تحقیق – بررسی همه گیر شناسی پرخاشگری در بیماران دارای دیسفوریای جنسیتی ارجاع شده به … |
برای دانلود فایل متن کامل پایان نامه به سایت 40y.ir مراجعه نمایید. |
سفوریای جنسیتی بودند که به دو دسته 32 نفری افراد عمل کرده و افراد عمل نکرده تقسیم شده بودند. پس از کسب مجوزهای لازم از مسئولین ذیربط (مدیرکل، معاونت پژوهشی و حفاظت اطلاعات اداره کل پزشکی قانونی فارس) و همچنین اخذ رضایت آگاهانه و با پایبندی به اصول اخلاقی هلسینکی، از میان افراد واجد شرایط که تمایل به همکاری داشتند نمونه گیری صورت گرفت. روش نمونه گیری، نمونه گیری در دسترس بود که با برقراری ارتباط مستقیم با افراد مبتلا به دیسفوریای جنسیتی بصورت مصاحبه حضوری پرسشنامه مورد نظر با پرسشگری تکمیل شد و نمونه گیری6 ماه به طول انجامید.
معیارهای ورود به این مطالعه شامل: تشخیص قطعی دیسفوریای جنسیتی درافراد توسط کمسیون روانپزشکی اداره کل پزشکی قانونی، وجود اطلاعات کامل در پرونده افراد، تمایل به همکاری افراد، انجام حداقل دو سال رواندرمانی و مشاوره های تخصصی توسط اداره کل پزشکی قانونی جهت افراد و گذشت حداقل 3 سال از زمان اخذ مجوز تغییر جنسیت و گذشت حداقل 2 سال از زمان انجام اعمال جراحی تغییر جنسیت افراد و معیارهای خروج در این مطالعه شامل: عدم تشخیص قطعی دیسفوریای جنسیتی در افراد توسط کمسیون روانپزشکی، عدم صدور مجوز تغییر جنسیت، عدم وجود اطلاعات کامل در پرونده افراد و عدم تمایل به همکاری افراد، کمتر از سه سال از اخذ مجوز تغییر جنسیت و کمتر از دو سال از زمان عمل جراحی تغییر جنسیت افراد گذشته باشد، بود.
3-4- ابزار گرد آوری اطلاعات
3-4-1- پرسشنامه پرخاشگری اهواز[100]
برای اندازه گیری میزان پرخاشگری در این پژوهش از پرسشنامه پرخاشگری اهواز استفاده شد. این پرسشنامه در سال 1375 توسط زاهدی فر دانشگاه شهید چمران اهواز ساخته و اعتباریابی گردید. این پرسشنامه، شامل 30 ماده است و سه عامل را در بر می گیرد. سوال 1 تا 14 این پرسشنامه را عامل اول تشکیل می دهد که مربوط به خشم و عصبیت می باشد؛ سئوالات 15 تا 22 آن را عامل دوم که مربوط به تهاجم و توهین است، بالاخره عامل سوم این پرسشنامه سئوالات 23 تا 30 آن را در بر دارد که مربوط به کینه توزی و لجاجت است. نشانگان پرخاشگری به وسیله عبارات زیر اندازه گیری می شود:
خشم و عصبیت[101] : عصبانیت نسبت به مسائل جزئی و ناچیز، رنجیده شدن از وقایع گذشته، پشیمانی، عصبانیت نسبت به تحقق نیافتن برنامه ها و نقشه ها، عصبانیت نسبت به بی انصافی دیگران، تحمل شکست و ناکامی، فکر کردن طولانی در مواقع عصبانیت، عصبانیت نسبت به دوستان، سرزنش کردن خود، عصبانیت نسبت به کارهای احمقانه دیگران، احساس بار سنگین روی دوش، عصبانیت نسبت به انتقاد، عصبانیت نسبت به تاخیر و تعلل، دلگیر شدن از نپذیرفتن نظریات.
