۸۷۴٫۷

 

 

زاهدان

 

 

 

 

۵۸٫۶

 

 

۳۱۱٫۹

 

 

۵۳

 

 

۴۶۸٫۰

 

 

شیراز

 

 

 

 

 

 

 

 

۵۸

 

 

۲۳۳٫۴

 

 

اصفهان

 

 

 

 

اعمال آب
پرورش دهندگان طیور نیاز به آب جهت مصرف پرندگان ٬  کاهش دمای سالن ( استفاده در سیستم‏های مه پاش و سیستم های خنک کننده ) ٬ نظافت سالن و سهولت انجام اصول بهداشتی دارند . طیور در حالت عادی تقریبا” ۶/۱ تا ۲ برابر میزان خوراک را آب مصرف می نماید  که درحالت استرس این میزان افزایش می یابد . آب یک ماده مغذی در متابولیسم و تغذیه پرنده می باشد .از دیدگاه فیزیولوژی ٬  آب در انتقال مواد مغذی آنزیم ها ٬  واکنش های شیمیائی بدن ٬  تنظیم دمای بدن ٬ تسریع  و لیز سازی حرکات مفاصل و اندامها و … نقش دارد .   در اینجا ارتباط زیادی بین میزان خوراک و مصرف آب وجود دارد ٬  بنابراین میزان آب را می توان قیاسی برعملکرد گله دانست . پراکندگی پرندگان بین  ابتدا و انتهای سالن میتواند مصرف آب را نشان دهد . در قسمتی از سالن که پرندگان بیشتر حضور دارند مصرف آب بیشتر است و زمانیکه پرندگان دارای توزیع یکنواختی بین ابتدا و انتهای سالن ندارند می تواند در کل باعث کاهش عملکرد پرنده گردد .
عوامل موثر در مصرف آب
عوامل متفاوتی برمصرف آب موثر می باشد از آن جمله  :
سن پرنده    دمای محیط /  تنش  گرمائی   دمای آب    الکترولیت ها  برنامه‏نوری
سن پرنده   :
مصرف آب با افزایش سن پرنده افزایش می یابد اما در مقابل درصد وزن بدن مصرف آن کاهش می‏یابد .
 
تصویر ۶-۱ : نمودار مصرف آب در یک مرغداری گوشتی مجهز به وسایل تهویه
دمای محیط / تنش  گرمائی  :بیشترین آب مصرفی پرندگان جهت کاهش دما استفاده می گردد . یکی از راههای اصلی تنظیم دمای بدن طیور ٬  تبخیر مستقیم آب توسط دستگاه تنفسی در طی نفس نفس زدن طیور می باشد که جهت برطرف نمودن دما از بدن صورت می گیرد که در این حالت نیاز برای جایگزین کردن آن جهت حفظ بالانس آب بدن به وجود می آید . مصرف آب در زمان تنش گرمائی ۲ تا ۳ برابر افزایش می یابد .  مصرف آب در زمان تنش گرمائی در طیور گوشتی افزایش تقریبا ۷ درصدی را به ازای هر درجه فارنهایت نشان میدهد .
 دمای آب  :
اگر دمای آب کمتر از دمای بدن پرنده باشد جهت مصرف مفیدتر خواهد بود و عملکرد طیور را بهبود خواهد بخشید. در پرورش های تجاری یکی از راههای بسیار موثر در خنک نمودن پرندگان استفاده از آب با دمای پائین می باشد .
 الکترولیت ها   : الکترولیت ها عناصر معدنی اصلی هستند که میتوان آنها را در خون پیدا نمود و جهت اعمال طبیعی سلول و رشد مهم می باشند .الکترولیت ها به تنظیم عمل عصب و ماهیچه بوسیله هدایت امواج الکتریکی از عصب به عضلات کمک می کنند .  اهمیت دیگر الکترولیت ها در تنظیم اسیدتیه خون و نگهداری محیط مایع آن می باشد .بعضی از الکترولیت ها مانند سدیم (Na) ٬  پتاسیم (K)   ٬  کلسیم (Ca)٬  منیزیم (Mg) ٬ کلر (Cl) ، بیکربنات (HCO3 ) و سولفات (SO4)  در پلاسمای خون وجود دارند .
استفاده از مکمل های حاوی الکترولیت ها در مقادیر توصیه شده در تنش های گرمائی نه تنها باعث اختلال در سیستم الکترولیتی بدن نخواهد شد بلکه به دلیل مصرف زیاد این مواد درتنش های گرمایی، جایگزین شده و به علاوه مصرف آب رانیز تحریک می نماید . هنگا‏میکه ایـــــــن دو ( الکترولیتها و افزایش مصرف آب) با هم اضافه می شوند نتایج آن کاهش خسارت و مرک و میر ناشی از تنش گرمایی می باشد .
برنامه نوری   :
نوریکی دیگر از عوامل محیطی است که می تواند برمصرف آب پرندگان موثر واقع شود . در پرورش هایی که برنامه نوری در آنها استفاده میگردد٬ دو اوج متفاوت مصرف آب رامی تواند مشاهده نمود ٬اوج اول  بعداز ورود نور ( طلوع _ تابش ) و دومین اوج قبل از خاموشی  نور ( غروب –  تاریکی ) می باشد . در تصویر ۷-۱  آغاز مصرف  واقعی آب نسبت به افت آن درحدود یکساعت قبل از آغاز خاموشی است این موضوع این مطلب را که پرندگان دوره تاریکی بعدی را پیش بینی می نمایند را بیان می کند و فعالیت در سالن قبل از اینکه وارد افت دوره تاریکی شود آغاز می شود .
 
تصویر ۷-۱ : تاثیرات برنامه نوری بر مصرف آب
اهمیت ارتباط مصرف آب با جذب غذا  وتعدادی عوامل محیطی برمتابولیسم و اعمال بدن پرنده ارائه داده شد.  در همه پرورش ها باید اطمینان حاصل نمود که آب به حد مناسب و بدون محدودیت تهیه و دراختیار طیور قرارمی گیرد . کوتاهی در انجام آن نتیجه اش کاهش تولید ٬  کاهش رشد ٬  کاهش مصرف و تاثیر خوراک و در نهایت کاهش عملکرد و افزایش ضریب تبدیل خواهد بود .
دفع آب

 

منبع فایل کامل این پایان نامه این سایت pipaf.ir است



 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...