دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج 

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی 

عنوان :

غرر در معاملات از دیدگاه فقه امامیه و فقه شافعی

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

چکیده

 

    در جوامع بشری عمده­ی روابط روزمره­ی آنان به عقود و قراردادهای مالی اختصاص یافته است و قرار دادهای مالی و عقود معاوضی جزو بخش ضروری و اجتناب ناپذیر روابط اجتماعی انسان­ها شده است.

لذا در زمینه­ی معاملات، مقررات وقوانین خاصی وضع شده است که خارج ازمحدوده­ی آن مقررات وقوانین، معاملات، باطل و بی اعتبار معرفی شده اند. دراسلام نیز آن بخش ازمعاملاتی را که به دلیل فقدان پاره­ای ازشرایط اساسی صحت معامله، ازاعتبار برخوردار نمی باشند، باطل و بی­اثردانسته شده است.

    هدف پژوهش حاضر، پرداختن به حکم معامله­ی غرری ازمنظر فقه امامیه و شافعیه جهت دست­یابی به یک نظریه­ی روشن می­باشدکه آیا معامله­ی غرری موجب عدم نفوذ یا موجب بطلان معامله می شود؟ علیرغم بررسی اجمالی درسابقه­ی موضوع به نظر می­رسد دراین خصوص، مبنا و منبع غرر و مفهوم و گستره­ی آن و نیز اثر آن بر قراردادها یکجا جمع و تجزیه و تحلیل نگردیده است، بنابراین، ضرورت دارد که این نقصان رفع شود و قالبی درخور فروعات و مسایل جدید پدید آید. آن­چه در طول این تحقیق به دست آمد این است که امامیه و شافعیه غرر را مبطل عقد دانسته و آن را صرفاً مخصوص معاملات نمی­دانند، بلکه در سایر عقود معاوضی نیز غرر می­تواند نقش باطل­کننده­ی خود را ایفا کند.

   کلید واژه­ها: غرر، معاملات تغابنی، بیع فضولی، عقد غرری

مقدمه

با گذشت زمان و توسعه­ی تمدن بشری و همچنین پیچیده­تر شدن روابط اجتماعی و اقتصادی، مبادلات تجاری  نیز توسعه یافته و به سوی کسب منافع بیش­تر و رفاه بهتر سوق پیدا کرده است.

برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...