دانلود کامل پایان نامه در سایت pifo.ir موجود است.

فاده از روش های اقتصاد سنجی مناسب، معنی دار بودن آن ها مشخص می شود.
در این تحقیق مدل خود رگرسیون برداری (VAR) برای تجزیه و تحلیل انتخاب شده است، که مناسب ترین مدل برای تجزیه و تحلیل الگوی تحلیلی مطالعه می باشد، چون روش کار ساده است، محقق را درگیر تشخیص درون زا و برون زا بودن متغیر نمی کند. و درآن تمام متغیرها به صورت درونزا است و بر هیچ تئوری خاص اقتصادی تکیه نمی کند. در روش VAR متغیرها به طور همزمان وارد مدل می شوند. بدین منظور ابتدا رابطه هم تجمعی (بلندمدت) بین متغیرها را براساس آزمونهای هم تجمعی یوهانسن مورد بررسی قرار می دهیم. همچنین براساس مدل تصحیح خطا ی برداری بین متغیرها و درون زا یا برون زا بودن متغیرهای مزبور در طی دوره بررسی می شود. در این رساله ابزارهای تحلیل VAR شامل: واکنش آنی (IRF) و تجزیه واریانس (DV) می باشد. برای این منظور از نرم افزار Eviews.6 استفاده شده است.
1-7 روش جمع آوری داده ها:
جمع آوری داده ها به صورت کتابخانه ای است و از حسابهای ملی ایران (انتشارات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران)، CD ها و سایت های اینترنتی معتبر شامل سایت بانک مرکزی و صندوق بین المللی پول استفاده شده است. آمارهای مورد استفاده به صورت سری زمانی و دوره مورد بررسی 1390-1360 می باشد.
1-8 تعریف اصطلاحات و مفاهیم مهم
1-8-1 تعریف نرخ ارز
نرخ ارز، به صورت قیمت یا ارزش پول خارجی بر حسب پول داخلی تعریف می شود. تحت نظام نرخ ارز شناور که از سال 1973 رواج یافت، نرخ تعادل ارز از تقاطع منحنی های عرضه و تقاضای کل ارز تعیین می شود. اگر قیمت پول خارجی بر حسب پول داخلی افزایش یابد، می گوییم ارزش پول داخلی کاهش یافته است. در حالت عکس، می گوییم پول داخلی افزایش ارزش داشته است (لذا پول خارجی یا ارز کاهش یافته است). (سالواتوره، 1386: 46).
1-8-2 تعریف تراز تجاری
از دیدگاه مید (1951) و اسکمل (2005) اختلاف بین ارزش کالاها و خدمات فروخته شده به خارجیان به وسیله اشخاص و شرکت های کشور مبدا و ارزش کالا و خدمات خریداری شده به وسیله آنها از خارجیان است به عبارت دیگر تفاوت بین ارزش کالا و خدمات صادراتی و وارداتی یک کشور تعیین کننده تراز تجاری است.
برخی از اقتصاددانان تراز تجارت را اختلاف بین ارزش کالاهای صادراتی و ارزش کالاهای وارداتی تعریف می کنند، یعنی دقیقا همان تراز کالا یا تراز معاملاتی کالا. (گل فریدان، 1386).
1-9 سازماندهی پژوهش
رساله حاضر به صورت زیر ساماندهی شده است. در بخش نخست مبانی نظری مربوط به سیاست پولی و نرخ ارز و تراز تجاری مطرح شده و در ادامه این بخش به مروری اجمالی بر پژوهش های انجام شده در خارج و پژوهش های انجام شده در ایران مورد بررسی قرار می گیرد. در بخش سوم به روش تحقیق و روش مورد استفاده در این رساله پرداخته می شود. در بخش چهارم نتایج حاصل از تخمین مدل ارائه می شود. آزمون فرضیه ها در بخش چهارم، جمع بندی و نتیجه گیری در بخش پنجم ارائه می شود. توصیه های سیاستی بخش نهایی رساله را تشکیل می دهد.
فصل دوم:
مبانی نظری و پیشینه تحقیق
2-1مقدمه:
هدف از این فصل تشریح مبانی نظری سیاست پولی و ابزارهای آن و اثر پولی و شوک نرخ ارز و در ادامه به مباني نظري مجرای وام دهی بانک انتقال سياست پولي اشاره می شود. در این فصل ابتدا به تعریفی از بی ثباتی و نوسان به طور مجزا از هم می پردازیم، سپس به بررسی مکانیسم اثرگذاری سیاست پولی بر عملکرد متغیرهای کلان اقتصادی و اثرات مستقیم آن بر تراز تجاری پرداخته می شود، همچنین به بررسی مبانی نظری نرخ ارز و بازار ارز و نظام های ارزی و انواع نرخ ارز بیان می شود و در انتها به بیان پایه های نظری ارتباط بین سیاست پولی و نرخ ارز و تراز تجاری به طور مختصر متذکر می شویم. در این فصل همچنین به مروری بر نتایج تجربی که در جهان صورت گرفته می پردازیم تا بتوان موضوع اثر سیاست پولی و شوک نرخ ارز را بر تراز تجاری را روشن تر و قابل درک سازیم. اين مطالعات نتايج تخمين هاي مختلفي را نشان مي دهد كه از نظر مفاهيم تئوريك، تعريف داده ها و دوره زماني متفاوت مي باشند. در این فصل مطالعات انجام شده در این زمینه را به دو قسمت مجزا تقسیم کرده ایم: الف) مطالعات انجام شده در خارج کشور. ب) مطالعات انجام شده در داخل کشور.
2-2 بی ثباتی و نوسان
در یک تعریف کلی هر چیزی که شرایط فضای اقتصاد را از مسیر رقابتی و بازاری بودنش دور کند بی ثباتی اقتصادی نامیده می شود. در ادبیات اقتصادی دو واژه نوسانات اقتصادی[1] و بی ثباتی اقتصادی[2] معادل هم می باشد. بی ثباتی اقتصادی یک مفهوم عام بوده و در بر دارنده ی تمام شوک هایی است که بر اقتصاد وارد می شود. این واژه در بر دارنده ی سطح عدم تعادل ها و همچنین میزان نوسانات موجود در متغیرهای اقتصادی می باشد (پاوول[3] ، 2002).
نوسانات اقتصادی یک مفهوم خاص بوده و تنها شامل نوسان در متغیرهای اقتصادی می باشد. برخی محققین چون جان جیمز[4] (1993) هیچ تفکیکی بین نوسانات و بی ثباتی قایل نیستند و آنها را در یک مفهوم به کار می برند. اسمیت و البداوی Posted in پایان نامه ارشدTagged Edit

 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...