برای دانلود فایل متن کامل پایان نامه به سایت 40y.ir مراجعه نمایید.

و یا احتمالاً به کنترل نهای رویداد ها منجر می شود، تعریف کرد. ( خاکی، ۱۳۸۳، ص۸۷). تحقیق عبارت است از مجموعه فعالیت های منطقی، منسجم، منظم و هدفمند که در پی دستیابی به یکی یا ترکیبی از خواسته ای زیر بصورت فردی یا گروهی صورت می گیرد :
ارضای یک حس کنجکاوی معرفتی ( تحقیق بنیادی)
توصیف شرایط یا نگرش عمده ای از افراد ( تحقیق پیمایشی، همبستگی، …)
جستجوی پاسخ و راه حل برای یک مساله و مشکل واقعی ( تحقیق کاربردی)
در طی فرایند تحقیق با بکارگیری ابزارهای جمع آوری، دادهها به طور عینی و معتبر، مشاهده، بررسی و استخراج میشوند و سپس با استفاده از فنون تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی بطور کمی و غیرکمی سعی میشود که ادعاها و حدسهای علمی اولیه (فرضیه ها) آزمون شده و در نهایت فرضیه ها رد یا پذیرفته میشوند و نتیجه گیری نهایی صورت پذیرد (خاکی، ۱۳۸۳، ص۸۸ ).
با این اوصاف روش تحقیق را میتوان به عنوان مجموعه ای از قواعد، ابزارها، و راههای معتبر نظام یافتهای برای بررسی واقعیتها، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات دانست، اتخاذ روش علمی تنها راه دستیابی به دستاوردهای قابل قبول و علمی است. در این فصل از روشهای مورد استفاده در تحقیق به منظور بررسی جامعهآماری، حجم نمونه، روشهای نمونهگیری، روشها و ابزار مورد استفاده برای گردآوری اطلاعات و روشهای تجزیه و تحلیل آنها، و بحث روایی و پایایی ابزارگردآوری، مورد تشریح و بیان گرفته است.
۳ ـ ۲ ) روش تحقیق
به طور کلی انواع تحقیق بر دواساس طبقه بندی میشوند :
طبقه بندی براساس هدف که شامل :
پژوهشهای (بنیادی)، تحقیق کاربردی، تحقیق و توسعه، تحقیقات ارزیابی و تحقیق عملی(کاربردی) می باشد.
هدف از تحقیق کاربردی بدست آوردن درک یا دانش لازم برای تعیین ابزاری است که بوسیله آن نیازی مشخص و شناخته شده برطرف گردد. در این تحقیق هدف کشف دانش تازهای است که کاربرد مشخصی را درباره فراورده یا فرایندی در واقعیت را دنبال می کند. به عبارت دقیق تر تحقیق کاربردی تلاش برای پاسخ دادن به یک معضل و مشکل عملی است که در دنیای واقعی وجود دارد. ( خاکی، ۱۳۸۳، ص۹۵ ).
تحقیق حاضر از نوع تحقیق کاربردی است.
طبقه بندی براساس روش که شامل :
روش تاریخی، روش توصیفی کیفی، روش پیمایشی (زمینه یابی)، روش تحلیل محتوای، تحقیق میدانی، و تحلیل موردکاوانه، پانل، تحقیق همبستگی، پژوهش های علمی ( آزمایشی ) می باشد.
تحقیق توصیفی آن چه را که هست توصیف و تفسیر می کند و به شرایط یا روابط موجود، عقاید متداول ، فرایندهای جاری ، آثار مشهود یا رویدادها و آثار گذشته را نیز که به شرایط موجود مربوط می شوند، مورد بررسی قرار می دهد. ( خاکی، ۱۳۸۳، ص۱۰۴ ).
تحقیق پیمایشی روش در تحقیق است که فراتر از یک فن خاص در گردآوری اطلاعات است و هدف آن اکتشافی توصیفی و یا تبیینی است. هرچند عمدتاً در آن از پرسشنامه استفاده می شود اما ابزار دیگری از قبیل مصاحبه ساختمند، مشاهده، تحلیل محتوا و … هم به کار می رود. مشخصه روش پیمایشی ، مجموعه ساختمند یا منطقی از داده هاست که آن را ماتریس صفت ویژگی می گویند. هرمورد از آن برحسب متغیر گرد آوری می شود و با کنار هم گذاشتن این اطلاعات به مجموعه ساختارمندی از داده ها می رسیم. ( خاکی، ۱۳۸۳، ص۱۰۴ ، ص ۱۰۵). با توجه به توضیحات داده شده این تحقیق از نوع توصیفی، پیمایشی و همبستگی است.
۳ ـ ۳ ) فرایندهای تحقیق :
در این تحقیق نخست با بررسی ادبیات تحقیق و براساس مساله بیان شده، متغیرهای اصلی تحقیق شناسایی گردید. روش تحقیق در این پژوهش از نظر ماهیت توصیفی و تحلیلی بود وبعد از انجام یکسری مطالعات اولیه و تحقیقات اکتشافی ، متغیر های اصلی تحقیق را تشخیص و در پروپوزال یا طرح تحقیق ارایه شد. سپس فصل اول و دوم تنظیم گردید.
برای اندازه گیری متغیرها، داده ها از طریق پرسشنامه گردآوری شده و سپس از کدگذاری و امتیازدهی با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با محاسبه مشخصه های توصیفی متغیرها و استخراج جداول و نمودارها، توزیع صفت های متغیر مورد بررسی و فرضیه ها مورد آزمون قرار گرفت.
۳ ـ ۴ ) جامعه آماری :
جامعه آماری عبارت است از مجموعه‌ای از افراد، اشیاء و …. (واحد) که حداقل در یک صفت، مشترک باشند (خاکی، ۱۳۸۷،ص۲۵۰). جامعهآماری به کل افراد، وقایع یا چیزهایی اشاره دارد که محقق می‌خواهد به تحقیق درباره‌ آنها بپردازد (سکاران، ۱۳۹۰،ص ۲۹۴). از آنجایی که محقق باید چارچوب جامعهآماری را مشخص کند تا بتواند آنرا به دیگران معرفی نماید، جامعهآماری را جامعه هدف نیز میگویند (دلاور، ۱۳۸۰: ۱۱۱).در تحقیق حاضر جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه مشتریان بانک صادرات میباشد.
۳ ـ ۵ ) حجم نمونه :




 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...