ریشه میانگین مربعات خطای برآورد

 

 

Root Mean Squared Error of Approximation

 

 

RMSEA

 

 

کوچک‌تر از 05/0

 

 

 

 

ریشه میانگین مربعات باقیمانده

 

 

Root Mean Squared Residual

 

 

RMR

 

 

نزدیک به صفر باشد

 

 

 

 

فصل چهارم
تجزيه و تحليل داده ها
4-1- مقدمه:
پژوهشگر پس از اینکه روش تحقیق خود را مشخص کرد و با استفاده از ابزارهای مناسب، دادههای موردنیاز را برای آزمون فرضیههای خود جمعآوری کرد، اکنون نوبت آن است که با بهرهگیری از تکنیکهای آماری مناسبی که با روش تحقیق، نوع متغیرها و … سرپرستی دارد، دادههای جمعآوری شده را دستهبندی و تجزیه و تحلیل نماید و در نهایت فرضیههایی را که تا این مرحله او را در تحقیق هدایت کردهاند در بوته آزمون قرار دهد و تکلیف آنها را روشن کند و سرانجام بتواند راه حلی و پاسخی برای پرسش تحقیق بیابد. پیوند دادن موضوع تحقیق به رشتهای از اطلاعات موجود مستلزم اندیشهای خلاق است و معمولاً موضوعی به ذهن محقق خطور میکند که یافتن منابع دادههای موجود برای بررسی آن مستلزم خلاقیت ذهنی محقق است، آرایش و تنظیم دادهها نیز مستلزم خلاقیت است. فرایند تجزیه و تحلیل دادهها فرایندی چند مرحله ایست که طی آن دادههایی که از طریق به کارگیری ابزارهای جمعآوری در جامعه (نمونه) آماری فراهم آمدهاند خلاصه، کدبندی و دستهبندی و در نهایت پردازش میشوند تا زمینه برقراری انواع تحلیلها و ارتباطها بین این دادهها به منظور آزمون فرضیهها فراهم آید.
تجزیه و تحلیل اطلاعات به عنوان مرحلهای علمی از پایههای اساسی هر پژوهش علمی به شمار میرود که به وسیله آن کلیه فعالیتهای پژوهش تا رسیدن به نتیجه، کنترل و هدایت میشوند. در این فصل نیز به توصیف دادههای پژوهشی و تجزیه و تحلیل دادههایی که به وسیله پرسشنامه از افراد نمونه گردآوری شدهاند پرداخته خواهد شد و سپس به هریک از فرضیات پاسخ داده میشود.
4-2- آمار توصیفی:
پردازش دادهها در پژوهشهای اجتماعی- اقتصادی معمولاً در دو سطح انجام میگیرد. این دو سطح عبارتند از: 1) توصیف دادهها 2) تجزیه تحلیل و تبیین دادهها. در مرحله توصیف دادهها، جامعه مورد مطالعه با توجه به متغیرهای مورد نظر توصیف شده و تصویری از وضعیت موجود ارائه میگردد. در واقع در بخش آمار توصیفی محقق درصدد اثبات یا رد فرضیه خاصی نیست و روابط بین متغیرهای مدنظر نمیباشد (کلانتری، 1389: 79). لذا به منظور شناخت بهتر ماهیت جامعهای که در پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است و آشنایی بیشتر با متغیرهای پژوهش، قبل از تجزیه و تحلیل دادههای آماری، لازم است که این دادهها توصیف شوند. همچنین توصیف آماری دادهها گامی در جهت تشخیص الگوی حاکم بر آنها و پایهای برای تبیین روابط بین متغیرهایی است که در پژوهش به کار میروند.
با توجه به نتایج بخش اول پرسشنامه (ویژگیهای جمعیتشناختی)، اطلاعات زیر به طور خلاصه در مورد مشخصات نمونۀ آماری مورد نظر ارائه میشود. نمودارها بر اساس فراوانی در زیر آورده شدهاند.
4-2-1- متغیر جنسیت:
جدول زیر فراوانی و درصد پاسخگویان را بر حسب جنسیت آن ها نمایش میدهد. یافتههای جدول زير نشان میدهد که با توجه به جنسیت افراد، حدود 26 درصد افراد نمونه را زنان و حدود 74 درصد افراد نمونه را مردان تشکیل میدهند.
جدول (4-1): ترکیب جنسیتی پاسخ دهندگان

 

دانلود کامل پایان نامه در سایت pifo.ir موجود است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
yle="box-sizing: inherit; width: 1104px;">