(2-24)
  (2-25)
  (2-26)

 

همانطور که مشاهده میشود روابط فوق برای بازیکن اول نگاشته شدهاند. از این رو با تکرار محاسبات فوق تمام های مربوط به استراتژی بهینه مقدار میگیرند و بقیه ها صفر میشوند. بدین ترتیب استراتژی بهینه بازیکن اول بدست میآید. به همین ترتیب میتوان محاسبات را بری بازیکنان دیگر نیز انجام داد و استراتژی بهینه آنها را نیز بدست آورد.
2-7-1- کاربرد تئوری بازیهای تکاملی در ارزیابی عملکرد
همانطور پیشتر گفته شد استفاده از تئوری بازیهای در ارزیابی عملکرد چندان مورد بحث قرار نگرفتهاست. تنها مقالهای که در این زمینه مطرح شده است مقاله دکتر نائینی و همکارانشان در سال 2011 میباشد. ایشان و همکارانشان با تلفیق کارت امتیازی متوازن و تئوری بازیهای تکاملی بهترین ترکیب استراتژیک را برای یک زنجیره تامین محیطی ارائه نمودند.
در این مطالعه هر یک از پارامترهای کارت امتیازی به عنوان یک بازیکن مدنظر قرار گرفتهاند که هرکدام سه استراتژی دارند. سپس با استفاده از روابط بالا به بهترین ترکیب استراتژیک دست یافتند.
2-8- جمع بندی
در این فصل به تعاریف و مروری بر ادبیات موضوعی ابزارها و مفاهیم استفاده شده در این مطالعه پرداخته شده است. در ابتدا تعاریف و اهداف ارزیابی عملکرد برشمرده شدهاست. سپس مطالعات انجام گرفته در این مجال را معرفی نمودیم تا شکافهای مطالعاتی در این خصوص را بدست آوریم. سپس به موضوع کارت امتیازی متوازن پرداخته شد. در این بخش مطالعات مختلف در این خصوص مورد بحث قرار گرفت. در ادامه با ارائه تعاریف کلی از فرآیند تحلیل مسیر روابط استفاده شده در این مطالعه را معرفی نمودیم. همچنین یک مرور کلی از مطالعات انجام گرفته در این خصوص را ارائه دادیم. فصل را با بخش تئوری بازیها و تعاریف و مفاهیم آن ادامه دادیم. سپس تئوری بازیهای مشارکتی و مفهوم ارزش شیپلی که در این پژوهش از آن استفاده شد را معرفی نمودیم. در نهایت تئوری بازی های تکاملی و روابط ریاضی آن و استفاده آن در ارزیابی عملکرد مورد بحث قرار گرفت.
فصل سوم
متدولوژی پژوهش
3-1- مقدمه
همانطور که پیشتر گفته شد این پژوهش در پی ارائه روشی نوین برای ارزیابی عملکرد و انتخاب بهترین ترکیب استراتژیک در زنجیره تامین میباشد. در این فصل برآنیم که این روش نوین را به طور کامل تشریح نماییم. در ابتدا به معرفی الگوریتم کلی این روش، که تلفیقی از کارت امتیازی متوازن، تحلیل مسیر، تئوری بازیهای مشارکتی و تئوری بازیهای تکاملی میباشد، میپردازیم. سپس روش اجرای هر یک از مراحل را به طور جداگانه توضیح خواهیم داد.
3-2- متدولوژی
در این پژوهش در نظر داریم تا با ارائه یک ابزار نوین به ارزیابی عملکرد و تحلیل بهترین ترکیب استراتژیک در یک زنجیره تامین صنایع غذایی بپردازیم. این ابزار نوین تلفیقی از معیارهای کارت امتیازدهی متوازن، تحلیل مسیر، تئوری بازی های مشارکتی و تئوری بازی های تکاملی می باشد.
الگوریتم انجام کلی این پژوهش در شکل 3-1 نشان داده شده است. در مرحله اول با انجام مروری بر ادبیات موضوعی زنجیره تامین صنایع غذایی، این دسته از زنجیره های تامین را مورد شناسایی و تحلیل قرار می دهیم و سپس با استفاده از معیارهای کارت امتیازی متوازن استراتژی های مربوط به هر یک از معیارهای کارت امتیازی را مورد شناسایی قرار می دهیم.
در ادامه به طراحی نقشه استراتژیک و تعیین مسیر های موجود استراتژیک مابین استراتژی های مختلف در بین معیارهای کارت امتیازی متوازن می پردازیم. این روش که به تحلیل مسیر استراتژیک معروف می باشد ترکیب های مختلف استراتژیک را در سازمان به ما نشان خواهد داد. آزمون فرض مورد استفاده در این مرحله در فصل دوم نشان داده شده است.
پس تعیین مسیرهای مختلف استراتژیک با استفاده از مفهومی به نام ارزش شیپلی در تئوری بازی های مشارکتی وزن هر یک از مسیرها را بدست می آوریم. این امر با مشارکت خبرگان زنجیره تامین مورد مطالعه انجام خواهد گرفت.
سپس مدل مربع لاتین را برای طرح های مختلف ترکیبی استراتژیک را ایجاد می نماییم و با استفاده از تئوری بازی های تکاملی نقطه تعادل یا بهینه اجرای استراتژی را به صورت پویا بدست می آوریم. برای ایجاد طرح مربع لاتین هر یک از معیارهای BSC را به عنوان یک بازیکن در نظر می گیریم و در هر خانه مربوط به ترکیب استراتژی خاص خود مقدار ارزش شیپلی مسیر متناظر با آن ترکیب استراتژی را قرار می دهیم. سپس طی یک سری روابط که در فصل دوم تشریح شدهاست به دنبال ترکیب استراتژی بهینه می پردازیم.
کارت امتیازی متوازن
بر اساس مطالعات بیلگاردی و بوتانی در سال 2010 مطالعات محیطی و تدوین پرسشنامه
شناسایی استراتژی های زنجیره تامین
بر اساس BSC و مطالعات پیشین

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.



 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...