۶

 

 

۱۰-۱۵-۲۰-۲۵-۳۰-۳۳

 

 

 

 

حقوق و مزایا

 

 

۶

 

 

۱-۷-۱۱-۱۶-۲۱-۲۶

 

 

 

 

ترکیب مناسب پرتفوی

 

 

۲

 

 

۳۴-۳۵

 

 

 

 

ضریب خسارت مناسب

 

 

۳

 

 

۳۶-۳۷-۳۸

 

 

 

 

۳-۶- تعیین روایی و پایایی ابزارهای اندازه گیری پژوهش
رایج ترین تعریف روایی آن است که آیا چیزی را اندازه می گیرد که قصد اندازه گیری آن را دارد؟ (آذر و همکاران،۱۳۸۱). تأکید این پرسش بر آن است که ابزار اندازه گیری تا چه حد ویژگی مورد نظر را می سنجد. روایی اصطلاحی است که به هدفی که آزمون برای تحقق بخشیدن به آن درست شده است اشاره می کند. مهمترین انواع روایی عبارتند از روایی محتوایی، روایی ملاکی و روایی سازه. در این پژوهش از روایی صوری و محتوایی استفاه شده است.
۳-۶-۱- روایی پرسشنامه ها
در پژوهش حاضر، جهت سنجش روایی پرسشنامه از روش روایی محتوایی صوری و روایی سازه استفاده گردید. بدین صورت که ابتدا پرسشنامه مقدماتی با توجه به مبانی نظری و متون علمی مربوط به سرمایه ی اجتماعی و موفقیت شغلی تهیه و تدوین شد. سپس به منظور تعیین ارتباط گویه ها با متغیرها، رابطه ی محتوایی گویه ها با همدیگر، واضح بودن و شکل ظاهری آنان، منطقی بودن و چیدمان آنها در اختیار اساتید راهنما و مشاور قرار گرفت. با توجه به نظرات اساتید راهنما و مشاور، محقق به رفع ابهامات موجود و اصلاح سؤالات پرسشنامه پرداخت و بار دیگر از آنها خواسته شد که نظر خود را در مورد نوع و نحوه سؤالها بیان کنند. پس از جمع آوری و تصحیح، روایی محتوایی و صوری آنها به تأیید اساتید راهنما، مشاور و ۵ نفر از متخصصان و کارشناسان بیمه ی رسید. در مرحله ی بعد پرسشنامه ی نهایی جهت اجرای آزمایشی بین ۳۰ نفر از جامعه ی مورد نظر توزیع گردید.
تعیین پایایی (قابلیت اعتماد) پرسشنامه
قابلیت اعتماد یا پایایی یکی از ویژگیهای فنی ابزار اندازه‌گیری است. مفهوم یاد شده با این امر سر و کار دارد که ابزار اندازه‌گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می‌دهد. دامنه ضریب قابلیت اعتماد از صفر (عدم ارتباط) تا ۱+ (ارتباط کامل) است. ضریب قابلیت اعتماد نشانگر آن است که تا چه اندازه ابزار اندازه‌گیری ویژگی‌های با ثبات آزمودنی و یا ویژگیهای متغیر و موقتی آن را می‌سنجد. برای محاسبه ضریب قابلیت اعتماد ابزار اندازه‌گیری شیوه‌های مختلفی به کار برده می‌شود. از آن جمله می توان به :
۱) اجرای دوباره آزمودن ( روش بازآزمایی )
۲) روش موازی ( همتا )
۳) روش صنیف ( دو نیمه کردن )
۴) روش کودر – ریچارد سون
۵) روش آلفای کرونباخ
اشاره نمود . در این تحقیق به منظور تعیین پایایی آزمون از روش آلفای کرونباخ استفاده گردیده است. این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه‌گیری که خصیصه‌های مختلف را اندازه‌گیری می‌کند به کار می‌رود. برای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ابتدا باید واریانس نمره‌های هرزیرمجموعه سوال‌های پرسشنامه و ورایانس کل را محاسبه کرد. سپس با استفاده از فرمول زیر مقدار ضریب آلفا را محاسبه می‌کنیم.
 
که در آن :
J = تعداد زیر مجموعه‌های سوال‌های پرسشنامه یا آزمون
Sj2امJ = واریانس زیر آزمون
S2= واریانس کل پرسشنامه یا آزمون
بنابراین به منظور اندازه‌گیری قابلیت اعتماد، از روش آلفای کرونباخ و با استفاده از نرم‌افزارSpssاستفاده گردیده است .

 

برای دانلود متن کامل این فایل به سایت torsa.ir مراجعه نمایید.



 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...