علمی : تبیین عملکرد شرکت با استفاده از بازارگرایی، نوآوری و مزیت روابطی در شرکت … |
دانلود متن کامل پایان نامه در سایت jemo.ir موجود است |
- تحقیقی تحت عنوان بررسی مزیت رقابتی در شرکت های صادر کننده سنگ های تزئینی و تاثیر آن بر عملکرد صادراتی شرکت توسط سعید ده یادگاری انجام شد. نتایج نشان داد که در شرکت های صادر کننده ی سنگ های تزئینی میان مزیت رقابتی و عملکرد صادراتی در شرکت ها رابطه مثبتی وجود دارد(ده یادگاری ،۱۳۸۳).
۴-دهقان وهمکارن تحقیق تحت عنوان تبیین و آزمون راهبرد تعامل قابلیت های یادگیری، نوآوری و مزیت رقابتی پایدار انجام دادند که نتایج نشان داد که بین متغیرهای قابلیت بازاریابی و مزیت رقابتی پایدار، قابلیت یادگیری بازار و نوآوری سازمانی، قابلیت بازاریابی و نوآوری سازمانی، قابلیت یادگیری بازار و قابلیت بازاریابی، نوآوری سازمانی و مزیت رقابتی پایدار، رابطه معنی داری و رابطه خطی وجود دارد (دهقان وهمکاران، ۱۳۹۱)
ب) تحقیقات خارجی:
۵٫سادیکوجلیو وزهرا[۷۰]درمطالعه ای درباره صنایع مختلف کشور ترکیه دریافتندکه عملکرد نوآوری به طور مثبت با عملکرد شرکت مرتبط می باشد. شرکت ها محصولات جدید را برای مواجه شدن با تغییرات وپیش بینی های مشتری در حال تّرقی معرفی می کنندتا از طریق آن رضایت ووفاداری مشتریان افزایش یابدوبدان وسیله مزیت رقابتی را در بازار حفظ کنند . طراحی محصول جدید(عملکرد نوآوری) هزینه ها را کاهش خواهد داد،تقاضاهای مشتری را برآورده می سازدوکیفیت محصول را افزایش می دهد.شواهد تجربی کمی درباره ی اثر عملکرد نوآوری روی عملکرد شرکت وجوددارد. شرکت ها ی نوآوردارای سهم بازار ،میزان رشد ،سود وکیفیت عملکرد بالاتری در مقایسه با شرکت های بدون نوآوری هستند.بنابراین نوآوری شرکت به طور مثبت با عملکرد شرکت مرتبط می باشد ,۲۰۱۰) Zehir , Sadikoglu (.
۶٫کامارو وجیردو [۷۱] در سال ۲۰۰۸ به نقش واسطه ای نوآوری در ارتباط بین بازار محوری و عملکرد اقتصادی و اجتماعی شرکت ها تأکید نمودندCamarero,Garrido,2008 ) ).
۷٫اوپدا[۷۲]وهمکارانش در سال ۲۰۱۱ درتحقیقی به رابطه مثبت بین بازار گرایی وعملکرد تجاری شرکت ها پی بردند(Opeda,2011).
۸٫شین[۷۳] در تحقیق در سال ۲۰۱۲در تحقیق خود نشان داد که بازارگرایی از طریق آمیخته بازاریابی بر عملکرد شرکت ها تأثیر دارد (Shin,2012).
۹٫سولیانتو[۷۴] وهمکاران درتحقیق خود درسال ۲۰۱۲ به بررسی رابطه بازارگرایی ویادگیری محوری در بهبود نوآوری وعملکرد شرکت های کوچک ومتوسط پرداختند. آنها نتیجه گیری کردند که بازار گرایی تأثیر مثبتی برنوآوری دارد.همچنین خود یادگیری محوری منجر به بهبود نوآوری شرکت می شود ودر نهایت نوآوری منجر به بهبود عمکلرد شرکت خواهد شد (Suliyanto & Rahab,2012).
