مسیرها : مسیرها و خیابان هایی که مردم در آن ها حرکت می کنند مانند پیاده روها ، خبابان ها، کوچه ها و … .

 

 

  • لبه ها : مانند برنگاه ها، ساحل رودخانه ها، درباها یا افیانوس ها .

 

 

  • محله : به معنی مناطقی در مقیاس متوسط از شهر،که شهروندان آن ها را به دلیل برخورداری از ویژگی های خاص ، یک ناحیه می نامند.

 

 

  • تقاطع ها یا ‏گره ها: جاهای مشخصی که مردم بیشتر به آنجا می روند یا از آنجا می آیند . مانند تقاطع جاده های مهم ، میدان های بزرگ، ترمینال ها و … .

 

 

  • نشانه گذاری : مانند بزرگ ترین یا بلندترین ساختمان شهر یا مجسمه خاص در مقیاس کوجک نر . (مرنضوی، ١٣٨٠ ‏،ص. ٢٧ ‏)

 

 

‏ کوین لینچ در مطالعه ای که کتاب تصویر شهر بر اساس آن نوشته شد، نتیجه گرفت که تصاویر ذهنی شهر در سه زمینه هویت ، ساختار و معنا قابل تحلیل و تبیین اند . هویت ، به اشیایی از محیط اتلاق می شود که در رابطه شکل زمینه نقش شکل را ایفا می کنند؛ ساختار، به رابطه ویژه اشیاء و عناصر محیط گفته می شود، و معنا، سودمندی احساسی یا عملی عناصر محیط است . در تحقیق مذکور لینچ تنها به دو زمینه اول پرداخته است ، و در نتیجه ویژگی های ساختاری یا فرمی محیط را از معنای آن تفکیک کرده است. در واقعیت این مفاهیم قابل تفکیک نیستند، ولی برای مقاصد تحلیلی چنین تفکیکی می تواند مفید باشد.
‏ در مطالعه لینچ، ساختار محیط متغیر مستقل و تصاویر ذهنی شهرها متغیرهای وابسته هستند. هدف او تبیین چگونگی نمایانی و خوانایی شهرها بود.

 

دانلود متن کامل پایان نامه در سایت jemo.ir موجود است

 

 

    •  

        1. ‏الگوهای انسانی در حوزه محیط و رفتار

       

       

 

 

‏در باره ماهیت انسان در ارتباط با محبط جه فرضیانی مطرح است آبا بابد انسان را موجود زنده و حساس یا ماشین دانست ؟ تاریخ علم ، مذهب و هنر نشان می دهد که در دوره های مختلف تاریخی فرضیات مختلفی در مورد انسان مطرح شده است . در اینجا می توان به چند الگوی متفاوت انسانی، که بر پژوهش ها و اعمال زمانه ما تاثیری مهم داشته اند، اشاره کرد.

 

 

 

    •  

        •  

            1. الگوی ماشبن انگار انسان :

           

           

       

       



 

 

ابن الگو بکی از اولبن دبدگاههابی بود که در بررسی معیط و رفتار به کار گرفته شد.این الگو از تحلیل سیستم های سخت افزار محور و مهندسی انسان در دو دهه ١٩۵٠ ‏و1960 ‏شکل گرفت. در واقع این رویکرد خواستار طراحی ابزارهایی بود که محدودیت ها و توانایی های جسمی، حسی، حرکتی و فکری انسان هماهنگی داشته باشد. در اینجا توانایی های عملکرد محور انسان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

 

 

    •  

        •  

            1. الگوی ادراکی – شناختی- انگیزشی انسان:

           

           

       

       



 




 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...