مقدمه

در فصل­های پیشین به کلیات تحقیق و همچنین بیان مبانی نظری و مرور برخی تحقیقات پیشین پرداخته شد. در این فصل روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش تشریح می­گردد. در همین راستا رویکرد کلی تحقیق مورد بحث قرار گرفته و در ادامه مباحثی نظیر قلمرو تحقیق، داده­های مورد بررسی و روش گردآوری آنها، فرضیه­های تحقیق و روش­های آماری مورد استفاده در تحقیق پیش­رو بیان خواهد شد.

۳-۲٫ رویکرد کلی تحقیق

در هر تحقیق ابتدا باید ماهیت، اهداف و دامنه پژوهش مشخص شود تا بتوان با استفاده از قواعد، ابزار و راه­های معتبر به واقعیت­ها دست یافت. فرایند تحقیق، فرایندی است که طی آن محقق می­کوشد با پردازش علمی داده­ها، فرضیه­های خود را آزمون نماید. به طور کلی روش­های تحقیق در علوم رفتاری را می­توان با توجه به دو ملاک هدف تحقیق و نحوه گردآوری داده­ها تقسیم­بندی کرد.

 

۳-۲-۱٫ دسته­بندی تحقیقات براساس هدف تحقیق

تحقیقات از حیث هدفی که به منظور برآورده کردن آن انجام می­شوند در یکی از دسته­های زیر طبقه­بندی می­شوند (امیری، ۱۳۹۰):

۱ . تحقیق بنیادی[۱]: این نوع تحقیق به جای مسائل عملی به مسائل مفهومی می­پردازد و در صدد توسعه مجموعه دانسته­های موجود درباره اصول و قوانین علمی بر می­آید. نتایج این نوع پژوهش به شکل نظریه و روش تازه و بی­سابقه عرضه می­شود (فتوحی، ۱۳۸۹).

۲ . تحقیق کاربردی[۲]: هدف اصلی این نوع تحقیق آزمودن و بررسی امکان کاربرد عملی دانش است و لذا آن را به عنوان توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص در نظر می­گیرند.

۳ . تحقیق و توسعه[۳]: هدف اصلی این گونه تحقیقات نظریه­پردازی یا آزمون نظریه نیست بلکه توسعه محصولات یا فرآیندهای جدید می­باشد .

۴ . تحقیق عملی[۴]: تحقیق عملی که گاهی به آن “اقدام پژوهی” نیز می­گویند، بر کاربرد فوری متمرکز است و نه پروراندن نظریه و یا کاربرد عمومی یافته­های آن. در حقیقت تاکید آن بر مساله ویژه و فوری موقعیت موجود است و نه توسعه علم.

با توجه به طبقه­بندی­های ذکر شده و تعریف تحقیق کاربردی، می­توان تحقیق حاضر را نوعی از تحقیقات کاربردی دانست.

۳-۲-۲٫ دسته بندی تحقیقات براساس نحوه گردآوری داده­ها

تحقیقات علمی را بر اساس چگونگی به دست آوردن داده­های مورد نیاز به سه دسته طبقه­بندی می­کنند (امیری ،۱۳۹۰) :

۱ . تحقیق توصیفی[۵]: این نوع تحقیق مجموعه­ای از روش­هایی را شامل می­شود که هدف از اجرای آنها توصیف شرایط یا پدیده­های مورد بررسی می­باشد. این نوع تحقیق شامل انواع تحقیقاتی چون تحقیق پیمایشی[۶]، تحقیق همبستگی[۷]، اقدام­پژوهی، بررسی موردی[۸] و روش علّی-مقایسه ای[۹](پس­رویدادی) می­شود.

۲ . تحقیق آزمایشی[۱۰]: هدف این نوع پژوهش استنباط روابط علت و معلولی میان پدیده­هایی است که مورد کنترل قرار گرفته­اند. ویژگی عمده­ای که این نوع تحقیق را از سایر تحقیقات متمایز می­سازد ویژگی “کنترل” است و به اعتبار همین ویژگی پژوهشگر توانایی تعیین روابط علت و معلولی بین متغیرهای مورد پژوهش را دارد.

۳ . سایر روش­های تحقیق: این دسته تحقیقات، تحقیق تاریخی[۱۱]، تحقیق قوم نگاری[۱۲]، روش تحلیل محتوا[۱۳] و روش فراتحلیل[۱۴] را شامل می­شود.

از آنجایی که در این تحقیق توانایی کنترل متغیرهای مورد بررسی وجود ندارد، نمی­توان آن را یک تحقیق آزمایشی دانست. همچنین تحقیقات دسته سوم عمدتاً در حوزه جامعه­شناسی و روان­شناسی کاربرد دارند ( امیری ، ۱۳۹۰) و لذا روش این تحقیق جزء این دسته نخواهد بود.  بنابراین تحقیق حاضر یک تحقیق توصیفی است. به واسطه آن که این تحقیق از داده­های گذشته مربوط به صورت­های مالی و قیمت سهام شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران استفاده می­کند، می­توان آن را یک تحقیق پس­رویدادی نیز دانست. روش پس­رویدادی که به آن روش علّی-مقایسه­ای نیز اطلاق می­شود، ساده­ترین روش کمّی برای کشف روابط علّی و معلولی بین پدیده­هاست. دلیل این نامگذاری برای این روش به واسطه بررسی متغیر مستقل و وابسته پس از وقوع آنها می­باشد.

[۱]  Fundamental Research

[۲]  Applied Research

[۳]  Research and Development

[۴] Action Research

[۵] Descriptive Research

[۶]  Survey Research

[۷]  Correlation Research

[۸] Case Study

[۹] Casual-Comparative

[۱۰] Experimental Research

[۱۱] Historical research

[۱۲]  Ethnographic Research

[۱۳]  Content Analysis

[۱۴] Meta Analysis

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 پایان نامه

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...