برای بررسی این فرضیه به علت نرمال بودن متغیرها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.همانطور که مشاهده می شود در سطح خطای ۰۱/۰ سطح معنی داری کمتر از ۰۱/۰ می باشد بنابراین H0 رد می شود و H1 پذیرفته می شود. بنابراین بین تسهیم دانش و عملکرد سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد(۰۱/۰ < سطح معنی داری)و شدت این رابطه برابر با ۰۷۹/۰بوده که بیانگر رابطه مستقیم تسهیم دانش و عملکرد سازمانی است.
بررسی فرضیه ۸
بین انتقال دانش و عملکرد سازمانی رابطه مثبت و معناداری دارد
H0 : بین انتقال دانش و عملکرد سازمانی رابطه مثبت و معناداری ندارد
:H1 بین انتقال دانش و عملکرد سازمانی رابطه مثبت و معناداری دارد
جدول۴-۱۸) ضریب همبستگی انتقال دانش و عملکرد سازمانی

 

برای دانلود فایل متن کامل پایان نامه به سایت 40y.ir مراجعه نمایید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

متغیرها نوع آزمون تعداد نمونه سطح معنی داری ضریب همبستگی نتیجه آزمون
انتقال دانش و عملکرد سازمانی پیرسون ۲۱۷ ۰۰۰/۰ ۲۶۷/۰ تایید فرضیه

 

برای بررسی این فرضیه به علت نرمال بودن متغیرها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.همانطور که مشاهده می شود در سطح خطای ۰۱/۰ سطح معنی داری کمتر از ۰۱/۰ می باشد بنابراین H0 رد می شود و H1 پذیرفته می شود. بنابراین بین انتقال دانش و عملکرد سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد (۰۱/۰ < سطح معنی داری)و شدت این رابطه برابر با ۲۶۷/۰بوده که بیانگر رابطه مستقیم انتقال دانش و عملکرد سازمانی است.
۴-۴-۲٫ آزمون فرضیات براساس مدل سازی معادلات ساختاری
معمولا در تحقیقات به دلایل مختلفی با حجم زیادی از متغیرها روبرو هستیم. برای تحلیل دقیق تر داده ها و رسیدن به نتایجی علمی تر و در عین حال عملیاتی تر، پژوهشگران به دنبال کاهش حجم متغیرها و تشکیل ساختار جدیدی برای آنها می باشند و بدین منظور از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده می کنند. در واقع مدل سازی معادلات ساختاری یک روش آماری عمومی است که به منظور دستیابی به مجموعه کوچکی از متغیرهای مشاهده نشده که به آنها متغیرهای نهفته یا عامل نیز می گویند، از کوواریانس بین مجموعه ای وسیع تر از متغیرهای مشاهده شده که آن را متغیرهای آشکار نیز می نامند مورد استفاده قرار می گیرد. مدل سازی معادلات ساختاری همچنین به منظور سنجش اعتماد یا پایایی و اعتبار یا روایی مقیاس های اندازه گیری مورد استفاده قرار می گیرد (کلانتری، ۱۳۸۸)
به منظور تست مدل، روش مدل سازی معادلات ساختاری بکار گرفته شد. لذا به منظور تست مدل پیشنهادی حاصل از مطالعه ادبیات موضوع، فرضیات زیر تدوین گردید:
سرمایه اجتماعی ساختاری بر تسهیم دانش اثر مثبت و معناداری دارد
سرمایه اجتماعی رابطه ای بر تسهیم دانش اثر مثبت و معناداری دارد
سرمایه اجتماعی شناختی بر تسهیم دانش اثر مثبت و معناداری دارد
سرمایه اجتماعی ساختاری بر انتقال دانش اثر مثبت و معناداری دارد
سرمایه اجتماعی رابطه ای بر انتقال دانش اثر مثبت و معناداری دارد
سرمایه اجتماعی شناختی بر انتقال دانش اثر مثبت و معناداری دارد
تسهیم دانش بر عملکرد سازمانی اثر مثبت و معناداری دارد
انتقال دانش بر عملکرد سازمانی اثر مثبت و معناداری دارد
به منظور تست فرضیات فوق، از نرم افزار لیزرل ۸,۸ استفاده شده است در همین راستا ابتدا مدل استانداردی را که براساس ادبیات نظری تشریح شده که در فصل دوم پیشنهاد کردیم ارائه می کنیم و سپس با استفاده از مدل T – Values در رابطه با رد یا تائید فرضیات اظهار نظر می کنیم.
حالت تخمین استاندارد مدل
به منظور مقایسه اثرات متغیرهای موجود در مدل از این خروجی استفاده می شود . در این خروجی تمامی ضرایب و پارامترهای مدل استاندارد شده است.




 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...