مقاله علمی با منبع : تأثير زمان و مقدار آب آبياري تکميلي بر رشد، عملکرد و رشد ريشهي انگور ديم … |
31.13 j
130 mm
21.40 bc
29.65 ab
31.53 bc
32.83defg
33.20 de
30.95 cd
195 mm
21.15 cd
29.55 ab
31.00 bcd
32.73 efg
32.55 efgh
30.80 j
* اعدادي که در هر ستون داراي حروف مشابه ميباشند، بر اساس آزمون آماري دانکن در سطح 5% اختلاف معنيداري ندارند.
عملکرد گياه
نتايج عملکرد گياه به صورت محصول در واحد تاک در سالهاي 91 و 92 در جداول 52-4 و 53-4 آمده است. بر اين اساس بيشترين عملکرد سال 91 مربوط به تيمارهاي دو بار آبياري شده در فروردين و ارديبهشت بود که از ميان اين مقادير عملکرد، بيشترين مقدار مربوط به آبياري تکميلي با مقدار 195 ميليمتر بود. پس از اين تيمار آبياري در فروردين ماه ، داراي حداکثر مقدار بوده و تيمار آبياري تکميلي در تير همانند تيمار شاهد، کمترين عملکرد را داشتند. اين به آن معناست که آبياري باعث افزايش محصول انگور به صورت غوره شده و همچنين مي توان گفت که آّبياري در ماههاي فروردين و ارديبهشت مفيدتر بوده و عملکرد را افزايش داده است. در تيمارهاي آبياري خرداد و تير، به دليل رسيدن محصول، آبياري تاًثير چنداني در عملکرد نداشته و عملکرد تيمارهاي آبياري در تيرماه، بسيار نزديک به تيمار شاهد ميباشد. هم چنين افزايش مقدار آب آبياري در کليه تيمارها باعث افزايش عملکرد شده ولي اين افزايش در تيمار آبياري در تيرماه محسوس نبوده است. علاوه بر اين، انجام دو بار آبياري باعث افزايش وزن هر خوشه انگور شده است. بنابراين به طور کلي ميتوان گفت انجام آبياري در ماه فروردين و ارديبهشت، مقدار محصول را افزايش داده است. مقدار محصول در سال 91 در مقايسه با سالهاي گذشته افزايش يافته است. در سالهاي پيش از این پژوهش به دليل خشکسالي و همچنين کفبر نمودن تاکها، ميزان محصول کمتر میباشد (گلستانی، 1390).
وقوع سرمازدگي در اوایل فروردين ماه سال 1392، باعث کاهش عملکرد محصول در اين سال نسبت به عملکرد سال قبل شد، اما روند تغييرات آن، همان روند سال 91 را دنبال نمود (شکل 69-4). آبياري ارديبهشت يعني آبياري پس از سرمازدگي باعث توليد دوباره محصول شده و به همين علت ميزان محصول توليدي در ماه ارديبهشت افزايش يافته است. در سال 92 نيز افزايش مقدار آب آبياري در تيمارها، مقدار محصول را افزايش داده اما اين افزايش در مقادير آبياري 130 و 195 ميليمتر تفاوت چنداني نداشته است. به عبارت ديگر ميتوان گفت افزايش مقدار آب آبياري از 130 به 195 ميليمتر عملکرد را چندان افزايش نداده است. برای تصمیمگیری در مورد افزایش آب آبیاری برای تولید محصول بیشتر، لازم است تحلیل اقتصادی انجام گیرد.
پس از جمعآوري و شمارش خوشههاي سرمازده در سال 92 و شمارش آنها به نظر ميرسيد که ميزان محصول بيشتري در سال 92 وجود داشته باشد که اين ميزان محصول در اثر سرمازدگي از بين رفته است. هم چنين مقايسه وزن خوشهها در سالهاي 91 و 92 نشان ميدهد که سرمازدگي سال دوم باعث کاهش وزن خوشههاي انگور شده است.
جدول 52-4- مقايسه ميانگين وزن غوره، تعداد خوشه غوره و متوسط وزن هر خوشه (گرم در هر بوته) در تيمارهاي مختلف زمان آبياري و مقدار آب آبياري تکميلي سال 91
دانلود کامل پایان نامه در سایت pifo.ir موجود است. |
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 06:56:00 ق.ظ ]
|