تهاجم و توهین [102]: عدم کنترل روی حرف ها، دشنام دادن، رفتارهای غیر منطقی، مقاوم و پایدار در مواضع فکری، توی گوش زدن، پرتاب کردن وسایل، شرمندگی نسبت به افکار بد و پرخاشگر تلقی شدن.
کینه توزی و لجاجت[103] : پرخاشگری نسبت به بدرفتاری فروشنده، پرخاشگری نسبت به احمقانه بودن دیگران، پرخاشگری نسبت به بی احتیاطی راننده، پرخاشگری در مقابل توهین به خود یا خانواده، صدمه زدن در مقابله به مثل، ورزش های خشن، پرخاشگری در مقابل آزار دادن، عصبانیت نسبت به مخالفت با نظریات.
همانطور که ذکر شد از افراد خواسته شد تا هریک از 30 گروه عبارات را بخوانند و عبارتی که احساس آنها را به بهترین نحو توصیف می کند انتخاب کنند. آزمودنی به یکی از چهار گزینه هرگز، بندرت، گاهی اوقات و همیشه پاسخ گفته و برای هریک از 4 گزینه مذکور به ترتیب مقادیر 0.1.2.3 در نظر گرفته شد. به جز سوال18 که بار عاملی منفی دارد و جهت نمره گذاری در آن معکوس است. نمره کل این پرسشنامه از 0 تا 90 و با جمع نمرات سوال ها به دست می آید. افرادی که در این مقیاس نمره آنها از میانگین 5/42 بالاتر باشد پرخاشگری بالایی لحاظ می گردند.
3-4- 2- پایایی و روایی پرسشنامه پرخاشگری اهواز
خصوصیات روانسنجی این مقیاس که به وسیله تحلیل عوامل ساخته شده است توسط زاهدی فر(1375) به شرح زیر است:
ضرایب بازآمایی به دست آمده بین نمره های آزمودنی در دو نوبت (آزمون و آزمون مجدد) برای کل آزمودنی ها (91=N)، آزمودنی های دختر 48=N و آزمودنی های پسر43=N به ترتیب 70/0= rو 64/0=r و 79/0=r بوده است. همچنین در مقیاس AGQ ضرایب آلفای کرونباخ (همسانی درونی) برای آزمودنی 874/0=Alpha برای آزمودنی های دختر86/0=Alpha و برای آزمودنی های پسر 89/0= Alphaبوده است. ضرایب همبستگی توسط زاهدی فر بین خرده مقیاس Pd (یکی از خرده مقیاس های MMPI) و مقیاس AGQ برای کل آزمودنی ها (105=N، 58/0=r 001/0=P) ضرایب همبستگی میان کل(پرسشنامه BDVIT، پرسشنامه خصوصیت– گناه باس و دورکی 1975) و مقیاس AGQ برای کل آزمودنی ها (215=N 001/0=P 56/0=(r گزارش شده است.
عزیزی (1393) جهت بررسی یا قابلیت اعتمادپرسشنامه از روش دو نیم کردن استفاده کرد که میزان آلفای کرونباخ برای قسمت اول 862/0 و برای قسمت دوم 864/0 به دست آمد، ازآنجایی که میزان آلفای کرونباخ برای هر نیمه بالا می باشد در جمعیت ایرانی نیز از پایایی بالا برخورداراست.
در تحقيق حاضر به منظور بررسي پايايي پرسشنامهی پرخاشگري، از ضريب آلفاي كرونباخ استفاده گردي
د. نتايج اين بررسي نشان دادكه اين پرسشنامه و ابعاد مختلف آن از پايايي قابل قبولي برخوردار هستند. جدول 3-1ضريب آلفاي كرونباخ براي پرسشنامه پرخاشگري را نشان مي دهد.
جدول 3-1: ضريب پايايي به روش آلفاي كرونباخ براي پرسشنامه پرخاشگري
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 05:25:00 ق.ظ ]
|