دانلود پایان نامه بررسی نگرش سرمایه¬گذاران و نسبت قیمت بازار به ارزش دفتری سهام |
مقدمه
در فصلهای پیشین به کلیات تحقیق و همچنین بیان مبانی نظری و مرور برخی تحقیقات پیشین پرداخته شد. در این فصل روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش تشریح میگردد. در همین راستا رویکرد کلی تحقیق مورد بحث قرار گرفته و در ادامه مباحثی نظیر قلمرو تحقیق، دادههای مورد بررسی و روش گردآوری آنها، فرضیههای تحقیق و روشهای آماری مورد استفاده در تحقیق پیشرو بیان خواهد شد.
۳-۲٫ رویکرد کلی تحقیق
در هر تحقیق ابتدا باید ماهیت، اهداف و دامنه پژوهش مشخص شود تا بتوان با استفاده از قواعد، ابزار و راههای معتبر به واقعیتها دست یافت. فرایند تحقیق، فرایندی است که طی آن محقق میکوشد با پردازش علمی دادهها، فرضیههای خود را آزمون نماید. به طور کلی روشهای تحقیق در علوم رفتاری را میتوان با توجه به دو ملاک هدف تحقیق و نحوه گردآوری دادهها تقسیمبندی کرد.
۳-۲-۱٫ دستهبندی تحقیقات براساس هدف تحقیق
تحقیقات از حیث هدفی که به منظور برآورده کردن آن انجام میشوند در یکی از دستههای زیر طبقهبندی میشوند (امیری، ۱۳۹۰):
۱ . تحقیق بنیادی[۱]: این نوع تحقیق به جای مسائل عملی به مسائل مفهومی میپردازد و در صدد توسعه مجموعه دانستههای موجود درباره اصول و قوانین علمی بر میآید. نتایج این نوع پژوهش به شکل نظریه و روش تازه و بیسابقه عرضه میشود (فتوحی، ۱۳۸۹).
۲ . تحقیق کاربردی[۲]: هدف اصلی این نوع تحقیق آزمودن و بررسی امکان کاربرد عملی دانش است و لذا آن را به عنوان توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص در نظر میگیرند.
۳ . تحقیق و توسعه[۳]: هدف اصلی این گونه تحقیقات نظریهپردازی یا آزمون نظریه نیست بلکه توسعه محصولات یا فرآیندهای جدید میباشد .
۴ . تحقیق عملی[۴]: تحقیق عملی که گاهی به آن “اقدام پژوهی” نیز میگویند، بر کاربرد فوری متمرکز است و نه پروراندن نظریه و یا کاربرد عمومی یافتههای آن. در حقیقت تاکید آن بر مساله ویژه و فوری موقعیت موجود است و نه توسعه علم.
با توجه به طبقهبندیهای ذکر شده و تعریف تحقیق کاربردی، میتوان تحقیق حاضر را نوعی از تحقیقات کاربردی دانست.
۳-۲-۲٫ دسته بندی تحقیقات براساس نحوه گردآوری دادهها
تحقیقات علمی را بر اساس چگونگی به دست آوردن دادههای مورد نیاز به سه دسته طبقهبندی میکنند (امیری ،۱۳۹۰) :
۱ . تحقیق توصیفی[۵]: این نوع تحقیق مجموعهای از روشهایی را شامل میشود که هدف از اجرای آنها توصیف شرایط یا پدیدههای مورد بررسی میباشد. این نوع تحقیق شامل انواع تحقیقاتی چون تحقیق پیمایشی[۶]، تحقیق همبستگی[۷]، اقدامپژوهی، بررسی موردی[۸] و روش علّی-مقایسه ای[۹](پسرویدادی) میشود.
۲ . تحقیق آزمایشی[۱۰]: هدف این نوع پژوهش استنباط روابط علت و معلولی میان پدیدههایی است که مورد کنترل قرار گرفتهاند. ویژگی عمدهای که این نوع تحقیق را از سایر تحقیقات متمایز میسازد ویژگی “کنترل” است و به اعتبار همین ویژگی پژوهشگر توانایی تعیین روابط علت و معلولی بین متغیرهای مورد پژوهش را دارد.
۳ . سایر روشهای تحقیق: این دسته تحقیقات، تحقیق تاریخی[۱۱]، تحقیق قوم نگاری[۱۲]، روش تحلیل محتوا[۱۳] و روش فراتحلیل[۱۴] را شامل میشود.
از آنجایی که در این تحقیق توانایی کنترل متغیرهای مورد بررسی وجود ندارد، نمیتوان آن را یک تحقیق آزمایشی دانست. همچنین تحقیقات دسته سوم عمدتاً در حوزه جامعهشناسی و روانشناسی کاربرد دارند ( امیری ، ۱۳۹۰) و لذا روش این تحقیق جزء این دسته نخواهد بود. بنابراین تحقیق حاضر یک تحقیق توصیفی است. به واسطه آن که این تحقیق از دادههای گذشته مربوط به صورتهای مالی و قیمت سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران استفاده میکند، میتوان آن را یک تحقیق پسرویدادی نیز دانست. روش پسرویدادی که به آن روش علّی-مقایسهای نیز اطلاق میشود، سادهترین روش کمّی برای کشف روابط علّی و معلولی بین پدیدههاست. دلیل این نامگذاری برای این روش به واسطه بررسی متغیر مستقل و وابسته پس از وقوع آنها میباشد.
[۱] Fundamental Research
[۲] Applied Research
[۳] Research and Development
[۴] Action Research
[۵] Descriptive Research
[۶] Survey Research
[۷] Correlation Research
[۸] Case Study
[۹] Casual-Comparative
[۱۰] Experimental Research
[۱۱] Historical research
[۱۲] Ethnographic Research
[۱۳] Content Analysis
[۱۴] Meta Analysis
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-01-10] [ 10:36:00 ب.ظ ]
|