سایت مقالات فارسی – بررسی رابطه بین ادراک تعارض و روش های مدیریت آن در بین مدیران … |
ویژگی سازمان
ترکیه
اردن
آمریکا
سبک مدیریت تعارض
تشریک مساعی ومتعاقب آن تسلط و مصالحه
تشریک مساعی ومتعاقب آن تسلط و مصالحه
تشریک مساعی ومتعاقب آن تسلط و مصالحه
چگونگی حل تعارض با همکاران
احتراز
مصالحه و احتراز
مصالحه
چگونگی حل تعارض با مافوق
مدارا
قابل تفکیک از سایرین نیست
مدارا
چگونگی حل تعارض با زیردستان
تسلط
دقیقا”قابل تمایز نیست، تا حدی مدارا
تشریک مساعی
جدول (۲-۴)؛ منبع ? الیاسی ، ۱۳۸۸، ۴۸)
در آمریکا سبک های «مصالحه و مدارا» بعد از تشریک مساعی می آیند و «اعمال قدرت» یا تسلط در رتبه آخر قرار می گیرند. برخلاف ترکیه که در آن جا گرایش به «اعمال قدرت» کاملا” بالاست ،اردن خیلی به آمریکا نزدیک است. به طور کلی سبک های مدیریت تعارض در ترکیه ، برحسب اینکه طرف مقابل هم قطاران بیشتر از احتراز استفاده می شود.ولی در اردن سبک های مدیریت بر حسب اینکه طرف مقابل چه کسی باشد ، زیاد از یکدیگر قابل تفکیک نیستند. مدیران اردن مشابه با هم رتبه هایشان در آمریکا تمایل به اعمال قدرت در مقابل زیر دستان ندارند.اما نه هیچ سبک دیگر به عنوان سبک ممتاز و بارز در مقابل زیر دستان در این کشور(اردن) مشاهده نشد. به علاوه از نظر استفاده خیلی کم از سبک «مدارا» در برابر مافوق ها به نظر می رسد که مدیران اردنی به طور قابل ملاحظه ای با مدیران ترک و آمریکایی متفاوت هستند.(همان منبع ،۴۹)
(۲-۲-۱۴-۹) رابطه بین تعارض و هوش هیجانی[۳۷] : در سال های اخیر یکی از موضوعات مهمی که در زمینه ی تعارضات سازمانی توسط محققان بحث شده، تأثیر هوش هیجانی مدیران بر سبک مدیریت تعارض کارکنانشان است. با این وجود تحقیقات عملی در این زمینه به ندرت صورت گرفته است . مایر و سالووی هوش هیجانی را چنین تعریف کرده اند: « توانایی تشخیص و کنترل هیجانات خود و دیگران به منظور هدایت افکار و اعمال خود و دیگران ».یکی از عامل هایی که رفتار سازمانی هر فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد، هوش هیجانی است.توجه به هیجان ها و کاربرد مناسب آن ها ، در روابط انسانی، درک هیجان های خود و دیگران و مدیریت آن ها، همدلی با دیگران و استفاده مثبت از احساسات ، موضوعی است که در دهه گذشته با عنوان هوش هیجانی احساسی یا عاطفی معرفی شده و پیشینه آن را می توان در ایده های وکسر به هنگام تبیین جنبه های غیر شناختی هوش عمومی جستجو کرد که معتقد بود علاوه بر عامل هوشی ، عوامل غیرهوشی ویژه ای نیز وجود دارد که می تواند رفتار هوشمندانه را مشخص کند.( جهانیان ، ۱۳۹۰، ۳) و( پیرزاده ، ۱۳۸۹، ۲۷)
هوش هیجانی از نظر مایرو سالووی تنها یک ویژگی مثبت نیست بلکه مجمو عه ای از توانایی های استدلالی و هیجانی متمایز است و نسبت به هوش اجتماعی توجهی بیشتر به مسائل اساسی هیجانی و فرونشاندن مشکلات شخصی و اجتماعی افراد دا د. افراد دارای هوش هیجانی بالا در داشتن رضایت بیشتر از زندگی، بهره مندی از محیط خانوادگی و شریک شدن در احساسات اطرافیان نسبت به دیگران متفاوتند و معمولاً افرادی منظم، خونگرم، موفق، با انگیزه و خوش بین هستند.( جهانیان ،۱۳۹۰، ۲-۱)
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-09-22] [ 02:26:00 ق.ظ ]
|