دانلود پایان نامه تعیین کیفیت روابط بر عملکرد بندر |
۱-۱-۱ حمل و نقل یکسره[۱]در ایران
با این حال و همانطور که در فصلهای بعدی به آن اشاره میشود، حمل و نقل چندوجهی ، نوع تکامل یافته و پیشرفتهای از نوع حمل و نقل یکسره است و این نوع حمل (حمل یکسره کالا) در سیستم بنادر کشور در جریان است اما بهصورت سنتی تشریفات آن انجام میشود و مطابق با قانونها و کنوانسیون حمل یکسره نمیباشد زیرا یکی از مزایای بسیار مهم حمل یکسره کالا کاهش زمان تشریفات گمرکی و خروج سریع کالا از بندر میباشد. از آنجایی که پس از تخلیه کالاهایی که گمرک مقصد بارنامه آن بنادر نبوده بهوسیله حمل یکسره صورت میپذیرد. در این نوع حمل کالا مسئولیت هر بخش از شیوه حمل کالا به عهده خود آن بخش میباشد و ممکن است چندین بارنامه جهت حمل یکسره صادر شود. در این بخش به گزیدهای از آمار و عملکرد حمل یکسره کالا در بندر شهید رجایی به آن اشاره میشود.
نمودار (۲-۶) فعالیت غیرنفتی بندر شهید رجایی را در بخش حمل یکسره کالا را در سالهای اخیر نشان میدهد. همانطور که پیداست بیشترین حمل کالا در حملونقل یکسره مربوط به حمل کالا به بندر میباشد و در سالهای اخیر میتوان گفت که روند رو به رشدی داشته است. اما نکته حائز اهمیت در این نمودار این است که با رشد این نوع حمل ، رسوب کالا نیز کاهش پیدا میکند. رسوب کالا یکی از مشکلات عمده بنادر به علت هزینههای بالای آن جهت انبارش کالاها میباشد بهگونهای که تمامی بنادر سعی در کاهش رسوب کالا را دارند که همان طور گفته شد یکی از مزیتهای حمل یکسره کالا کاهش زمان توقف کالا در بنادر میباشد .
[۱] Through Transport
دریانوردی)
بهتازگی و تیر ماه ۱۳۹۳ برای اولین بار سیستم حمل یکسره در بندر شهید رجایی پدیدار شد. حمل یکسره کالاها و مواد اولیه تعدادی از واحدهای تولیدی در مدت زمان فقط ۵ دقیقه، فاز جدیدی از فعالیتهای گمرک ایران در چارچوب تسهیلات گمرکی و بر اساس استانداردهای بینالمللی را پدیدار کرد. با افتتاح سامانه اظهار از راه دور در بزرگترین گمرک کشور (گمرک شهید رجایی بندر عباس) زمان انجام تشریفات گمرکی کالاهای اساسی به کمتر از یک ساعت کاهش یافته است و با حمل یکسره کانتینری در گمرک شهید رجایی، گمرک ایران وارد فاز جدیدی از ارائه تسهیلات گمرکی بر اساس استانداردهای بینالمللی شد. درحالیکه حمل یکسره اقلام اساسی قبل از این از تسهیلات مورد موافقت گمرک ایران بوده است، برای اولین بار تشریفات گمرکی ترخیص یکسره ۸ دستگاه کانتینر با محتوای قطعات مربوط به واحدهای تولیدی به روش حمل یکسره انجام شد. این اقدام بیانگر علاقه هر چه بیشتر مسئولین و اداره بندر در جهت انجام حملونقل چندوجهی میباشد. همانطور که در مطالب قبلی به آن اشاره شد، عدم توسعه زیر ساختهای بندری و راههای جاده و ریلی در کشور از عوامل اصلی توسعه نیافتن سیستم حملونقل در کشور میباشد. به همین دلیل در بخش بعدی این تحقیق به مطالعه وضع موجود راههای جاده، راههای ریلی و دریایی در کشور پرداخته میشود.
۱-۱-۱ حملونقل جادهای
بخش حملونقل در بر گیرنده فعالیتهایی است که به شکل گسترده در تمامی زمینههای تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات جریان داشته است و در مجموعه فعالیتهای اقتصادی نقش غیرقابل انکاری بر عهده دارد. واقعیت این است در کشور ایران، حملونقل کالا از طریق ایران بااینکه از نظر میزان فرآوردههای نفتی رقم بالایی را تشکیل میدهد، اما به دلایل انعطاف پذیری در انتخاب مسیر و مقدار کالا، تعداد دفعات بارگیری کمتر، کنترل دائمی روی کالا در طی مسیر و سهولت دسترسی به مراکز تولید و جذب، در دسترس بودن وسیله نقلیه، زمان کمتر در رسیدن کالا به مقصد بهویژه برای حمل کالاهای فاسد شدنی و گران قیمت، گسترش شبکه راههای کشور، عدم گسترش شبکه سراسری راه آهن (به دلیل کوهستانی بودن عمده کشور)، حمل کالاهای ترافیکی و دهها مزیت دیگر موجب شده است که در صد بسیار بالایی از حملونقل کالا بر عهده این بخش باشد.
حملونقل جادهای با دارا بودن آمار سالیانه جابهجایی حدود ۶۰۰ میلیون تن کالا، ۹۰۰ میلیون مسافر، ۱۰ میلیون تن ترانزیت کالا را بر عهده دارد. این نکته حائز اهمیت است که بخش دولتی هیچ دخالتی در امور تصدی گرایانه این عرصه نداشته و نقش آن محدود به سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارتهای کلان میباشد. سازمان راه داری و حملونقل جادهای بهعنوان تشکیلات اصلی نهاد حملونقل عهده دار وظایف دولت در این بخش میباشد.
همانطور که در بخشهای قبلی این تحقیق گفته شد به دلیل انعطاف پذیری بسیار زیاد و دسترسی این نوع شیوه حمل، بیشترین آمار حملونقل زمینی بر عهده این سیستم میباشد بطوریکه در حدود ۹۶ درصد کالاها در کشور ایران بهصورت حمل جادهای انجام میشود. در نمودار (۲-۷) سهم جادهای کشور نسبت به راه
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
متن کامل
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-01-10] [ 10:12:00 ب.ظ ]
|