پایان نامه تاثیر تعارض در محیط کار بر جو سازمانی کارکنان گمرک در شهرستان مهران |
– قلمرو تحقیق
قلمرو موضوعی: به طور عام مباحث مربوط به رفتار سازمانی و به طور خاص مفاهیم فرسودگی شغلی، تعارض در محیط کار و جو سازمانی را شامل می شود.
قلمرو زمانی: اطلاعات و داده های این تحقیق مربوط به سال ۹۴-۹۳ می باشد
قلمرو مکانی: قلمرو مکانی این تحقیق کارکنان گمرک شهرستان مهران میباشد.
۱-۷- جنبه جدید و نوآوری پژوهش
جنبه جدید و نوآور بودن این پژوهش در این میباشد که تاکنون تحقیقی با این عنوان در این سازمان انجام نپذیرفته است، همچنین این پژوهش در روش و استفاده از نرمافزار نیز جدید میباشد.
۱-۸- سازمانهای بهره بردار احتمالی
۱- شرکتهای کوچک و متوسط
۲- شرکت مخابرات
۳- شرکتهای خصوصی
۴- سازمانهای دولتی
۵- بانکها
۱-۹- تعریف واژهها و اصطلاحات فنی و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی)
۱-۹-۱- تعاریف نظری واژهها
فرسودگی شغلی:
از سال ۱۹۸۰ مقیاس فرسودگی شغلی مزلاچ[۱] (MBI) به عنوان یک مقیاس استاندارد از به عنوان یک مقیاس استاندارد از نظر دانشگاه شناخته شد و پر نفوذترین تعریف از فرسودگی شغلی را او ارائه کرده است. او فرسودگی شغلی را نشانههای روانشناختی میداند که واکنش بلندمدت به استرسآورهای شغلی را شامل میشود که با سه ویژگی مشخص میشود: شخصیتزدایی[۲]، فرسودگی هیجانی[۳] و نقصان تحقق شخصی[۴] (مزولاچ و همکاران، ۲۰۱۰).
شخصیتزدایی عبارت است از پاسخ بدبینانه شاغل نسبت به دریافتکننده خدمات یا ارباب رجوع؛ فرسودگی هیجانی خستگی روانی، کمبود انرژی و احساس کاهشیافتگی منابع روانی و عاطفی فرد را شامل است؛ و در نهایت نقصان تحقق شخصی نشانه ارزیابی منفی فرد از موفقیت و شایستگی خود است (کات و گلدن[۵]، ۲۰۰۰).
تعارض در محیط کارتعارض:
تعارض اغلب با احساسهای منفی مانند درماندگی، خشم، نگرانی، اضطراب، ترس و دلسردی همراه است. تعارض، نشاندهنده علاقه و تعصب فرد به عقیدههایش است. تضاد جز طبیعی و ذاتی محیط کار شمرده میشود. در محیط کار، وقتی تعارض پیدا میشود، سطح اخلاقیات، به شدت پایین میآید، غیبها افزایش یافته و بهرهوری و عملکرد سازمانی به شدت کاهش مییابد (گلپرور و همکاران، ۱۳۹۱).
جو سازمانی:
جو سازمان به تصورات، احساسات و ارزشهای کارکنان در محیط کارشان اطلاق میشود. همینطور احساس تعهد نسبت به سازمان، حس اعتماد و تعلق، اعتماد به نفس و وفاداری را نیز شامل میشود که تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند فضای فیزیکی، قوانین سازمانی حاکم و ویژگیهای رفتاری افراد در محیط کار قرار میگیرد. جو سازمانی را جلوهای از فرهنگ، حاصل ترکیبی از احساسات، نگرشها، رفتارهای شکل دهنده زندگی سازمانی و یک واقعیت سازمانی با یک مفهوم عینی تعریف میکنند. جو سازمان به ادراکات اعضای سازمان از عناصر بنیادی سازمان اشاره دارد. جو سازمان می تواند در ارتقای خلاقیت و نوآوری در بین افراد نقش حیاتی ایفا کند. داشتن جو خلاق مرتبط با فرهنگ در سازمان، موجد محیطی است که قدرت سازمانی را افزایش می دهد (کاظمی و همکاران، ۱۳۹۱).
۱-۹-۲- تعریف عملیاتی متغیرها
.در این تحقیق تعارض در محیط کار بدون بعد میباشد که با استفاده از پرسشنامهای استاندارد، اندازهگیری میشوند. نمرهای که پاسخگویان در مقیاس لیکرت به این پرسشنامه میدهند، میزان تعارض در محیط کار را اندازهگیری میکند.
فرسودگی شغلی شامل فرسودگی هیجانی، فرسودگی شخصیتزدایی و فرسودگی نقصان تحقق شخصی میباشد که با استفاده از پرسشنامهای استاندارد که برای این کار در نظر گرفته شده است، اندازه گیری میشود. نمرهای که پاسخگویان در مقیاس لیکرت به این پرسشنامه میدهند میزان فرسودگی را اندازهگیری میکند.
در این پژوهش جو سازمانی بدون بعد میباشد که با استفاده از پرسشنامهای استاندارد که برای این کار در نظر گرفته شده است، اندازهگیری میشود. نمرهای که پاسخگویان در مقیاس لیکرت به این پرسشنامه میدهند میزان جو سازمانی را اندازهگیری میکند.
۱- Maslach et al
۲- depersonalization
۳- emotional exhaustion
۴- reduced personal accomplishment
۵- Côté & Golden
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
متن کامل
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-01-10] [ 02:48:00 ب.ظ ]
|