پایان نامه ریسک های برونسپاری پروژه های تحقیق و توسعه در سازمان صنایع دریایی اصفهان |
چکیده
جهانی شدن موجب میشود شرکتها و سازمانها در توسعه محصولات به شیوه موثرتری عمل کنند، زیرا به علت وجود تغییرات مداوم و پیدایش فناوریهای پیچیده ، رقابت شدیدی برای دستیابی به فرصتها شکل گرفته است. به همین خاطر ایجاد آمادگی برای ارائه واکنش سریعتر به منظور بهرهمندی از فرصتها، یکی از چالشهای اساسی سازمانها و شرکتها در عصر حاضر است. این واقعیت در خصوص سازمان هایی که بر پایه دانش و فن آوری هستند، باعث شده است تا تحقیق و توسعه در این سازمانها به یکی از عوامل اصلی برای دستیابی به فرصتها و بقا در عرصه رقابت جهانی بدل شود. امروزه سازمانهای تحقیق و توسعه برای استفاده از فرصتها چاره ای جز ایجاد ساختارهای منعطف و همچنین بهره مندی بیشتر از امکانات گسترده بیرون از سازمان، ندارند. بی شک پاسخگویی به این تحولات نیازمند راه حل ها و راه کارهای جدید است. یکی از این راه حل ها برونسپاری است که هر روز دامنه وسیعتری به خود میگیرد، به گونهای که در سالهای اخیر گرایش به برونسپاری تحقیق و توسعه از طرف سازمان ها مورد استقبال قرار گرفته است. با توجه به اینکه برونسپاری مزایای فراوانی به دنبال دارد، ولیکن نداشتن یک رویکرد و متدولوژی علمی در این روش، ریسک پروژههای برونسپاری شده را افزایش داده است. این ریسکها میتواند منجر به از دست رفتن مزایای رقابتی شده و سازمان را تا مرز نابودی پیش ببرد. به این ترتیب کاهش و به حداقل رساندن اثرات نامطلوب ریسکها در برونسپاری پروژههای تحقیق و توسعه ضروری بوده و اساسیترین دلیل سازمانها در پیادهسازی فرایند مدیریت ریسک است. در این تحقیق، برونسپاری تحقیق و توسعه و ریسکهای آن مورد بررسی قرار گرفته و با مطالعه موردی سازمان صنایع دریایی اصفهان، ریسکهای برونسپاری پروژههای تحقیق و توسعه شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفته و راهکارهای پیشگیرانه جهت کنترل یا کاهش مخاطرات آن ارائه میشود. امید است نتایج این تحقیق بتواند برای سازمانهایی که تصمیم بر برونسپاری پروژههای تحقیق و توسعه دارند، به عنوان یک سند راهنما مورد استفاده قرار گیرد.
1-1- مقدمه
جهانیشدن موجب میشود شرکتها و سازمانها در توسعه محصولات و فرایندها به شیوه موثرتری عمل کنند، زیرا به علت وجود تغییرات مداوم و پیدایش فناوریهای پیچیده و محصولات جدید، رقابت شدیدی برای دستیابی به فرصتها شکل گرفته است. (کوینگ بو[1]، 2008)
به همین خاطر ایجاد آمادگی برای ارائه واکنش سریعتر به منظور بهرهمندی از فرصتها، یکی از چالشهای اساسی سازمانها و شرکتها در عصر حاضر است. (ثقفی و همکاران، 1387)
این واقعیت در خصوص سازمانهایی که بر پایه دانش و فنآوری هستند، باعث شده است تا تحقیق و توسعه در این سازمانها به یکی از عوامل اصلی برای دستیابی به فرصتها و بقا در عرصه رقابت جهانی بدل شود. ( شبلی، 1375)
امروزه سازمانهای تحقیق و توسعه برای استفاده از فرصتها چارهای جز ایجاد ساختارهای منعطف و همچنین بهرهمندی بیشتر از امکانات گسترده بیرون از سازمان، ندارند. (میرعمادی، 1388)
حرکت از جامعه صنعتی به سوی جامعه اطلاعاتی، از اقتصاد ملی به سمت اقتصاد جهانی، از تمرکز گرایی به تمرکز زدایی و نهایتا از ساختار سلسله مراتبی به سوی نظام شبکهای، از نشانههای آشکار تحولات اساسی در محیط امروز است. (بیوس و آرموناتیس[2]، 2011)
بی شک پاسخگویی به این تحولات نیازمند راه حلها و راه کارهای جدید است. یکی از این راهحلها برونسپاری است که هر روز دامنه وسیعتری به خود میگیرد، به گونهای که در سالهای اخیر گرایش به برونسپاری تحقیق و توسعه از طرف سازمانها مورد استقبال قرار گرفته است. (حججی، 1386)
با توجه به اینکه استفاده از برونسپاری منجر به کاهش هزینهها، افزایش انعطافپذیری، تمرکز بر شایستگیهای اصلی و دسترسی سریعتر به فنآوریها و تکنولوژیهای جدید میشود، ولیکن نداشتن یک رویکرد و متدولوژی علمی در این روش، ریسک پروژههای برونسپاری شده را افزایش داده است. (اوبرت و همکاران[3]، 1999)
این ریسکها میتواند منجر به از دست رفتن مزایای رقابتی شده و سازمان را تا مرز نابودی پیش برد و گاهاَ به فاجعه تبدیل شود. (چشمبراه و میرمحمدصادقی، 1384)
به این ترتیب کاهش و به حداقل رساندن اثرات نامطلوب ریسکها در برونسپاری پروژههای تحقیق و توسعه ضروری بوده و اساسیترین دلیل سازمانها در پیادهسازی فرایند مدیریت ریسک است. (جینگ دانگ و همکاران[4]، 2010)
در این تحقیق، برونسپاری تحقیق و توسعه و ریسکهای آن مورد بررسی قرار گرفته و با مطالعه موردی یک سازمان تحقیق و توسعه، ریسکهای برونسپاری پروژههای تحقیق و توسعه شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفته و راه کارهای پیشگیرانه جهت کنترل یا کاهش مخاطرات آن ارائه میشود.
امید است نتایج این تحقیق بتواند برای سازمانهایی که تصمیم بر برونسپاری پروژههای تحقیق و توسعه دارند، به عنوان یک سند راهنما جهت شناسایی و مدیریت ریسک های برون سپاری این پروژهها، مورد استفاده قرار گیرد.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-01-09] [ 10:20:00 ب.ظ ]
|