دیپلم

 

۶۰

 

 

 

زیر دیپلم

 

۷

 

 

 

جمع

 

۱۱۱

 

۳-۶-۸٫ حجم نمونه آماری

 

 

 

براساس جدول مورگان (۱۹۷۸) برای ۱۱۱ نفر جامعه آماری(N)، تعداد ۹۲ نفرحجم نمونه (S) انتخاب شدند. به دلیل اینکه ممکن بود برخی پرسشنامه‌ها بازگردانده نشود، تعداد ۱۰۰ پرسشنامه توزیع و با جمع آوری ۹۲ پرسشنامه(رسیدن به تعداد مورد نظر) فرایند جمع آوری پرسشنامه‌ها قطع گردید.
۳- ۶- ۹٫ روش تجزیه و تحلیل داده‌ها
در مدیریت، تحقیقات اغلب با سؤال و فرضیه شروع می‌شوند. فنون آمار است نباطی برای پاسخ به سوالات تحقیق‌، همان فنون تخمین آماری هستند. بسیاری از تحقیقات مدیریت ی از مرحله سؤال گذر کرده، به مرحله فرضیه می‌رسند. فرضیه حدس زیرکانه در خصوص پارامتر جامعه است. فنون آماری مناسب برای بررسی صحت یا سقم فرضیه‌ها، ‌فنون «آزمون فرض آماری » هستند.
به طور کلی هدف آزمون فرض آماری، تعیین این موضوع است که با توجه به اطلاعات به دست آمده از داده‌های نمونه، حدسی که درباره خصوصیتی از جامعه می‌زنیم به طوری قوی تأیید می‌شود یا خیر. این حدس بنا به هدف تحقیق، نوعاً شامل ادعایی درباره جامعه است.«در واقع هر حکمی درباره جامعه را یک فرض آماری می‌نامند که قابل قبول بودن آن باید بر مبنای اطلاعات حاصل از نمونه گیری از جامعه بررسی شود».
مراحل عمومی آزمون فرض آماری : می‌توان برای تمامی آزمون فرضهای آماری، مراحل چهارگانه ذیل را تدوین کرد.
مرحله اول، تعریف فرضیه‌های آماری H1 , H0 : چنانچه فرضیه پژوهش مرز مشخصی داشته باشد، ‌H0 نشان دهنده ادعا (فرضیه پژوهش) خواهد بود ؛ در غیر اینصورت نقیض آن در H0 تعریف شده و فرضیه پژوهشی در قالب نما و آماری در H1 قرار خواهد گرفت. آن چه مسلم است فرض H1 وH0 مکمل یکدیگر هستند. با این توصیف H0 گاهی بیان کننده ادعا و گاهی نقیض ادعا خواهد بود.
مرحله دوم، تعیین و توزیع نمونه گیری آماره ونوع آماره آزمون : توزیع نمونه‌گیری به شرایط تخمین پارامتر مورد ادعا بستگی دارد. بسته به اینکه فرضیه پژوهشی چه نوع پارامتری را بیان می‌کند، توزیع نمونه‌گیری آماره و آماره آزمون تغییر خواهد کرد.
مرحله سوم، تعیین سطح زیر منحنی H1 , H0 ومحاسبه مقدار بحرانی : سطح زیر منحنی H1 , H0 به توزیع نمونه گیری و مقدار  بستگی دارد. یک دنباله یا دو دنباله بودن آزمون نیز بر سطح زیر منحنی آماری تأثیر ی مستقیم دارد. چنانکه بیان شده قاعده این است : « H0 در برگیرنده سطح اطمینان و H1 سطح ی برابر  خواهد داشت ».
مرحله چهارم، تصمیم گیری : در این مرحله مقدار آماره آزمون محاسبه شده در مرحله دوم با مقدار بحرانی مرحله سوم مقایسه می‌شود. چنانچه آماره آزمون در ناحیه پذیرش H0 قرار گیرد، گفته می‌شود که در سطح اطمینان مورد نظر، دلیل کافی برای پذیرش H0 وجود دارد.
در غیر این صورت فرض H0 رد شده و Hدر سطح خطای  در صد پذیرفته می‌شود (آذر و مومنی، ‌۱۳۷۷:ص ۹۹تا ۱۰۰).
۳- ۶- ۱۰٫ روشها و فنون آماری مورد استفاده برای تجزیه وتحلیل مشاهدات
پس از جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه و ورود داده‌های این پرسشنامه ها، جهت تجزیه و تحلیل آنها از روشهای مختلف آماری، استفاده شده است. جهتتجزیهوتحلیلدادههاو بررسی مشخصات دموگرافیک جامعه آماری ازآمارتوصیفی ( توزیع فراوانی، میانگین، انحراف معیار است اندارد و… )و جهت بررسی فرضیات تحقیق از روش آزمون پیرسون به کمک نرم افزار آماریSPSS نسخه ۱۸ است فادهشده است.
۳-۷٫ پایایی
پایایی یک سنجه، ثبات و سازگاری مفهوم مورد سنجش را نشان می‌دهد و به ارزیابی «درستی و خوب بودن » یک سنجه کمک می‌کند (دانایی فرد و دیگران، ۱۳۸۳ : ص ۳۱۶).
۳- ۷- ۱٫ ثبات سنجه‌ها

 

 
 
 
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;" width="531">