پایان نامه بررسی و تبیین واقع بینی و نسبت سنجی آن با آرمان گرایی در نهج البلاغه |
دانشگاه قرآن و حدیث
پایان نامه کارشناسی ارشد
رشته علوم حدیث
گرایش نهج البلاغه
عنوان پایان نامه
بررسی و تبیین واقعبینی و نسبتسنجی آن با آرمانگرایی در نهجالبلاغه
استاد راهنما
دکتر بخشعلی قنبری
زمستان92
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
اسلام دینی واقعبین است؛ به این معنا که در جستجوی «واقعیت» به عنوان آرمان، تلاش مردمان را جهت میبخشد. از اینرو امام علی × در نهجالبلاغه به پیروی از قرآن در موقعیتهای مناسب به تبیین واقعیت پرداختهاست. واقعبینی در همۀ عرصههای زندگی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و بهعبارتی واقعبینی میتواند انسان را در یافتن جهانبینی صحیح هدایت کند؛ ضمن اینکه مهمترین مبنای نیل به کمال مطلوب ، آرمانها نیز محسوب میشود. از آنجایی که بدون شناخت واقعیات و استعدادهای موجود نمیتوان حرکت بر مبنای واقعیات را به درستی برنامهریزی کرد و به اهداف آرمانی دستیافت، انسان میتواند با شناخت واقعیتها، حرکت، و تلاش خود را تنظیم و برنامهریزی کنند.
امام علی × بنابر واقعبینیای که از شرایط اجتماعی، سیاسی وزمانی داشتهاند، برای حفظ و تقویت آرمانهای نظام نوپای حکومت اسلامی از هیچ کوششی فروگذاری ننمودند. در نگاه امام علی × واقعبینی همان حقیقتبینی است که بر مبنای قضاوت و جهانبینی صحیح استوار بوده و در نهایت واکنشی معقول، انسانی و الهی را به همراه دارد و انسان را از رویکرد ناامیدی و ظلمانی دیدن جهان نجات میدهد. آرمانگرایی به آرزوهای متعالی و سازنده اشاره دارد که بدون توجه به واقعیات و بدون بهکارگیری سازوکارهای منطقی، خیالپردازی بوده و باعث میشود آرمانها در حد شعار باقی بمانند.
کلیدواژهها: آرمانگرایی، آرمان، عقل، نسبت سنجی، نهج البلاغه، واقع بینی، واقعیت.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1399-01-11] [ 06:40:00 ب.ظ ]
|