۳-۷ مراحل انجام تحقیق
در تحقیق حاضر پس از تهیه طرح تحقیق و مطالعه و جمع آوری مبانی نظری آن، الگوی مفهومی طراحی گردید، سپس پرسشنامه ای برای نمونه آماری تحقیق تهیه شد و در ادامه پس از توزیع پرسشنامه ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده های حاصل از آنها نتیجه گیری و پیشنهادات ارائه گردید . جدول ( ۳-۱) این مراحل ارائه شده اند.
شکل ۳-۱ مراحل انجام تحقیق
۳-۸ روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات
برای دستیابی به اهداف تحقیق و آزمون فرضیه ها، باید داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. یکی از قویترین و مناسب ترین روش های تجزیه و تحلیل در تحقیقات علوم رفتاری و اجتماعی تجزیه و تحلیل چند متغیره است. زیرا ماهیت اینگونه موضوعات چند متغیره بوده و نمی توان آنها را با شیوه دو متغیری حل نمود. تجزیه و تحلیل چند متغیره به یک سری روش های تجزیه و تحلیل اطلاق می شود که ویژگی اصلی آنها تجزیه و تحلیل همزمان K متغیر مستقل و n متغیر وابسته است (دهقان دهنوی،۱۳۸۸). روش تجزیه و تحلیل داده ها در این تحقیق استفاده از تکنیک تحلیل عاملی اکتشافی می باشد.
۳-۸-۱ تحلیل عاملی
تحلیل عاملی یک فن آوری است که در روانشناسی و علوم اجتماعی کاربرد فراوان دارد. در حقیقت استفاده از تحلیل عاملی در تعدادی از شاخه های روانشناسی، به ویژه شاخه هایی که در آن از آزمون و پرسشنامه استفاده می شود لازم و ضروری است. تحلیل عاملی از تعدادی فنون آماری ترکیب شده و هدف آن آسان (ساده) کردن مجموعه های پیچیده داده هاست. تحلیل عاملی بر اساس هدفی که بکار گرفته می شود بطور کلی به دو دسته تقسیم میشود:
۱- تحلیل عاملی اکتشافی
۲-تحلیل عاملی تأییدی
۳-۸-۱-۱ تحلیل عاملی اکتشافی
هدف از تحلیل عاملی اکتشافی، بررسی یک حوزه برای کشف ابعاد یا سازه های اصلی آن حوزه است. هنگامیکه یک حوزه بسیار پیچیده وجود دارد، تحلیل عاملی با مشخص کردن متغیرهای مهم، حوزه مورد نظر را ساده می کند. به طور کلی در تحلیل عاملی اکتشافی، قاعده بر این است که محققان تا حد امکان متغیرهای بسیاری را وارد تحلیل کنند یا ببینند کدامیک از آنها روی عامل مورد نظر، بار عاملی دارند.
۳-۸-۱-۲ تحلیل عاملی تأییدی
در ابتدا تحلیل عاملی صرفا یک روش آماری اکتشافی بود. اما اخیراً این امکان بوجود آمده که بتوان با استفاده از تحلیل عاملی آزمون فرض انجام داد. از جمله صاحبنظران در این زمینه می توان از یورس کوگ نام برد. در این روش بر اساس مطالعات قبلی یا بر طبق نظریه مورد بحث، برای متغیرها بارهای عاملی فرض می شود، آنگاه برای برازندن هر چه دقیق تر بارهای ماتریس هدف، تحلیل عاملی تأییدی انجام می گیرد (کلاین، ترجمه علیئی، م.، میر سندسی، م۱۳۸۱ ).
تحلیل عاملی یکی از روش های آماری است که برای بررسی ارتباط بین متغیرهای مکنون و متغیرهای مشاهده شده بکار می رود و بیانگر مدل اندازه گیری است. تحلیل عاملی تأییدی معمولاً به مرتبه اول و مرتبه دوم تقسیم می شود.
چون در این تحقیق به دنبال شناسایی عوامل مؤثر بر شکل گیری دانشگاه کارآفرین هستیم، تحلیل عاملی تأییدی روشی مناسب جهت تعیین بار عاملی هر یک از مؤلفه ها می باشد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل اطلاعات
۱-۴ مقدمه
فصل چهارم این تحقیق به تجزیه و تحلیل داده ها می پردازد. داده های جمع آوری شده حاصل از پرسشنامه بوسیله نرم افزارSPSS19 مورد تحلیل قرار گرفت. که در این فصل ابتدا ویژگیهای جمعیت شناختی نمونه آماری تشریح شده و آنگاه به بررسی فرضیه ها و آزمون آنها با استفاده از روشهای آماری مناسب پرداخته می شود.
۴-۲ ویژگیهای جمعیت شناختی نمونه آماری
در این بخش ویژگیهای جمعیت شناختی نمونه آماری تشریح می شوند. ویژگیهای مورد توجه قرار گرفته در این بخش عبارتند از :وضعیت افراد پاسخ دهنده از نظر میزان تحصیلات، سن، سابقه کار، تأهل، جنسیت و رتبه.
۴-۲-۱ وضعیت افراد پاسخ دهنده از نظر میزان تحصیلات
افراد پاسخ دهنده از نظرمیزان تحصیلات به ۳ گروه (کارشناسی ارشد، دانشجوی دکتری و دکتری) تقسیم شده اند. جدول ۴-۱ فراوانی افراد پاسخ دهنده را از لحاظ میزان تحصیلات در گروههای فوق نشان می دهد.
جدول۴-۱ میزان تحصیلات پاسخ دهندگان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ردیف تحصیلات تعداد درصد
۱ کارشناسی ارشد ۵ ۱%
 
 
 
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;" width="531">