جمالیان پور و ثقفی

 

 

1392

 

 

ایران

 

 

رابطه ميان برخي از ويژگي هاي برآمده از کيفيت سود با بحران مالي

 

 

ميزان استفاده از اقلام تعهدي در پرتفوهاي متفاوت که نسبت به ميزان احتمال ورشکستگي رتبه بندي شده بودند، به مراتب مختلف است

 

 

 

 

قائمی و همکاران

 

 

1393

 

 

ایران

 

 

تاثير شرايط عدم اطمينان محيطي در نحوه استفاده مديران از اقلام تعهدي اختياري در شرکت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار

 

 

شدت بيشتر رابطه بين اقلام تعهدي اختياري و هموارسازي سود در شرکت هاي تحت عدم اطمينان بالا، مورد تاييد قرار گرفته است.

 

 

 

 

فصل سوم
روش تحقيق
3-1) مقدمه
هدف اساسی تحقیق حاضر، بررسی ارتباط بین توان رقابتی محصول و سطح مدیریت سود با تاکید بر ساختار صنعت در شرکتهای پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران است. در فصول قبل، مساله اصلی تحقیق بیان شد و مبانی نظری مرتبط با موضوع و پیشینه تحقیقات انجام شده قبلی در دو بخش داخلی و خارجی، ارائه گردید. همچنین، بطور کلی درباره جامعه و نمونه آماری، روش گردآوری داده ها و روش تجزیه و تحلیل داده ها بحث شد.
در این فصل، ابتدا روش تحقيق تشریح، سپس فرضيه ها ارائه شده است. در ادامه، متغیرهای مورد بررسی و روش آزمون فرضيه ها ، جامعه آماري، حجم نمونه آماری و ساير موضوعات مربوط تشريح شده اند. در پایان، روشهای آماری موردنظر برای تجزیه و تحلیل داده ها، بیان شده است.
3-2)روش تحقيق
روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. توصیفی به این دلیل که هدف آن توصیف کردن شرایط یا پدیده های مورد بررسی است و برای شناخت بیشتر شرایط موجود می باشد و همبستگی به دلیل اینکه در این تحقیق رابطه بین متغیرها موردنظر است. تحقيق حاضر به بررسی روابط بين متغیرها پرداخته و در پي اثبات وجود اين رابطه در شرايط كنوني براساس داده هاي تاريخي مي باشد. بنابراين ميتوان آن را از نوع علی- پس رويدادي طبقه بندي نمود. در اينگونه تحقيقات، محقق به بررسي علت و معلول (متغير وابسته و متغير مستقل) پس از وقوع مي پردازد. در اين تحقيقات بين متغيرها يك رابطه آماري وجود دارد كه هدف بررسي اين رابطه مي باشد. همچنین، روش تحقیق، بلحاظ هدف کاربردی می باشد و در آن تاثیر محافظه کاری شرطی بر پراکندگی مالکیت در شرکتهای نمونه آماری مورد مطالعه قرار می گیرد. از نظر گردآوری اطلاعات، تحقیق حاضر توصیفی می باشد و اطلاعات موردنیاز آن به طریق کتبخانه ای و از اطلاعات مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس گردآوری می شود.
3-3) فرضيه هاي تحقيق
برای حصول به اهداف تحقیق، فرضیه هایی به شرح زیر تبیین شده است:
فرضیه اول
در يك صنعت خاص، سطح اقلام تعهدی اختیاری شرکتهای با توانایی رقابت بالاتر در بازار محصول نسبت به سایر شرکتها، كمتر است.
فرضیه دوم
شرکتهای فعال در صنایع رقابتی تر، اقلام تعهدی اختیاری بیشتری را در گزارشات مالی بکار می گیرند.
3-4)متغیرهای تحقیق و روش محاسبه آنها
متغيرهای اساسی تحقیق حاضر را می توان به دو گروه متغیرهای وابسته و مستقل تفکیک نمود. همچنین، جهت توضیح بهتر تغییرات متغیر وابسته در مدل رگرسیونی از متغیرهای کنترلی استفاده شده است. در بندهای زیر، متغیرهای تحقیق و نحوه محاسبه آنها ذکر شده است.
در تحقیق حاضر، اقلام تعهدی اختیاری به عنوان متغیر وابسته و توانایی رقابت در بازار محصول و ساختار صنعت به عنوان متغیرهای مستقل، موردنظر قرار گرفته اند. نحوه محاسبه این متغیرها به شرح زیر است.
3-4-1) متغیر وابسته
*اقلام تعهدی اختیاری
سود خالص قابل تفكيك به دو جزء نقدي و تعهدي مي باشد. بخشی از جزء تعهدي سود، ناشی از رویه ها و استانداردهای خاص حسابداری است و بخش دیگر، در برگيرنده و منعكس كننده برآوردها و قضاوتهاي مديريت است. در تحقيق حاضر، اقلام تعهدي سود از طريق باقیمانده های رگرسیون مدل جونز تعدیل شده توسط کوتاری و همکاران(2005) اندازه گيري مي شود که نشان دهنده اقلام تعهدی ناشی از اعمال نظر مدیر است و اقلام تعهدی اختیاری می باشد.
 

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.



 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...