اهمیت مطالعه سرمایه گذاری

همۀ مردم به نوعی دارای ثروتی هستند که ناشی از ارائۀ خدمات آنان در بازار کار است. اغلب مردم در طول مراحل زندگی خود تصمیم­گیری­هایی را در خصوص سرمایه­گذاری اتخاذ می­کنند. برای مثال از کارگران راجع به این که آیا وجوه مربوط به بازنشستگی خود را در سهام سرمایه­گذاری کنند یا در اوراق قرضه، تصمیماتی را اتخاذ می­کنند. برخی دیگر از افراد به دنبال حداکثر کردن بازده پس انداز خود از طریق سرمایه­گذاری در گزینه­های دیگر هستند. یکی از تحولاتی که از سال ۱۹۹۰ در زندگی اکثر مردم بیش­تر به چشم می­خورد شرکت مردم در طرح­های بازنشستگی است. مردم برای این که مبالغی را برای دوران بازنشستگی پس­انداز کنند تصمیم­گیری­هایی را در خصوص سرمایه­گذاری انجام می­دهند. در طرح­های سنتی، اغلب، مردم مبالغی را به صورت ماهانه برای دوران بازنشستگی پس­انداز می­کردند، ولی حالا همین افراد منابع مالی خود را در خرید سهام، اوراق قرضه و سایر موارد مشابه به کار می­اندازند. بنابراین در این حالت نتیجۀ تصمیم­گیری که فرد انجام می­دهد (اعم از سود یا زیان) بر روی مزایا و منافع بازنشستگی وی تأثیر می­گذارد. همین عامل، دلیل بسیار مهمی برای مطالعۀ موضوعات سرمایه­گذاری است. افراد در تجزیه و تحلیل­هایی که انجام می­دهند در نهایت امید دارند با توجه به ریسک سرمایه­گذاری، بازده متناسب با آن را بدست آورند. مطالعۀ دقیق تجزیه و تحلیل سرمایه­گذاری و اصول مدیریت پرتفوی می­تواند باعث مدیریت بهتر و افزایش ثروت سرمایه­گذار شود. به علاوه انتظار می­رود افراد با مطالعۀ اصول سرمایه­گذاری تا آنجایی که ممکن است از اشتباهات جلوگیری کرده و آگاهانه تصمیم­گیری نمایند (همان منبع، ۱۳۹۱، ۱۳).

 

۲-۱-۴ فرآیند سرمایه­گذاری

بیان فرآیند سرمایه­گذاری در یک حالت منسجم، مستلزم تجزیه و تحلیل ماهیت اصلی تصمیمات سرمایه گذاری است. در این حالت، فعالیت­های مربوط به فرآیند تصمیم­گیری تجزیه شده، عوامل مهم و محیط فعالیت سرمایه­گذاران که بر روی تصمیم­گیری آن­ها تأثیر می­گذارد مورد بررسی قرار می­گیرد. در سال های اخیر سهام عادی نسبت به پس­انداز و اوراق قرضه از بازده بالایی برخوردار بود­ه­است. آیا در این حالت همۀ سرمایه­گذاران برای کسب بازده بیش­تر در سهام عادی سرمایه­گذاری می­کنند؟ جواب این سؤال این است که بازده بالا همواره ریسک بالایی را نیز به دنبال دارد و تمامی تصمیمات سرمایه­گذاری بر اساس روابط میان ریسک و بازده صورت می­گیرد. بنابراین اولین کار بررسی رابطۀ میان ریسک و بازده سرمایه­گذاری و تعیین روابطی است که میان آن­ها وجود دارد. با توجه به رابطه­ای که میان ریسک و بازده وجود دارد در ادامۀ فرآیند تصمیم­گیری در سرمایه­گذاری بررسی خواهد شد. با توجه به اهداف سازمان، فرآیند تصمیم­گیری به طور سنتی در یک فرآیند دو مرحله­ای صورت می­گیرد. تجزیه و تحلیل اوراق بهادار و مدیریت پرتفوی.

تجزیه و تحلیل اوراق بهادار شامل ارزشیابی اوراق بهادار است، در حالی که مدیریت پرتفوی شامل مدیریت مجموعه سرمایه­گذاری یک سرمایه گذار در قالب پرتفوی (مجموعه دارایی ها) با ویژگی­های منحصر به خودش می­باشد. آخرین مرحله، بررسی عوامل مهم بیرونی است که بر تصمیمات سرمایه گذاران تأثیر می­گذارد ( همان منبع، ۱۳۹۱، ۱۴-۱۵).

 

۲-۱-۵ ساختار فرآیند تصمیم­گیری

سرمایه­گذاران می­توانند از میان طیف وسیعی از اوراق بهادار، آن­هایی را که دارای بازده مورد انتظار بالایی هستند انتخاب کنند. با این حال در این انتخاب، ریسک را درنظر می­گیرند. سرمایه­گذاران با استفاده از فرآیند دو مرحله­ای زیر اوراق بهادار را مورد تجزیه و تحلیل و مدیریت قرار می­دهند: تجزیه و تحلیل اوراق بهادار و مدیریت پرتفوی.

 متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 پایان نامه

متن کامل

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...