برای دانلود فایل متن کامل پایان نامه به سایت 40y.ir مراجعه نمایید.

 

 

    • متغیرهای مستقل: این متغیرها شامل تمرینات استقامتی، قدرتی و موازی داده شده به کارگران می باشند.

 

 

    • متغیرهای وابستهبه عملکرد قلب گفته می شود که مولفه های آن عبارتند از ضربان قلب، فاصله PR و فشار خون سیستولی و دیاستولی

 

 

    • متغیرهای مداخله گر: شامل خواب، استعداد، انگیزش و تغذیه می باشد که اطلاعاتی در این خصوص به صورت شفاهی به کارگران مورد آزمایش داده شده است.

 

 

فواصل P-R: از ابتدای موج P تا شروع کمپلکس QRS به این نام خوانده می‌شود. این فاصله نشان دهنده‌ی زمان سپری شده برای رسیدن موج دپولاریزاسیون از دهلیزها به بطن‌ها است. قسمت عمده‌ی این فاصله به علت وقفه‌ی ایمپالس در گره‌ی AV شکل می‌گیرد. فواصل P-R و QT الکترودیاگرام با تغییرات ضربان قلب تغییر می کنند. هرچه ضربان قلب پایین تر باشد، این فواصل طولانی تر می شوند.
ضربان قلبضربان قلب به معنای باز و بسته شدن آن است. یعنی انقباض و انبساط آن. تلمبه قلب در حالت انقباض(بسته شدن) خون را بیرون می راند و در حالت انبساط(باز شدن) خون را به درون قلب
می کشد و قلب در هر تپش تقریبا صد سانیمتر مکعب خون در بدن پخش میکند.
فشار سیستولیهنگامی‌که قلب منقبض می‌شود باعث تلمبه شدن خون به داخل سرخرگ‌های بزرگ بدن می‌شود که فشار سیستول می‌نامند.
فشار دیاستولیهنگامی‌که قلب شل و منبسط می‌شود، فشار خون به حداقل می‌رسد که به آن فشار دیاستول گویند.
۷- اندازه گیری متغیرهای عملکردی قلب
اندازه گیری متغیرها پیش و پس از فعالیت با استفاده از الکتروکاردیوگرافی با روش تک بعدی و داپلر
به عمل آمد. همچنین، فشار خون دیاستولی/ سیستولی با استفاده از دستگاه فشارسنج جیوه ای مارک ریشتر ارزیابی شد. اندازه گیری متغیرها را پزشک متخصص قلب در بخش قلب بیمارستان رسول اکرم (ص) با دستگاه الکتروکاردیوگراف مارک زیمنس آلمان انجام داد. پیش از اندازه گیری متغیرها، متغیرهای قد، وزن، و درصد چربی بدن از طریق اندازه گیری چربی زیرپوستی سه نقطۀ سه سر بازو، فوق خاصره، و ران محاسبه شد (جکسون[۴۸] و همکاران، ۱۹۸۰). آزمودنی های چهار گروه تفاوت معناداری در متغیرهای وزن، سطح رویۀ بدن (BSA)[49]، شاخص تودۀ بدن (BMI)[50] و درصد چربی بدن در پیش آزمون نشان ندادند که نشانۀ همگن بودن آزمودنی ها در گروه های پژوهشی چهارگانه بود.
ابتدا در حالتی که آزمودنی به پشت روی تخت دراز می کشید و به حالت کاملاً آزاد قرار می گرفت، الکتروکاردیوگرام استراحتی به روش ۱۲ اشتقاق ثبت می شد. متغیرهای ضربان قلب، از روی نوار ثبت شده فاصله PR از فعالیت الکتریکی قلب محاسبه شد و سپس در مرحلۀ بعد فشار خون دیاستولی/ سیستولی در حالت درازکش اندازه گیری شد.
۸-روش الکتروکاردیوگرافی
الکتروکاردیوگرافی یا گرفتن نوار قلب، روشی برای بررسی فعالیت الکتریکی قلب از طریق ثبت سیر یک ایمپالس الکتریکی از منشا آن درگره‌سینوسی-دهلیزی می‌باشد، که باعث انقباض قلب می‌شود. یک نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام نموداری است که نشان‌دهنده فعالیت الکتریکی هر ضربان قلب و نیز ریتم ضربان‌های متوالی قلب می‌باشد. (Cleman M,2008)




 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...