از پرده های اسمزی عبور می کنند.

 

 

  • با الکترومیکروسکوپ ها هم قابل مشاهده نمی باشند.

 

 

مواد کلوئیدی ، حد واسطی بین سوسپانسیون ها ، امولسیون ها و محلول های واقعی می باشند که دارای ویژگیهای زیر می باشند:
۱٫از کاغذ صافی عبور می کنند ولی از صافی های خیلی ریز ( اولترافیلتر) عبور نمی کنند
۲٫‏از ‏پرده‏های ‏اسمزی ‏عبور ‏می‏کنند.

 

 

 

    1. ته نشین نمی شوند ولی به هم می پیوندند و توده نیمه جامدی به نام لخته تشکیل می دهند.

 

 

مواد جامد محلول : دسته ای از ناخالصی های تشکیل دهنده آب موادی هستند که به صورت محلول می‏باشند. به طور کلی همه مواد در آب حل می شوند ولی میزان حلالیت آنها متناسب است. انحلال در آب به سه صورت مولکولی ، قطبی ، یونی می باشد . مواد جامد در محلول به دو گروه کلی مواد یونی و مواد غیر یونی تقسیم میشوند.
خواص آب با توجه به نوع و میزان ناخالصی های آن
با در نظر گرفتن مواد جامد در آب می توان خواص آب را به دودسته فیزیکی و شیمیایی تقسیم کرد: خواص فیزیکی آب : مواد موجود در آب موجب ایجاد تغییراتی در رنگ ، بو ، مزه و کدورت آب میشوند این خواص که تحت تاثیر شرایط محیطی واقع می شوند و خصوصیات ظاهری آب را نشان می دهند به همراه دما خواص فیزیکی آب هستند.
رنگ (Coloure) : آب خالص بدون رنگ است ولی آب ناخالص با توجه به میزان و نوع مواد محلول و یا معلق در آن ممکن است دارای رنگ باشد به عنوان مثال آب زرد رنگ می تواند نشان دهنده وجود اسیدهای آلی باشد و رنگ قهوه ای آب نشانگر یون های آهن می باشد. رنگ را می توان در اثر جذب سطحی یا فرایند منعقدسازی و یا اکسیداسیون از بین برد.
کدورت (Turbidity) : کدری یا کمبود شفافیت به دلیل وجود مواد معلق و یا کلوئیدی در آب است. کدورت آب موجب پراکنده شدن و یا جذب نور تابیده به آن می شود. برای اندازه گیری میزان کدورت آب از محلول شاهد استفاده می شود که به صورت واحد استاندارد اندازه گیری کدری مطرح است و هر واحد آن برابر کدری آبی است که شامل یک قسمت در میلیون سیلیس است. کدورت آب آشامیدنی باید از ۵ واحد کمتر باشد.
بو و مزه (Odor and Taste) : آب خالص بدون بو و مزه است وجود مواد مختلف در آب می‏تواند به آب بو و مزه های ویژه بدهد که برخی از آنها نامطبوع هستند. به عنوان مثال آب دریاچه های راکد بوی لجن می گیرد و یا در اثر وجود یون های سدیم کلرید ، شور مزه می شود و در اثر وجود نمک‏های منیزیم و پتاسیم تلخ مزه می شود. همچنین آبی با pH بالا دارای مزه ناخوشایند صابونی می‏‏باشد و در اثر وجود پرتون که به دلیل وجود اسید است ترش مزه می شود. آبی که محتوی مقداری گاز اکسیژن است دارای مزه مطلوب تری می باشد. وجود برخی از گازها مانند هیدروژن سولفاید (H2S) موجب تغییر بوی آب می شود.
خواص شیمیایی آب : خواص شیمیایی معمولا به ویژگیهایی از آب گفته می شود که در اثر میزان و نوع ماده حل شده در آن تغییر می کند از جمله این خواص می توان به اسیدیته ، قلیائیت ، هدایت الکتریکی ، سختی آب اشاره کرد.
هدایت الکتریکی (Electrical conductivity) : قابلیت انتقال جریان برق نشانگر میزان هدایت الکتریکی است هدایت یک محلول را به صورت عکس مقاومت تعریف می کنند و واحد آن (mho) است .
بنابراین واحد هدایت الکتریکی ,mho,1/mho (مو) و واحد هدایت ویژه mho/cm یا S/cm (زیمنس بر سانتی متر) می باشد. به دلیل اینکه مقادیر هدایت ویژه کوچک است معمولا آن را در ۶ ۱۰ ضرب کرده و بر حسب Ms/ cm(میکروزیمنس بر سانتی متر) گزارش می کنند.
مقدار هدایت الکتریکی ویژه آب نشان دهنده میزان وجود املاح در آب است دلیل کاهش مقدار مقاومت الکتریکی در این است که با افزایش املاح حرکت یون ها روی یکدیگر اثر منفی می گذارند و هدایت الکتریکی محلول همانند محلول های رقیق با تعداد یون ها متناسب نمی باشد.
راهکارهای مدیریتی آب
آزمایش های هدایت آب:
هر فارمی بایستی به خوبی آبها را مورد آزمایش قرار دهد کیفیت آب می تواند در طول یک دوره بارش سنگین یا خشکسالی ، تغییر کند. آزمایش های بیشتر در مورد آب در طول این دوره ها ما را مطمئن خواهد ساخت که لوله های آب به مقدار کافی آب ، هم برای پرنده و هم برای دستگاههای خنک کننده خواهد داشت عوامل مربوط به یک اقلیم می تواند اطلاعات بیشتری را برای این آزمایش ها در دسترس قرار دهد.
تعویض فیلترها بطور منظم :
رسوب ذرات موجود در آب می تواند باعث چکه کردن نیپل ها شود که تاثیر منفی ای بر کیفیت بستر دارد‏. فیلترهای مسدود شده، جریان آب را به آبخوری ها و سیستم های خنک کننده محدود می سازد در برخی از حالات فیلترهای ساده به تنهایی کافی نمی باشند . به عنوان مثال برای آبهایی با آهن بالا .در این چنین حالات سایر تیمارها را بایستی مدنظر قرار داد.
وارد ساختن جریان پرسرعت آب در لوله های آب بطور منظم: اعمال فشار بالای فلاش بر لوله های آب در بین هر دوره پرورشی و پس از آن افزودن مکمل‏های دارویی مثل واکسن ، ویتامین ها ، الکترولیت ها و‏غیره
انجام برنامه ای قبل از تیمار آب : قبل از اجرای تیمارهای آبی یا برنامه های بهداشتی با فردی مشورت کرده تا مطمئن شویم که آلودگی موجود در آب تاثیر منفی ای نخواهد داشت و باعث مسدود شدن سیستم های آبی نمی شود .
شستشوی مرتب خطوط آب (سیستم لوله کشی )
استفاده ازمواد ضدعفونی کننده آب و از بین برنده بیوفیلم در طول سیستم لوله کشی واستفاده از آب با فشار بالا(زیاد) درخطوط آب بین هر گله و بعداز اضافه کردن افزودنی ها و داروها (واکسن ، داروها ، ویتامین ها ، الکترولیت ها و غیره ) از طریق سیستم آبرسانی
استاندارد آب
جدول شماره ۸-۱ : مواد شیمیایی کافی موجود در آب آشامیدنی

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">