیل داده ها توضیح داده شد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیات
1-4- مقدمه:
تجزیه و تحلیل داده ها برای بررسی صحت و سقم فرضیات برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. وقتی داده ها برای تحلیل آماده شد، محقق می تواند تجزیه و تحلیل های اساسی را انجام دهد. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد تحقیق می باشد؛ تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلی ترین و مهم ترین بخش های تحقیق محسوب می شود. چنین تجزیه و تحلیل هایی اغلب با انجام آمار توصیفی شامل محاسبه توزیع فراوانی مطلق، فراوانی نسبی، فراوانی تجمعی و سایر شاخص های آماری تمایل به مرکز آغاز می شود.
در آمار تحلیلی این تحقیق به منظور آزمودن معناداری روابط میان سوالات و متغیرها و برازش مدل های اندازه گیری به دست آمده و سنجش روایی عاملی از تحلیل عاملی تاییدی استفاده می شود. پس از بررسی روایی سوالات پرسشنامه به بررسی وضعیت متغیرهای تحقیق از آزمون میانگین یک جامعه با t یک نمونه ای استفاده می شود و در آخر نیز به منظور بررسی اثرات میان متغیرهای تحقیق از مدل معادلات ساختاری و بطور اخص تکنیک تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده می شود.
2-4- تجزیه و تحلیل آمار توصیفی:
در ابتدای امر در پرسشنامه تحقیق حاضر، ویژگی های جمعیت شناختی پاسخگویان شامل جنسیت، سن و …. مورد بررسی قرار دادیم. نتایج به دست آمده از این بخش از پرسشنامه به صورت نمودار و جداول ارائه خواهد شد.
1-2-4- جنسیت:
اولین سوال جمعیت شناختی پرسشنامه حاضر مربوط به جنسیت می باشد. با اطلاعات کسب شده از پرسشنامه مشخص شد که 57 درصد از پاسخ دهندگان به سوالات را خانم ها تشکیل می دهند و 43 در صد باقیمانده نیز مربوط به آقایان می باشد که در جدول زیر نشان داده ایم.
جدول 1-4: توزیع فراوانی پاسخ دهندگان بر حسب جنسیت

 

 

 

 
 
 

>
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...