(3-11)

 

 

 

 

در فرمول بالا، برابر با تعداد حالات مختلف برای مقداردهی به والدهای متغیر ام است و تعداد مقادیری که خود این متغیر می تواند داشته باشد. برابر است با تعداد دفعاتی که متغیر ام مقدار ام را در دامنه خود داشته است به شرطی که مقادیر والدهای این متغیر در حالت ام باشند. پارامتر توزیع Dirichlet مربوط به متغیر ام، در حالتی که والدهای این متغیر در حالت ام باشند، است. همچنین داریم: و .
3-3-1-1- امتیازدهی به روش K2
در صورتی که در فرمول (3-11) تمامی پارامترهای توزیع برابر یک قرار داده شوند، معادل تابع امتیازدهی K2 می شود. در این حالت داریم:

 

دانلود کامل پایان نامه در سایت pifo.ir موجود است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  (3-12)

 

3-3-1-2- امتیازدهی به روش BDe
اگر در فرمول (3-11) مطابق فرمول زیر تعریف شود، معادل تابع امتیازدهی BDe می شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  (3-13)

 

در فرمول بالا، شرط یعنی متغیر ام مقدار ام خود را داشته باشد و یعنی مجموعه مقادیر والدهای متغیر ام در حالت ام خود باشد. میزان باور ما را به توزیع اولیه نشان می دهد.
3-3-2- روش های امتیازدهی بر اساس تئوری اطلاعات
روش های بر گرفته شده از تئوری اطلاعات که برای امتیازدهی شبکه های بیزین استفاده می شوند، بر اساس فشرده سازی اطلاعات عمل می کنند.در این گونه روش ها، کیفیت یک شبکه بیزین متناسب است با میزانی که شبکه قادر است با توجه به کدی که تولید می کند داده های آموزشی را فشرده سازی کند. کدی که یک شبکه بیزین تولید می کند بر اساس ساختار گراف شبکه و گزاره های استقلال یا عدم استقلال بین متغیرها که توسط یال های گراف مشخص می شود، تعیین می گردد. حد نهایی فشرده سازی اطلاعات طبق تئوری شانون مشخص می شود. طبق این تئوری، وقتی تعداد نمونه های مستقل با توزیع یکنواخت یک مجموعه به بینهایت میل می کند، هیچ روش فشرده سازی قادر نیست، بدون از دست دادن اطلاعات، پیغامی را با طولی کوتاه تر از اندازه ای که با آنتروپی شانون مشخص می شود ایجاد کند.
کدهای متعددی هستند که به صورت حدی می توانند پیغامی را تولید کنند که اندازه آن به اندازه ای که با آنتروپی شانون مشخص می شود میل کند. برای ساختن چنین کدی باید یک توزیع احتمالی بر روی داده ها تعریف شود. این توزیع احتمالی به صورت قطعی می تواند توسط یک شبکه بیزین مشخص گردد. بر همین اساس، روش های امتیاز دهی زیر تعریف می شوند.
3-3-2-1- امتیازدهی به روش log-likelihood (LL)
تابعی که در این روش امتیازدهی استفاده می شود چنین تعریف می شود:

 

 

 

 

 

 
 
 
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">