بررسی عوامل موثر بر اعتماد سازی مشتریان در توزیع آنلاین محصولات انتشاری، لوازم … |
نمایشگر فوق نشان میدهد که تحلیل عاملی تأئیدی سازههای پرسشنامه دارای برازش مناسب بوده و سازههای پرسشنامه به خوبی متغیرهای مربوطه را نشان میدهند.
۴-۳-۴ تحلیل مسیر مفهومی مدل
برای آزمون مدل مفهومی پژوهش و فرضیات مدل از تحلیل دادهها به وسیله مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. مدلیابی معادلات ساختاری یک رویکرد آماری جامع برای آزمون فرضیههایی دربارۀ روابط بین متغیرهای مشاهده شده و متغیرهای مکنون میباشد. از طریق این رویکرد میتوانیم قابل قبول بودن مدلهای نظری را در جامعه خاص با استفاده از دادههای همبستگی، غیرآزمایشی و آزمایشی آزمون نمود. بدین منظور، برای برآورد از روش حداکثر درستنمایی در نرمافزار لیزل ۸٫۸۰ استفاده شده است. جهت بررسی مدل پژوهش که شامل سه متغیر برون زا (شهرت، امنیت و قابلیت استفاده) و سه متغیر درون زا (اعتماد، رضایت و تعهد) قبل از تأئید روابط ساختاری باید از مناسب بودن و برازش مطلوب اطمینان حاصل نمود. در مدل پژوهش مقدار کای دو به درجه آزادی ۲٫۶۴ و کوچکتر از ۳ است. همچنین مقدار جذر برآورد واریانس خطای تقریب (RMSEA) برابر با ۰٫۰۷۲ است. همچنین شاخص برازندگی تطبیقی (CFI)، شاخص برازندگی افزایشی (IFI)، شاخص برازندگی هنجار یافته (NFI) و شاخص برازندگی هنجارنیافته (NNFI) همگی تقریباً نزدیک به ۰٫۹ و بیشتر از آن هستند، پس مدل برازش عالی تا خوب را نشان داده و مورد تأئید است (نمایشگر ۴ – ۹).
نمایشگرهای زیر، اعداد معناداری و تخمین استاندارد شده مدل معادلات ساختاری، برای مدل مفهومی تحقیق را نشان میدهند.
نمایشگر شماره ۱۵- ۴ مدل تخمین استاندارد مبتنی بر ضرایب همبستگی دوتائی مدل مفهومی
نمایشگر ۱۶-۴ مدل اعداد معنی داری مدل مفهومی
از مدل اندازهگیری ضرایب استاندارد شده (نمایشگر ۱۶ – ۴) میتوان این برداشت را نمود که بین متغیرهای مکنون مربوطه و شاخصهای متناظر با آنها، همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. ضرایب استاندارد شده، در واقع بیانگر ضرایب مسیر یا بارهای عاملی استاندارد شده بین عاملها و شکلها میباشند، ضرایب بارهای عاملی قوی تر خواهند بود. برای داشتن روایی باید بین سازه و بعد و بین بعد و شاخص، همبستگی مثبت و معناداری وجود داشته باشد. مدل تخمین استاندارد مدلی است که از تطابق دو ماتریس کواریانس مدل دادهها حاصل میشود و تخمین واقعی پارامترهای مدل را نشان میدهد. در این مدل میزان روابط بین سازه و بعد، بعد و شاخص نشان داده میشود. در صورتی که رابطه بالاتر از ۰٫۵ باشد، میتوان گفت سؤالات مورد نظر از قدرت تبیین خوبی برخوردار است.
همانطور که گفته شد، مدل تخمین استاندارد بدین جهت ارائه میشود که با داشتن ضرایب همبستگی دوتایی امکان مقایسه بین شاخص ها و بین ابعاد را فراهم میسازد، اما در باب معناداری این ضرایب نمیتواند بر اساس بزرگی یا کوچکی این ضرایب استفاده نمود، بلکه باید از شاخص تی جهت تعیین معناداری این ضرایب مسیر استفاده نمود. مدل اعداد معناداری (نمایشگر ۴ – ۴) به این دلیل ارائه میشود که بدانیم آیا رابطه بین سازه و بعد و رابطه بین بعد و شاخص معنادار است یا خیر. مدل اعداد معناداری یا همان T-Value، میزان معنادار بودن هر یک از پارامترها را نشان میدهد و چنانچه مقدار آن بزرگتر از قدر مطلق عدد ۱٫۹۶ باشد، پارامترهای مدل معنادار هستند. با توجه به اینکه برخی اعداد معناداری پارامترهای مدل از قدرمطلق عدد ۱٫۹۶ بزرگتر است؛ لذا فرضیات متغیر مربوطه به آن تایید میشود.
نمایشگر شماره ۱۶ – ۴: نتایج حاصل از یافتههای مدل مفهومی در سطح اطمینان ۵ درصد
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید. |
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-09-21] [ 10:48:00 ب.ظ ]
|