پایان نامه بررسی تمایل افراد برونگرا برای سرمایه¬گذاری بلند مدت |
زیانگریزی
تعریف تکنیکی زیانگریزی از تئوری چشمانداز گرفته میشود، جایی که کاهنمن و تورسکی به طور صریح اولویتها و ترجیحات نسبی مسلم و محسوس را ذکر نمیکنند. مثلا ، من ترجیح میدهم که از زیان دور باشم تا اینکه سود کسب کنم. آنها زیانگریزی را در قالب تابع ارزش S شکل که نماینده مطلوبیت است، توصیف میکنند. این تابع، کل مرحله ارزیابی در تئوری چشمانداز را مدلسازی میکند. مطابق نظر این دو محقق، افراد همه سود وزیانهای بالقوه را در مقایسه با یک نقطه مرجع شاخص ارزیابی میکنند. تابع ارزش که از این نقطه عبور میکند نامتقارن است. تصویر حاکی از آن است که تاثیر زیان بیشتر از تاثیر سود است. نتیجه اینکه، رفتار ریسکطلبی در دامنه زیانها و رفتار ریسکگریزی در دامنه سودها حاکم است. مفهومی که در اینجا اهمیت دارد اثر تمایلاتی است که توسط استتمن و شفرین معرفی شده است. مفهوم اثر تمایلاتی، گرایش افراد به حفظ طولانیمدت سرمایهگذاریهای زیانده و فروش زودهنگام سریع سرمایهگذاریهای سودده را توصیف میکند.
تازهگرایی
به منظور درک توصیف تکنیکی سوگیری تازهگرایی، بررسی آزمون حضور ذهن که دو جزئ اساسی آن اثر تقدم و اثر تاخر است، میتواند مفید واقع شود. روانشناسان هنگام مطالعه حافظه آدمی، از یک پارادایم بهنام حافظه آزاد استفاده میکنند. در چنین پارادایمی، به فرد شرکت کننده فهرستی از آیتمها که قرار است وی آنها را یاداوری نماید، یکی پس از دیگری داده میشود.به عنوان مثال آزمون کننده میتواند هر ۵ ثانیه یک بار کلمهای را برای فرد آزمونشونده بخواند و پس از آن که همه کلمات موجود در فهرست خوانده شد، از شرکتکننده خواسته میشود که از کلمات خوانده شده، هر تعدادی که ممکن است را به یاد آورد. این پارادایم حافظه آزاد خوانده میشود. زیرا فرد مختار است به هر ترتیب که مایل است آیتمهای فهرستشده را به یادآورد.
پشیمان گریزی
مجموعه وسیعی از آثار مکتوب در زمینه روانشناسی آزمایشگاهی نشان میدهد که تاسف، تصمیمگیری تحت شرایط عدم اطمینان را تحتالشعاع قرار میدهد. تاسف و ندامت موجب میشود افراد تصمیمات گذشته خود را به چالش کشیده و عقاید و نظرات خود را زیر سوال ببرند. افرادی که تاسفگریز هستند، تلاش میکنند که از ناراحتی و تشویش ناشی از دو نوع اشتباه اجتناب ورزند: ا- خطای اقدام ۲-خطای غفلت. خطای اقدام زمانی رخ میدهد که ما اقدام نابجایی انجام دهیم. خطای غفلت از بیتحرکی و سکون نابجا ناشی میشود، یعنی فرصتهایی که نادیده شده یا فراموش شدهاند. پشیمانی با نارضایتی تفاوت دارد، زیرا پشیمانی بر حالتی دلالت دارد که فرد در دستیابی به پیامدهای منفی نوعی حس نامطلوب دارد. زمانی که پیامدهای نامطلوب از خطاهای اقدام نشات میگیرد، احساس تاسف و ندامت در مقایسه با زمانی که خطای قصور علت نتایج نامطلوب است، شدیدتر است.
تاسف و ندامت؛ زمانی که پیامدها و نتایج بسیار مشهود یا قابل دسترسی است، حداکثر وضوح را داشته و بیشترین خسارت را به تصمیمگیری وارد میکند. اما زمانی که پیامدهای اشتباه کمتر قابل تشخیص است، تاسف و ندامت نیز به عاملی کماثر تبدیل میشود. برخی از محققان چند نظریه انتخاب در شرایط عدماطمینان پیشنهاد دادهاند که سوگیری پشیمانگریزی به عنوان توجیهی نسبی برای موارد مشاهدهشده نقض تئوری مطلوبیت موردانتظار است. در تئوری پشیمانی فرض میشود که افراد عقلایی هستند، اما تصمیمات خود را هم بر بازده مورد انتظار و هم پشیمانی مورد انتظار شکل میدهند. پارادوکس آلیس به همراه سایر گرایشهای آدمی که به نظر میرسد مانع بهینهسازی مطلوبیت هستند، از نقطه نظر تئوری پشیمانی، معقول جلوه میکند. تئوری پشیمانی دارای نقاط اشتراکی با تئوری چشمانداز کاهنمن و تورسکی است و بسیاری از پیشبینیهای آن با مشاهدات تجربی رفتار انسان که زیربنای تئوری چشمانداز را تشکیل میدهد، سازگاری دارد.
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
متن کامل
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-01-10] [ 03:34:00 ب.ظ ]
|