برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.

ت که بيشتر استفاده‌کنندگان گزارش‌هاي مالي براي تأمين اهداف مختلف به آن نياز دارند لذا گزارشگري مالي ميبايست دربردارنده اطلاعات کامل در زمينه ارزش افزوده در توليدات و خدمات باشد (شامل ارزبري، صرفه جويي ارزي و ارزش افزوده داخلي)
گزارشگري مالي بايد ارائه‌کننده اطلاعاتي در زمينه منافع کارکنان، کارايي آنها و همچنين اطلاعات مربوط به تأمين ايمني و سلامت آنها باشد.
گزارشگري مالي بايد دربردارنده اطلاعاتي در زمينه کوششهاي مؤسسه در جهت حفظ محيط زيست و ساير فعاليتهاي اجتماعي و فرهنگي باشد.
گزارشگري مالي بايد دربرگيرنده توضيحات لازم درباره اطلاعات ارائه شده باشد، تا استفاده‌کنندگان را در درک اطلاعات ياري دهد. با توجه به اينکه مديريت واحدها به‌دليل حضور مستقيم در جريان فعاليت واحدهاي اقتصادي، نسبت به ساير استفاده‌کنندگان، از اطلاعات بيشتري برخوردار مي‌باشند، اغلب مي‌توانند با تکيه بر موارد خاص از طريق ارائه، شرح و بسط کامل تر حوادث و شرايطي که تأثير قابل توجهي بر وضعيت مالي دارند، درجه اهميت و ارزش اطلاعات را افزايش داده و يا تحت تأثير قرار دهند. همانطور که ملاحظه گرديد تصميم‌گيري نقش محوري در تئوري حسابداري داشته‌است. به‌طوري که در تعاريف ارائه شده از حسابداري نيز بر اين مسأله تاکيد شده است.
AAA: حسابداري فرآيند تعيين، اندازه‌گيري و پردازش اطلاعات اقتصادي است به نحوي که شرايط قضاوت و تصميم گيري آگاهانه استفاده کنندگان را فرآهم آورد.
APB: وظيفه حسابداري فرآهم آوردن اطلاعات عمدتاً کيفي با ماهيت مالي در مورد واحدهاي اقتصادي است به نحوي که براي تصميم گيريهاي اقتصادي مفيد باشد.
FASB: نقش گزارشگري مالي در اقتصاد فراهم آوردن اطلاعاتي است که براي تصميم‌گيريهاي تجاري و اقتصادي مفيد باشد.
بطور خلاصه هدف اوليه از گزارشگري مالي تهيه اطلاعاتي در زمينه عملکرد واحد تجاري است که از طريق اندازه‌گيري سود و اجزاي آن بدست مي‌آيد.(قناتی،1389، 26)
گزارشگری مالی و ارزیابی توانایی پرداخت دیون
در سال 1978 انجمن حسابداران رسمی امریکا بیانیه ای تحت عنوان “گزارشگری مالی و ارزیابی قدرت پرداخت دیون ” را که توسط پروفسور گلوید نوشته شده بود، منتشر نمود.پروفسور گلوید در این بیانیه ایراداتی را به صورت تغییرات در وضعیت مالی مطرح نمود که عبارت است از :
اهداف صورت تغییرات در وضعیت مالی نامشخص است.
مفهوم تمام منابع مالی تعریف نشده است.
محاسبه”وجوه ناشی از عملیات ” به روش غیر مستقیم برای عموم استفاده کنندگان از صورتهای مالی ،غیر قابل فهم است.
سرمایه در گردش مبنایی مناسب برای ارزیابی قدرت پرداخت دیون نیست.
در طی همین دوران جامعه حرفه ای شاهد عدم توانایی صورت تغییرات در وضعیت مالی بر مبنای سرمایه در گردش در ارزیابی قدرت پرداخت دیون بنگاه های تجاری بود بسیاری از موسسات علیرغم وجود سود خالص و سرمایه در گردش مناسب، ورشکست شدند. نمونه کلاسیک این مساله شرکت دیلیو .تی گرانت بود.
هیات تدوین استانداردهای حسابداری مالی در بیانیه مفاهیم حسابداری بیان نموده که صورت گردش وجوه نقد می بایستی دارای نقاط مثبتی باشد که به استفاده کنندگان در بر طرف نمودن نیازهایشان کمک نماید در این رابطه آمده است :
اطلاعات سودمندی را در مورد فعالیت های بنگاه در تحصیل وجه نقد از طریق عملیات جاری به منظور باز پرداخت بدهی ها ، تقسیم سود یا سرمایه گذاری مجدد به منظور حفظ یا توسعه ظرفیت عملیاتی، در مورد فعالیت های تامین مالی چه از طریق استقراض و چه از طریق صاحبان سرمایه و همچنین در مورد فعالیت های سرمایه گذاری یا پرداخت های نقدی ارائه می کند. استفاده های مهم از اطلاعات مربوط به دریافت ها و پرداخت های نقدی جاری به منظور کمک کردن به دست یابی به عواملی همچون نقدینگی بنگاه ، انعطاف پذیری مالی ، سود آوری و ریسک می باشد.(همان منبع،28)
شفافیت و اطمینان به اطلاعات
شفاف سازي اطلاعات مالي
شفافيت عبارت است از ” افزايش جريان به موقع و قابل اتكا اطلاعات اقتصادي، مالي ، اجتماعي و سياسي كه در دسترس همه ذي نفعان مربوط باشد”. هم چنين ويشواناث و كافمن ( 1999 ) عدم شفافيت را به عنوان “ممانعت عمدي از دسترسي به اطلاعات، ارائه نادرست اطلاعات يا ناتواني بازار در كسب اطمينان از كفايت مربوط بودن و كيفيت اطلاعات ارائه شده ” تعريف كرده اند. يكي از محققين شفاف سازي را بدين صورت تعريف مي كند “لغو كردن پوشيدگي و رازداري، و پوشيدگي و رازداري عبارتست از تلاش براي مخفي كردن بعضي از رفتارها و فعاليت ها براي اينكه گروه يا افرادي خاص از اين پوشش منتفع شوند.” (سینایی وداوودی،1392،45)




 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...