۱۰٫اریس واوزمان[۷۵] در سال ۲۰۱۲در تحقیق خود تحت عنوان تاثیر بازارگرایی ، یادگیری محوری ورفتار نوآرانه بر عملکرد تجاری شرکت ها در یافتند که بازارگرایی از طریق تأثیر بریادگیری محوری ورفتار نواورانه برعملکرد تجاری شرکت ها تأثیر می گذارد.همچنین آنها دریافتند که بازارگرایی به صورت مستقیم نیز دارای تاثیر مستقیمی برعملکرد شرکت ها می باشد. ( Eris ,2012& Ozmen).
۱۱٫سابرامانیان[۷۶] ( ۲۰۱۰ ) در تحقیقی به بررسی رابطه بازارگرایی و عملکرد کسب و کار در صدو پنجاه و نه بیمارستان مراقبت ویژه در آمریکا پرداخته است پس از آزمون فرضیات نتایج تحقیق نشا ندهنده رابطه مثبت بین بازارگرایی و عملکرد کسب و کار در این بیمارستان ها بود .(Subramanian,2010)
۱۲٫رهی وهمکارانش در تحقیقی درشرکت های کشورکره ی جنوبی دریافتند که بازارمحوری به طور مثبت روی یادگیری محوری تاثیر دارد.بازار محوری به عنوان یک رفتار سازمانی یا یک فرهنگ سازمانی تصور شده است. بازار محوری به عنوان یک فرهنگ سازمانی که به طور موثر و کارا رفتارهای ضروری برای ایجاد ارزش برتر برای خریدار را ایجاد می کند.ودر نهایت عملکرد برتر را برای شرکت های بازرگانی ایجاد می کند(Rhee et.al ,2010) .
۱۳٫هرناردز ودلجادو[۷۷] درتحقیقی اثر نوآوری تولید روی عملکرد را بررسی کردند ویافتند که نوآوری برروی عملکرد شرکت تاثیر دارد. همچنین نتایج تجربی به دست آمده نشان دادکه بازارمحوری روی نوآوری در یک درجه ی بالاتر تاثیر می گذارد. هنگامی که محیط نامطمئن و بازارها با تلاطم بالاتر هستند. چون بازارمحوری به شرکت ها اجازه می دهد در ارتباط با محیط باشندوبه این ترتیب نوآوری نقش تعدیل گری بین بازار محوری وعملکرددارد Hernandaz, Delgado, 2009)).
۱۴٫صباح آقا[۷۸] وهمکاران سال ۲۰۱۲در تحقیقی تحت عنوان تاثیر شیستگی های سازمانی ومزیت رقابتی بر عملکرد سازمانی در شرکت های الکترونیکی امارات پرداختند که در نهایت تاثیر مزیت رقابتی بر عملکرد سازمانی تائید شد Sabah Agha, 2012) ).
شکل ۲-۹) تاثیر شیستگی های سازمانی ومزیت رقابتی بر عملکرد سازمانی
۱۵٫وینگون[۷۹] ۲۰۱۲در تحقیقی تحت عنوان تاثیر کارآفرینی ، قابلیت سازمانی ، تصمیم گیری استراتژیک بر نواوری که در بنگاه های کوچک ومتوسط در تایلند انجام داد نتیجه گیری نمود که نوآوری بر مزیت رقابتی تاثیر مثبت دارد.
- تحقیقی تحت عنوان بازارگرایی وتاثیر آن بر عملکرد از طریق نوآوری ومزیت رقابتی توسط نایدو درسال ۲۰۱۰انجام شد که نتایج آن حاکی از تاثیر مثبت بازار گرایی بر عملکرد، نواوری بر مزیت رقابتی وهمچنین تاثیر مثبت مزیت رقابتی بر عملکرد است (Naidoo,2010).
فصل سوّم
روش اجرای تحقیق
۳-۱) مقدمه
هدف تمام علوم، شناخت و درک دنیای پیرامون ما است. به منظور آگاهی از مسایل و مشکلات دنیای اجتماعی، روشهای علمی، تغییرات قابل ملاحظه ای پیدا کرده اند. این روندها و حرکت ها سبب شده است که برای بررسی رشته های مختلف بشری، از روش علمی استفاده شود. از جمله ویژگیهای مطالعه علمی که هدفش حقیقت یابی است استفاده از یک روش تحقیق مناسب می باشد و انتخاب روش تحقیق مناسب به هدفها، ماهیت وموضوع مورد تحقیق و امکانات اجرایی بستگی دارد و هدف از تحقیق دسترسی دقیق و آسان به پاسخ پرسش های تحقیق است(خاکی ،۱۳۸۷).در طی فراّیند تحقیق با به کارگیری ابزارهای جمع آوری، داده ها به طور عینی و معتبر، مشاهده، بررسی و استخراج می شوند و سپس با استفاده از فنون تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی بطور کمّی و غیر کمّی سعی می شود که ادعاها و حدس های علمی اوّلیه ( فرضیه ها ) آزمون شده و در نهایت فرضیه ها رد یا پذیرفته شوند و نتیجه گیری نهایی صورت پذیرد. دراین فصل به روش تحقیق، روش نمونه گیری ، پایایی وروایی ابزار وروش های تجزیه وتحلیل داده ها پرداخته خواهد شد.
۳-۲) روش تحقیق
تحقیقات در علوم رفتاری با توجّه به دو معیار هدف تحقیق و نحوه ی گردآوری داده ها تقسیم بندی می شوند.در این راستا تحقیق حاضر از لحاظ نوع، تحقیقات کاربردی بوده و از لحاظ روش اجرا، از نوع تحقیقات توصیفی می باشد.از نظر روش شناسی این تحقیق از نوع تحقیقات علّی بوده و نهایتا از لحاظ روش جمع آوری اطلاعات از نوع میدانی می باشد.
۳-۳) فرآیند اجرای تحقیق
در این تحقیق ابتدا با بررسی ادبیّات تحقیق و بر اساس مساله بیان شده،متغیرهای اصلی تحقیق شناسایی و فرضیه ها بر اساس چهارچوب نظری و مدل تحقیق شکل گرفتند. سپس داده های مورد نیاز برای سنجش و اندازه گیری متغیرهای فوق به وسیله پرسشنامه و به صورت میدانی از شرکت های صنایع غذایی استان مازندران جمع آوری شدند و برای تجزیه و تحلیل دادها از نرم افزار LISEREL 8.53 استفاده می شود.. در ادامه با محاسبه ی مشخصه های توصیفی متغیرها و جداول مربوطه ،توزیع صفت ها بررسی گردید و در نهایت آزمون فرضیه ها انجام می گیرد.
۳-۴) جامعه و نمونه آماری
جامعه آماری عبارت است از تعدادی از عناصر مطلوب مورد نظر که حداقل دارای یک صفت مشخصه باشند . به عبارت دیگر ، جامعه آماری به کلّ گروه افراد ، وقایع و چیزهای اشاره دارد که محقق می خواهد به تحقیق درباره آنها بپردازد ( سکاران ، ۱۳۸۶) جامعه آماری این تحقیق شامل شرکت های تولیدی استان گیلان بوده وشیوه نمونه گیری دراین تحقیق به صورت تصادفی ساده است.از آنجائیکه تعداد شرکت های تولیدی مورد مطالعه محدودبوده وتعداد آنها برطبق آمار سال۱۳۹۱ سازمان صنعت، معدن وتجارت ۱۸۵۰ واحد می باشد از فرمول نمونه گیری جامعه محدود استفاده می شود:
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-09-21] [ 10:54:00 ب.ظ ]
|